מסתבר שאני "חוקרת ראשית" של מחקר במקום עבודתי, ולא ידעתי.

אוליב י

New member
מסתבר שאני "חוקרת ראשית" של מחקר במקום עבודתי, ולא ידעתי.

במקום עבודתי מתנהל מחקר, כעת בשלב איסוף הנתונים.
המחקר מתבשל כבר בערך שנתיים, כך שידעתי על קיומו. מה שלא ידעתי הוא שאני רשומה בתור אחת משני החוקרים הראשיים. גיליתי את זה לגמרי במקרה, השבוע.
לפני כשנתיים הבוסית שלי הציעה לי לערוך איתה את המחקר. סירבתי, כי הייתי על סף קבלה לדוקטורט וידעתי שלא אוכל להשקיע גם במחקר נוסף. הסכמתי לעזור באופן נקודתי.
מסתבר שהמסמכים להלסינקי הוגשו תחת שמי. מסתבר שזה היה הכרחי, כי הבוסית שלי לא יכולה להגיש להלסינקי ואני כן [בלי לפרט, אני במעמד הנדרש והיא לא]. כל זה הסתבר לי רק השבוע, כשעיינתי במסמכי המחקר. עיינתי בהם כי אופן ההתנהלות לא נראה לי. אופן ההתנהלות לא נראה לי כי הצוות קיטר על כך שמכריחים אותו להשתתף באיסוף הנתונים וזה מעמיס על העבודה שגם כך עמוסה. הם אמרו שהבוסית אמרה שאני עורכת את המחקר יחד איתה. עבורי זו היתה הפתעה, הלכתי לבדוק ואכן, שחור על גבי לבן.
ולא רק זה, אלא שהמחקר הוגש להלסינקי ואושר בתקופה שבה לא רק שלא הייתי בעבודה, אלא שהייתי מאושפזת ובקושי זכרתי איך קוראים לי. כך שבודאות לא חתמתי בתקופה ההיא על כלום.

כעת אני אובדת עצות. אחרי שיחת בירור, אחרי שהבוסית הודתה שאכן היא עשתה זאת "במקומי" כי "לא יכלה להשיג אותי" ו"היתה בטוחה שאשמח בכל זאת להשתתף" [אחרי שסירבתי חד משמעית] ובפועל הודתה שבלי "חתימתי" לא היתה יכולה להגיש מסמכים להלסינקי בכלל
אני ממש לא יודעת מה לעשות.

מצד אחד, הולדתו של המחקר הזה בשקר. לא חתמתי ולא השתתפתי, אני לא מנהלת אותו ועד השבוע הייתי מודעת רק לעקרונות הכלליים שלו. אני לא עובדת בשעות שבהן הוא מתקיים, הנתונים לא מגיעים אלי והבוסית שלי רק הוכיחה שוב את מה שכבר ידענו מזמן, שהיא נחש.
מצד שני, המחקר עצמו כן נחוץ בעיני [עכשיו, אחרי שלמדתי אותו לפרטיו השבוע – כי לא יתכן מבחינתי להיות חתומה על משהו בלי לדעת במדויק במה מדובר]. השלכותיו יכולות לשפר לטובה דברים בתחום עבודתי ולהועיל בפועל לאנשים.
מצד שלישי, אני לא פנויה למחקר נוסף. ממש לא. בקושי מצליחה לתמרן בין שאר מטלותי לבין הדוקטורט שלי. אבל אם אני חתומה על זה – איך אני יכולה לא להיות מעורבת בזה? ואיך אני יכולה להיות מעורבת בזה בלי לפגוע בדברים אחרים שחשובים לי יותר? זה לא מעשי, ביחוד מפני שבפועל איני נוכחת ואיני יכולה להיות נוכחת ברוב הזמנים שבהם הנתונים נאספים, כך שעשיית הדברים כראוי מוטלת מאד בספק מבחינתי. המחקר הזה גם לא קשור בשום צורה לנושא הדוקטורט שלי.
מצד רביעי, לפוצץ את זה זו בעיה רצינית. כי זה יוציא את הבוסית שלי שקרנית בפומבי. כי ההנהלה תומכת בה בבירור [זה לא האירוע הראשון שבו מסתבר לנו שדבריה ומעשיה אינם שוים, והיא מקבלת גיבוי מההנהלה גם כשברור להם שזה כך]. פיצוץ העניין לא רק ישבש לחלוטין את היחסים ויחסל את המחקר, אלא סביר להניח יעלה לי במקום עבודתי [שכרגע יקר לי מכדי לאבד אותו]. הבוסית שלי כבר אמרה שהיא מבחינתה תגיד שאני הסכמתי עקרונית, וגם אם אביא הוכחות לכך שלא הייתי כשירה להסכים באותה תקופה – היא תגיד שהסכמתי לפני כן. מילה שלי מול מילה שלה – כל העובדים יאמינו לי, ההנהלה תגבה אותה.

