מסר מאלוהים?

zoharj

New member
יידיש - שפה עסיסית ומלאת הומור

והלוואי הייתי יודע אותה. נחמד שמשמרים את המסורת ונותנים כבוד לבית אבא ולתאטרון האידי. אבל לדבר יידיש בציבור - ברחוב, בתור, באוטובוס, בבנק וכו´ זה רק מדגיש את השוני. מדגיש את הרצון לא להתערות. ולכן - מגביר רגשות של ניכור הדדי. (במאמר מוסגר - נושא הלבוש גם הוא לדעתי חשוב לצורך הדגשת השוני ואני חושד שגם חלק מנושא הכשרות נעוץ בחוסר הרצון להתערות. אם אתה מדבר בשפה אחרת, לבוש אחרת ולא יכול לשבת לאכול ביחד עם הסובבים אותך, אז איך תוכלו להתידד? אבל גם זה נושא לשיחה אחרת). ונחזור לעברית. רבים מהדור השני של עולים שהיכרתי מעדיף לדבר עברית כהלכה (רוב דור ההורים כבר מבוגר מדי בשביל לקלוט שפה זרה) ואין כמו שירות של שלוש שנים עם צעירים בגילך כדי ללמוד שפה. (שלא לדבר על תרומת השירות לדברים כמו מחויבות, שותפות, חברות וידיעת הארץ). וכעת למסקנה המתבקשת - או למנטרה הקבועה כפי שבוודאי תקראי לה - בואי נקרב את הלבבות ונתרום להשתלבות קבוצות בדלניות בחברה ע"י קריאה לשירות כולם בצבא העם. עם אחד - גיוס אחד.

סלמון

New member
למיטב ידיעתי

האידיש אינה שפה מדוברת ברוב הישיבות. גם חלק גדול מהרבנים כבר אינם יודעים שפה זו. גם אני כמוך אומר: הלוואי והייתי יודע. אני תמיד רושם לפני מתי מתחיל קורס בבית שלום עליכם אך לא מצליח לממש זאת לכן מבחינתי, טוב שיש עדיין אנשים שעבורם האידיש היא שפה חייה

רננה 18

New member
עם אחד- גיוס אחד

סיסמא זו לו היתה מכוונת לקהל אחר מאלו החרדים- היה לה סיכוי להיקלט ולהתממש. אם אתה חושב להשתלב זה בזה ("קבוצות בדלניות") בזכות הגיוס, אני באה לצער אותך ולא בשימחה, חלילה,-- אין שום סיכוי. וכתבתי על כך במקום אחר למה.. אני מבית חרדי כך בעלי. למדתי איפה שלמדתי ובעלי בישיבה. לא יצאנו בשאלה ואף הקפדנו להתייעץ עם הרב המתאים לגבי המשך ושינוי בחיינו. בעלי הפך למהנדס ועובד באינטל. אני לומדת מינהל עסקים וכלכלה. הבית שמרני. המשפחה -ההורים- חרדים. לא ננשכנו על ידי אף לא אחד. לא נשכנו מאן דהוא. בעלי לומד כל ערב בכולל- לאחר עבודתו. רבים יכולים להיות כמוהו. הבעיה: כפי שכבר כתבתי. "היד המכוונת" וד"ל.

Prince of Wales

New member
תמשיכי לפנטז

אין לך בעל ואם היה לך הוא לא היה עובד באינטל. ובטוח שאין לו כישורים מספיקים ללמוד בישיבה.

ובכן,

לאור טענתך על החינוך שמוצלח שקיבלת, אני סבור שחברותך בשינוי קרובה מתמיד. כל התכונות שציינת קיימות בשינוי ; אהבת הזולת, כבוד הדדי, כבוד למסורת באשר היא וכאשר היא בפני עצמה - והחשוב ביותר, מאבק באלו שמתנגדים לכל הערכים הללו, והופכים את המדינה - שאני בטוח שאת אוהבת ומעונינת לחיות בה לאורך זמן - למחלבת כספים לצורכם האישי, ובכך מחלישים אותה לטווח ארוך, ויוצרים שחיתויות במערכת לאורך הקו כולו... נשמח לשמוע על מנכ"לים ומנהלים שסרחו. אך כל עוד שאין לנו מידע קונקרטי, איננו יכולים לדון בנושא בבחינת "דברים בעלמא". כפי ששמת לב, ה"אליטות" אותם את מכנה "לבנונים", לאו דווקא תומכים בשינוי. להפך: ראי ערך אמירות בוטות כנגד שינוי מפי "אנשי הרוח" הפוסט ציוניים. היחידים שמשלבים יד עם אותם "לבנונים", הם הפלשתינאים והחרדים, כאשר המשותף הוא השנאה למדינת ישראל ולערכי הציונות. ואם כבר שחיתויות, שינוי היא המפלגה היחידה שהעזה – ובהצלחה – לקצץ ולהפסיק את החשמל חינם לעובדי חברת החשמל, ובכך לצאת כנגד וועד העובדים שנחשב ל"בלתי מנוצח" עד היום... ואגב, הם רק הראשונים בתור, מקורות ושאר המונופולים המסואבים בדרך אל הגרדום. כל שתנועת שינוי זקוקה לו כדי להמשיך ב-´מלאכת הקודש´ – הוא קולי, קולך, וקולות של רבים נוספים שמעונינים להפוך את מדינת ישראל למתוקנת. ומי יודע, אולי אף נהפוך סמל ל"גויים"...