אני אדם ישר מאד. סרגל. אני לא יכולה לשאת את הדבר הזה, ולא מצליחה להחליט איך עלי לפעול. בפעם הקודמת שבה חשפתי התנהלות לקויה ומסוכנת במקום עבודתי זה עלה לי בקלקול יחסים עם לא מעט אנשים ובהתערבות של בית משפט כדי שלא יפטרו אותי. כך שאני כבר מסומנת מראש.
הייתי רוצה להתפטר אבל אני בכנות לא יכולה להרשות את זה לעצמי בתקופה זו.
אוף.
[גם אם אין לכם עצות, אני מניחה שלפחות תבינו למה זה מעצבן אותי כל כך].

d a p h n a

New member
אין לי עצות חכמות

אבל זה אכן נשמע מאוד מאוד מעצבן, בלשון המעטה.

L Bloomer

New member
אוי ואבוי.

אכן מרגיז ביותר!
מה אפשר לעשות? לפני הכל הייתי משיגה עותק של החתימה המזויפת. האם יש עותק של המסמך בתיק? האם יש שם ממש חתימה של שמך? אם כן, צלמי לך עותק.
מעבר לזה, יש התלבטות אם לתמוך בהמשך המחקר - שאת אומרת שהוא חשוב. יש כאן גורמים רבים: האם המחקר כפי שהתנהל עד כה התנהל באופן אתי ונכון? האם מעבר לחוסר הרצון להיות שותפה ל"עיגול פינות", שלא לומר תרמית מסוימת, את מסכימה עם עצם קיומו של המחקר? אם כן, אז "העזרה הנקודתית" שאת יכולה לתת כעת היא לאפשר את המשך קיום המחקר ומדי פעם לנטר את הנתונים הנאספים. אם לא, את יכולה להתנות את המשך שיתוף הפעולה שלך בשינויים מסוימים, למשל האטה בקצב איסוף הנתונים (אם זה ניתן) כדי לא להעמיס על העובדים ולאפשר לך לבדוק מדי פעם את ההתקדמות.
במקרה האחרון, האם את יכולה להודיע שאת "פורשת" מהמחקר כי אין לך זמן / כי מצבך הבריאותי לא מאפשר זאת, ולהמליץ על העברת המחקר לחוקרת ראשית אחרת במקומך? אין לי מושג איך זה מתנהל, אבל ודאי קורה שחוקר ראשי נאלץ להפסיק מחקר. במקרה כזה גם אם היא תיאלץ להפסיק את המחקר לגמרי לפחות לא הוצאת אותה שקרנית, זה סולם לרדת מהעץ.

tulkin

New member
עצות טובות וחכמות.

טוב שיש מבוגרים אחראים בסביבה :) התגובה שלי למקרא הדברים נעה על הציר של בין להתפטר על המקום בשקט, לבין להתפטר ברעש תוך עשיית גלים סביב ההתנהלות הלקויה. לא בטוח שזו תגובה חכמה במיוחד או מועילה במיוחד (וגם לא רלוונטית לאור זה שאוליב הדגישה שהיא אינה מעוניינת לעזוב את העבודה), אבל זה מה שעלה לי בראש. ככה גם נהגתי במעט המקרים הדומים שקרו לי בעבר.
אבל כאמור, טוב שיש גם מבוגרים ואחראים שיודעים לתת עצות טובות.
&nbsp

אוליב י

New member
אני מאד מעוניינת לעזוב את העבודה

אבל כלכלית, כרגע, זה לא אפשרי מבחינתנו.
&nbsp
&nbsp

tulkin

New member
הבנתי שזה המצב

אבל אני לא אוהב לסבך את העולם ללא צורך. אם בשקלול כל הגורמים את לא רוצה לעזוב את העבודה, אז את לא רוצה לעזוב את העבודה. אני לא מוצא טעם בלהפריד את זה ל"מעוניין אך לא יכול להרשות לעצמי". כלומר המצב שלך נשמע מספיק מורכב ומתסכל גם בלי שמוסיפים לו את הדיסוננס בין משאת הנפש לבין היכולת הכלכלית.
&nbsp

לנשום ולהוסיף לנשום

מה שאת מתארת מרגיז ומקומם בכל כך הרבה רמות
אבל, משום שאת אומרת שאת זקוקה למשרה, הדרך היחידה שנותרה בעיני היא להשאר לא מעורבת כפי שהיית עד עכשיו, ולקחת נשימה עמוקה...

C H 4

New member
מעצבן

נראה לי שלמדתי הרבה דברים פחות יפים לגבי האקדמיה לאחרונה.
מבחינה פוליטית ומקצועית-אקדמית, מאוד נכון עבורך להופיע על כמה שיותר פרסומים. לכן, באופן כללי תמיד טוב אם את יכולה לתרום איזה צ'ופצ'יק שיכניס אותך לפרסום.
מכיוון שפה זה יותר מצ'ופצ'יק, אם את סומכת על המחקר עצמו ויודעת שהוא לא יוביל למבוכה עתידית או צרות (למשל בגלל רמאויות) אני חושבת שנכון יותר עבורך לשמור על מעורבות נמוכה ולא לפוצץ את הדברים. שלא תרגישי שאת מקבלת קרדיט על משהו שלא עשית, ושלא תישאבי במשרה מלאה לעבודה שלא תכננת לעשות.
שוב אדגיש, זה מסוכן אם זה עשוי להתגלגל נגדך בעתיד- למשל מישהו שאני מכירה שבתחום עבודה לא אקדמי עבר בשתיקה על התנהלות של המנהל שלו שהשתמש גם בשמו. אני חושבת שחוץ מלהתפטר לא היו לו אפשרויות משום שלצאת נגד הבוס בפומבי היה מסבך אותו לא פחות. בסופו של דבר הוא יצא שעיר לעזעזל כשחיפשו את מי לפטר על הבעיות שצצו בעקבות הדברים.
אני מבינה למה זה מעצבן אותך, אבל אני גם לא מאמינה שזה ממש שונה במקומות אחרים. לפחות לא מקומות שאנשים עושים בהם קריירה להבדיל מ-עובדים. אז צריך בשלב כלשהו ללמוד לסתום את האף ולהתנהל נכון בעקרון השימור העצמי.
&nbsp

אוליב י

New member
אני מבינה מה את אומרת

אבל -
אם היא רימתה במודע בדבר כל כך עקרוני [לחתום במקום אדם שבבירור אמר לך שהוא לא מעוניין בכך]
איך אני יכולה לדעת מה היא תעשה עם הנתונים? איך אני יכולה לסמוך עליה שתטפל בהם ביושר?
אני לא יכולה להאמין לשום דבר שהיא תעשה לבד.
&nbsp
כמובן שמבחינתה עדיף שאני אעשה את העבודה. זה חוסך לה הרבה מאד. אבל אני לא יכולה לעשות את העבודה בלי לפגוע מהותית בדברים אחרים שחשובים לי יותר - טכנית, אין לי מתי. ואני לא יכולה לסמוך על מה שהיא עושה בלי ידיעתי כי אני לא סומכת על אף מילה שלה ועוד יותר לא על היושר המקצועי שלה.