רננה 18

New member
אתה ממהר לצרף את קולי לשינוי

אבל שינוי מגלה נחרצות יתר בפגיעה ברגשות החרדים מה שאף מפלגה כולל מרצ לא עושים.(ופריצקי מוביל את דגל הנחרצות) שינוי לא מבטיחה לי שלאחר הפרדת הדת מהמדינה יהיו לי תנאים שאוכל להמשיך לחיות את חיי כמו עד כה. שינוי לא מבטיחה לי לקשור את המדינה היהודית לשורשיה. למינהגיה. למסורתה. לכלום. רק מילים (בסדר גודל: יהיה טוב). רבים מאנשי שינוי מתכחשים בכלל ליהדות. הפילוסופיה היוונית מקדימה את הרמב"ם. את הראב"ע. ואפילו את הנצי"ב. רבים בשינוי אינם רואים כל קשר בין היהדות למדינת ישראל והיו רוצים לראות בה מדינה לכל אזרחיה עד כדי הטמעת היהדות ודחיקתה לשולי המחשבה. רבים בשינוי היו שמחים לביטול כל סממן דתי בעיקר חגים(ראו כמה עוזבים את הארץ לפני החגים)ובעיקר השבת. את שינוי לא הקימו כדי -רק- לגייס תלמידי ישיבות. הקימו אותה כדי לקעקע סממנים דתיים. וזה לא ילך. בשום אופן. שמרו על כך 2000 שנה ישמרו על כך עוד 2000 שנה. רבים קמו על היהדות להשמידה ולהכחידה איפה הם ואיפה היהדות.... שינוי היתה צריכה לשלוח מסר ברור- ולא בידי פריצקי- על עמדותיה לגבי דת ויהדות. לגבי חרדים ומה צופן להם עתידם אם וכאשר... למיטב ידיעתי, זה לא נעשה....

לפני תגובתי ברצוני לברר דבר אחד...

האם את מצפה\רוצה\מתכננת שילדיך יפנו לשירות צבאי מלא (בגיל 18 - סדיר)?

רננה 18

New member
אל תדאג. ילדי ילכו לצבא ועוד איך.

אם זו התשובה שתעשה לך את היום אז קיבלת אותה. מעניין, אם אותה שאלה תשאל משתמטים אחרים ממגזרים אחרים? לא תעז ולא תעלה על דעתך. אגב, איך מזהים מי היה קרבי או לאא? הגובניק תמיד יספר מעללי מלחמה שהוא עבר. מהקרבי לעולם לא תשמע ציוץ. הוא תמיד עייף. אותו דבר לגבי אלו שהולכים לצבא. או לא הולכים. ותאמין לי(אם עוד נשאר איזה שהוא רספקט כלפי..)ששמעתי כמה וכמה שמעולם לא שירתו בצבא, שואלים על אחרים אם היו או לא היו בצבא...וד"ל.

תתפלאי, זה באמת משמח אותי

אם תתני לי מידע באשר למגזר נוסף שלא משרת ככלל בצה"ל (חוץ מהערבים המוסלמים - וכן, גם אותם יש לחייב בשירות לאומי מלא), אשמח לשאול ´אותו´ או את הנציג שלו, את אותה השאלה בדיוק. באשר לדעתך המלומדת על חיילים ´קרביים´ ו\או-´ג´ובניקים´, קיבלתי אותה, ואני הולך ליישם את המבחן הזה על כל משתמט פוטנציאלי...
אני מבטיח כי בקרוב מאוד אמציא לך מידע רשמי בנושא יחסה של שינוי אל הדת. > יש לי בהחלט רספקט כלפייך וכלפי משפחתך, ולו בשל העובדה שאתם הולכים כנגד הזרם כולו ומשתדלים למלא את חובותיכם כלפי המדינה <

סלמון

New member
פלסטיק, אתה הרי יודע

שהתמונה נלקחה מהפגנת אנשי סאטמר בארה"ב והם מייצגים מיעוט קטן ביותר ביהדות החרדית.

אתה יודע מה? זה כבר מתחיל להיות

פאתטי התירוץ הזה: חרדים שמואשמים בשימוש בסמים - "זה רק מיעוט קטן" חרדים שמואשמים בשחיתות וגניבה - "זה רק מיעוט קטן" חרדים שמואשמים בזריקת אבנים - "זה רק מיעוט קטן" חרדים שמואשמים באינוס - "זה רק מיעוט קטן" חרדים שלא עמדו דום בצפירה - "זה רק מיעוט קטן" חרדים שמואשמים בהשתמשטות ושאינם בישיבה לומדים - "זה רק מיעוט קטן" חרדים ששורפים את הדגל - "זה רק מיעוט קטן" חרדים שמפגינים אלימות כלפי חילונים או חרדים "שסרחו" - "זה רק מיעוט קטן" חרדים שהולכים לזונות - "זה רק מיעוט קטן" ויש עוד מיליון ואחת דוגמאות. מתי המיעוט משנה סטטוס - או שמדובר תמיד על אותם אנשים???? ><>

סלמון

New member
הדבר האחרון שהייתי רוצה לעשות

בפורום זה, הוא לתת תירוצים. אני יודע שהחרדים שטופים בסמים, בשחיתות, בגניבה ובאינוס - זה טבע שני אצלם אני יכול להבטיחך דבר אחד: הדמות המופיעה בתמונה הנילוות - מגוחכת בעיניהם, והיא האחראית להפגנה שצורפה להודעת פלסטיק

פלסטיק

New member
אני יודע עוד דברים

למשל תלבש מדים ולך לטייל ברגל ביום שישי בצומת בר אילן מייד ימצא המיעוט שירוץ אחריך ויצעק "הלואי שיהרגו עוד חיילים". תנסה אחרי שבאמת היתה פגיעה בחיילים - אז המיעוט מאוד גדל. ויש את המיעוט שזורק אבנים בשבת.... ויש את המיעוט שלא לומד ולא מתצגייס ויש את המיעוט שעובד שחור (=גונב כסף מהמדינה) בזמן "לימודיו" ויש את המיעוט ששורף תחנות אוטובוס ויש את המיעוט שמפרק חרדים ש"סרחו" במכות (כמו אותו זקן אומלל שהעיז להכניס טלויזיה לביתו) ומה שהכי מעניין: כל אותם "מיעוטים" זוכים להגנה גורפת של הקהילה החרדית. שאצלי זה נקרא "רוב" דרך אגב, המגוחכת מכל ההגנות שהקהיליה החרדית מספקת למיעוטים שבה זה לעברייני מין ופדופילים. אין להם לב לאלה? לא מספיק שפושעים לא באים על עונשם בגלל מעשים שבצעו הם גם מוכנים להקריב את ילדיהם ל"מולך" הזה (הרי הפושעים הללו יחזרו על עצמם) ובלבד שלא להודות שקורים אצלהם מקרים כאלה...

סלמון

New member
אפילו אם כל מה שכתבת, נכון

יש בתמונה שהבאת משום הטעיה לגופו של עיניין, רואים (בכנות) שאתה מדבר מחום ליבך ומתוך רצון שתופעות כאלו יפחתו ויעלמו. דוקא בגלל זה היה מיותר להביא את התמונה שהבאת - כי היא מחטיאה את המטרה אני יכול לסמן V על כל שורה שלך. אני עדיין חושב שהקוראים קריאות וזורקי האבנים והמפרקים במכות ושורפי התחנות מהווים יחדיו מיעוט קטן וקולני ביהדות החרדית לא נתקלתי באף אחת מתופעות אלה בין החרדים הרבים שאני מכיר לגבי המיעוט שלא לומד ולא מתגייס והמיעוט שעובד בשחור - ועדת טל הרי קמה כדי לפתור בעיות אלה. למה שלא ינתן לה צ´אנס. לגבי פשעי המין, הנושא דוסקס רבות בעבר. אין לי נתונים לאמת את דבריך. אני מניח שאינך טוען שיש שם יותר מקרים מאשר בכלל הציבור. אתה מתלונן על אי חשיפתם. נדמה לי שפורסמו מספר מקרים לאחרונה - אז אולי אין הסתרה כל כך מלאה? אני חושב שאם יש הסתרה היא לא כדי לומר: אצלנו זה לא קורה, אלא כדי להגן על הילד הנפגע כדי שלא תדבק בו סטיגמה