C H 4

New member
אני חושבת שבלומר נתנה עיצות טובות משלי

והצעות להתנהלות מעודנת קצת יותר.
אני מאוד מבינה לליבך, ולא בא לי לפרט פה יותר מידי אבל אני מאוד מבינה את המצב של לעבוד עם מישהו שמידת האמון שלך בו אינה גבוה, יהיו הסיבות אשר יהיו. אני גם עצובה לפעמים מאיך שהתעצבה לי לאורך הדוקטורט תפיסת עבודה מאוד מאוד צינית ואכזרית, אבל זו המציאות שבה אני נמצאת והבחירות שלי די מצומצמות, אז בוחרים את מה שהכי נכון מציאותית ולא את מה שהכי נכון אבסולוטית.
השאלה היא איפה את מסמנת את המטרות שלך לעתיד. אם המטרות שלך כוללות להשאר באוניברסיטה, את צריכה את הכח הפוליטי שהמנחה מביאה איתה (עושה רושם שזה המצב) ועדיף להשאר על הצד הטוב שלה. מאוד קשה להסתדר כשיוצאים נגד כוחות כאלו בעולם כל כך מצומצם.

C H 4

New member
צודקת, לא הבחנתי

(אני רגילה שזה אותו דבר)
אני לא בטוחה שזה משנה מאוד את רוח הדברים שלי, אין יתרונות ביציאה חזיתית נגד אנשים עם כח פוליטי במקום שאת מעוניינת להשאר בו.

L Bloomer

New member
יש אפשרות להוסיף אדם שלישי?

אולי יש מישהו שאת יכולה לסמוך עליו ושיוכל להיות מעורב במחקר, מבחינתה כדי לסייע ומבחינתך כדי לשמור על אמינות המחקר? אולי יש מישהו שממילא מצוי בעניין ותוכלי לתדרך אותו בשקט כדי שידע לזהות פוילעשטיק אם יהיה כזה?

אוליב י

New member
עקרונית זו אפשרות שקיימת

מעשית - לא.
למעט הבוסית שלי, אני היחידה בצוות שלי שיש לה תואר שני. אני גם היחידה שיכולה להגיש להלסינקי [הבוסית שלי לא יכולה, וזו כנראה הסיבה לכל העניין]. כך שאם אני פורשת אני צריכה מישהו אחר שיהיה קביל, ואין כזה.
[אבל בכל מקרה אלך לברר את זה שוב].
זה לא רק פוילעשטיק - יש הרבה דברים קטנים אך חשובים בהתנהלות של מחקר שיכולים לגרום בעיות. החל מהקפדה בבחירת המשתתפים, דרך אופן מתן ההסבר למשתתפים, וכלה בניתוח הנתונים. מי שלא עוסק בזה פשוט לא מודע לחשיבות של הפרטים האלו.

זה הרבה יותר ממעצבן

אם יש שם חריגות ואת אחראית - זו עלולה להיות בעיה אמיתית

מצד שני - צריך לבחור את המלחמות בתבונה

בהצלחה

תריגה

New member
זה נשמע איום ונורא

אני לא רואה איך את לא יכולה לתעד את הגירסה שלך לאירועים, ובהקדם
יש אפשרות לתעד (אולי עם עו"ד או משהו?) ולא לעבוד מול ההנהלה?
אם את חוקרת ראשית יש לך סמכויות על המחקר הזה, לא? את לא יכולה להכריח אותה להפסיק אותו לעת עתה? ולדאוג לפרסם בתפוצת נאט"ו שהסתבר לך עכשיו שאת חוקרת ראשית של המחקר הזה ואת עוצרת אותו עד ללמידה של הדברים כמו שצריך?
הרי גם אם הגירסה שלה היא שהסכמת בעל פה לפני שהיית לא כשירה להסכים, אבל שבגלל הסיטואציה לא היית מודעת למה שקרה מאז? לא נשמע שיש לה דרך להכחיש את זה, לא?
דאגה אחת שלך לא מוצדקת לדעתי- המחשבה שזה מחקר חשוב שאת תכשילי את היכולת שלו להתקבל בפועל - אם ככה היא עובדת אני לא חושבת שהמחקר שלה שווה הרבה.
אוף. איך לא מגיע לך להצטרך להתמודד עם הג'יפה הזו...