פלסטיק

New member
קצת תשובות

1. בודאי שאני רוצה שתמונות כאלה ושאר התופעות (ועוד רבות שלא ציינתי) יעלמו. נראה לי שגם אתה רוצה. 2. אתה חושב שהם מיעוט, אני חושב שלא. מכיוון שאין דרך לעשות סקר אז אני אתן רק טיעון אחד. אין אף חברה בארץ ששולטת בחבריה בצורה הדוקה כמו החברה החרדית. אם הם מרשים לעצמם לעשות את זה סימן שראשי החברה מרשים להם. מכיוון שאין בחברה החרדית רוב או מיעוט אלא דעה אחת סימן שכל החברה מרשה את זה גם אם לא תמיד כולם משתתפים באופן פעיל. 3. לגבי תורתם אומנותם: אתה מניח שאני מסכים לזה ואני צריך לתקן אותך. אני לא מסכים שיהיה אחד כזה (אלא אם מסכימים שיהיו גם רופאים כאלה למשל). ועדת טל באה להנציח בעיה קשה ובינתיים לצערי הצליחה. כמובן שעדיין לא הרמתי ידיים בנושא הזה. 4. לגבי פשעי מין: כמובן שאינני טוען שהם מועטים יותר או מרובים יותר מכל חברה אחרת, אני טוען נגד זה שהחברה רואה בקורבן פושע ומגנה על הפושע. מדיניות חברתית זו היא פשע בעצמה. גם משום כיסוי על פשע והענשת הקורבן וגם משום שברור לכולם (אני מאמין שגם לך) שפושעים כאלה נוטים לחזור על פשעיהם וחשוב מאוד למנוע מהם יכולת לעשות זאת. במאמר מוסגר הבעתי תמיהה על האנשים החרדים שמסכנים את בניהם ובנותיהם בחשיפה לפדופילים ושאר פושעי מין רק כדי להגן על הפושעים (אולי מאינטרס אחר?). אני כאבא תמיד אנסה לעשות הכל כדי להגן על ילדי - אצל החרדים נראה לי שמקריבים במקרה הזה את הילדים למולך.

סלמון

New member
אתייחס כרגע רק חלק מדבריך.

הגם שנראה שאתה בקיא בהלכות החרדים בארץ, נראה לי שבנושא אחד אתה טועה: נושא אחדות הדעה. בפרקי אבות כתוב: עשה לך רב. הפרוש המקובל הוא שכל אדם בוחר לעצמו את רבו. כך תראה בתים המשתשמים במחשב ובתים שלא. יש המצלמים בוידאו בחתונות ויש שלא. למרות כל הוראות הרבנים לא ללכת בפאה נכרית אלא במטפחת, רוב נשות בני ברק (במיוחד הצעירות הנשואות) ממשיכות ללכת בפאה ביחס לשאר הדברים, כשאוכל, אברר מה הדעה המקובלת ביחס לסעיף 4 בדבריך אגב, לא מזמן "שוחחנו" בנושא ההפלות. השבתי לך מספר תשובות אך מיד הוחלף העמוד לכן ליתר ביטחון אני מקשר אותך לתגובתי

פלסטיק

New member
תשובות נוספות

1. בנוגע לתגובתך בנושא הפלות: תודה על ההפניה וגם הגבתי לך. 2. בקשר ל"עשה לך רב": ברמה העקרונית אני מסכים אתך. כל אדם בוחר את הרב שלו ורבים מהדתיים מקיימים את הבחירה החופשית הזו. בניגוד לכך נמצאים החרדים אשר הרב שלהם (האדמו"ר) דומה יותר למלך שתוארו מועבר בירושה מדור לדור. 3. כדי לחדד את עניין החוליגניזם. ה"רב" שלי (שלטון החוק והמשפט) קובע שעלי לנסות לעצור וחובה עלי להסגיר מידי אבנים על אנשים חרדים (מזל שאין כאלה), מחללי בית כנסת או כל פושע אחר. אני כמובן מתכוון לציית ב 100% ל"רב" שלי. אני אשתכנע שהחברה החרדית לא תומכת ונלחמת בחוליגניזם כשהרב יורה להסגיר חוליגנים (או לפחות לא לתמוך בהם). בינתיים המצב כיום הוא שבחברה החרדית (בהוראת הרב) עושים מגבית לשחרור חרדי חוליגן מבר אילן.

benadi

New member
אם כבר מיעוט אז עד הסוף...

נכון, יש הרבה חרדים כאלה, אבל יש עוד יותר הרבה ערבים "ישראליים" כאלה שכל קשר בינם לבין אזרחותם הישראלית מקרי לחלוטין, וגם לכיוון זה צריכה שינוי לפעול ולנסות לשנות

למעלה