אני מצטרפת למה שאמרה בלומר, בעיקר

אני מבינה את מה שאומר טולקין, וגם חושבת לעצמי, שבשלב אחר של חיי, הייתי נוהגת כמו שהוא אמר שהיה נוהג.
אבל נדמה, שככל שאנחנו מתבגרים ומוקפים בעוד עניינים בחיים, ההחלטות נעשות מעורבבות בהרבה מאוד חומרים אחרים, שהם לא רק העניין מעורר השאלה עצמו.
&nbsp
אני חושבת שזאת סיטואציה באמת לא פשוטה. הכי חשוב, כמו שאמרה בלומר הוא שיהיה לך עותר מהמסמך שעליו חתימתך המזויפת. אני הייתי אולי מציעה גם להקליט שיחה "אקראית" עם הבוסית שלך, שבה היא מודה שהיא זייפה את חתימתך.
צריך לתעד את הדברים הללו, וצריך להיות בטוחים שהם לא יתנקמו בך בעתיד.
לפי איך שאת מתארת את הדברים, זה באמת לא הולך להיות פשוט מדיי, אבל אולי אפשר לחיות עם זה כך שתתני את המשך "השתתפותך" בדבר הזה בכך שיהיה גורם שלישי, נוסף, שיצטרף, אולי חוקר שאת סומכת עליו, אולי מישהו אחר שיוכל לעקוב אחר הדברים, ולוודא שהם נעשים נכון, שאין בהם הטיה כזו או אחרת וכו.
נדמה לי שאם אפשר לעשות את זה, - זה יכול להספיק לעת עתה.
ומה שעוד יידרש ממך, מאחר שאת כבר "מעורבת", זה אולי בכל זאת .. להיות מעורבת. כמו שכתבת, לא הגיוני שיוציאו דברים שאת לא חתומה עליהם בפועל, ולכן עדיף שתהיי מעורבת. שתדעי מה קורה במחקר הזה ותוודאי שלא נעשים שם דברים לא ראויים.
בסופו של דבר גם את מכירה בחשיבות שלו, אז.. לדעתי, עדיף שתהיי מעורבת, מאשר לא מעורבת. אף אם זה ידרוש ממך עוד זמן והשקעה שאין לך להשקיע בזה.
&nbsp
בכל מקר,ה לא ממש מצב סימפתי, אבל אין לך ברירה אלא למזער את הנזק ממנו. לכל המעורבים.

זה באמת מאוד מאוד מעצבן. במקומך הייתי אומרת לבוסית

שאני דורשת לקרוא את המחקר לפני הפרסום, ושאם הוא לא ייראה לי אדרוש להוריד ממנו את השם שלי. מעבר לכך לא הייתי נכנסת למעורבות כלשהי במחקר, ולא הייתי מרגישה נקיפות מצפון כלשהן על כך - הרי לא הסכמת להשתתף במחקר, ולכן אי אפשר לבוא אלייך בטענות כלשהן, וגם העובדה שאת חתומה על המחקר לא מעידה על המעורבות הספציפית שלך. במקרה הספציפי הזה המעורבות שלך מסתכמת בכך שהציעו לך להשתתף וסירבת, ומשום מה זה נראה לבוסית שלך משהו שראוי לתת לך תואר של "חוקרת ראשית" עבורו. סבבה.

אוליב י

New member
אני בכלל לא מוכנה להגיע לשלב כזה

אם אני חתומה על מחקר, אני עושה אותו. או לפחות לוקחת בו חלק פעיל מספיק כדי להיות בטוחה שהוא נעשה כראוי.
אני לא יכולה להעלות בדעתי מצב שבו אני חתומה על מחקר כחוקרת ראשית, אבל לא יודעת מה קורה בו ורק "קוראת אותו לפני הפרסום". זה לחלוטין לא שייך מבחינתי.
[כן, יש חסרונות לאופי יקה. לא חוסך עבודה קשה].

למעלה