מסר מאלוהים?

מסר מאלוהים?

תדיגו אתם חושבים שזה שבכמה שנים האחרונות יש חמסין ביום כיפור - זה מסר מאלוהים לחרדים? תחשבו עליהם בבית כנסת צפוף בלי מזגן (אסור בכיפור) עם הבגדים השחורים האלה שלהם בחום הזה

Annie46

New member
ביום כיפור - חמסין. בפורים - גשם...

בכלל... לדעתי כל הפרשנות החרדית לחגים היהודים - שגויה
אבל לא נורא. העיקר המסורת. ובזכות יום כיפור, אני נהנית מאחלה מוסיקה קלאסית ב-CD שלי (אני מאזינה כעת ל-Corelli). יש שקט ברחובות, וזו כבר מעלה גדולה, ויש איזושהי אטמוספרה רוחנית באוויר, כך שגם אני נהנית ממשמעות החג. חג שמח.

nirdagan

New member
אתה טועה בקשר למזגן

יש בתי כנסת שהמזגן פועל הן בשבת והן ביום כיפור. הוא פשוט מופעל מבעוד מועד.

רננה 18

New member
זה באמת לא מצחיק.....

אלוהים שלח לנו חמסין כדי שאתה תלך לים ואני לבית הכנסת. יש צדק בעולם. כל אחד הולך לאיפה שנוח לו. תאר לך גשם ביום כיפור. מה היית אומר? וואה, אלוהים לא אוהב חילונים. אבל, הוא אוהב את כולם. בבית כנסת אין מזגנים? האומנם עוד ניצוץ של בורות בעיניני הדתיים? בגדים שחורים? חארם עליך. דוקא בחג הזה כולם בבגדים לבנים( להידמות למלאכים...) הוי, כמה שיש לך עוד ללמוד!!!! טומי טומי. תעשה משהו למען חסידך.....

yo c

New member
רננה , ממש חשוב צבע הבגדים

שני בני, ביום כיפור זה לבושים בירוק זיית, אפוד, קפל"ס ונשק כדי שחברייך לובשי השחורים בכל ימות השנה יוכלו ללבוש לבן ולדמות עצמם למלאכים.... המלאכים האמיתיים הם לובשי הירוק זיית שנפגעו בהגינם על לובשי השחורים שהשתמטותם אומנותם ששום יום כיפור ושום בגד לבן לא ישטוף את האדום מידיהם ומליבם.

רננה 18

New member
תפסיק לנפנף עם "שני בני"...

כאשר מישהו יכתוב בפורום זה, שהוא נגד צהל. כאשר מישהו יעז לכתוב שהוא נגד התגייסות לצהל. כאשר מישהו יכתוב שהוא מעדיף למות באוהלה של תורה ולא בצהל......... או אז, תוציא מאמתחתך את שני בניך ותנפנף לי עד כמה צבע הזית עולה על הלבן. את זה תכתוב למי שהזכרתי לעיל. מאחר ואינך מכיר אותי, ואתה משייך אותי לחברי לובשי השחורים- כפי שכבר מישהו הדביק לי בעל שחור- הרי מה שכתבת לא עושה עלי רושם כהוא זה. לך שני בנים בצהל. אני מתפללת, סליחה, אני מחזיקה להם אצבעות שיחזרו בשלום. לי בעל שבחגים הוא ברצועת עזה.אח בסדיר בשומרון. ועוד אח במכינה צבאית. אתה הבנת את זה? ואם מישהו או מישהי מלמד טיפ טיפה סנגוריה על הדת או הדתיים, אין זה עושה אותו שחור עם חברים שחורים. בנת?

כחלחל

New member
מה את קופצת

הוא בפירוש דיבר על אוכלוסיה מסוימת שאת כנראה אינך נכללת עליה. גם לי מפריעה ההתנשאות והדרישה של חוגי חרדים לכפות עלינו מנהגי יום כיפור שלהם (למשל ערוצי כבלים מחו"ל) בטענות של אחדות וטוהר וכו´ בסגנון הלבן של המלאכים סנגוריה על הדת בבקשה, (אם זה מה שחשוב לך) אך בין זה לבין ביקורת על מי שהולכים לים למשל,, אני לא יודע מי הדביק לך ומה הדביק לך וזה ממש טוב שאת לא שייכת לאותם חוגים עליהם מעבירים ביקורת אולי בניגוד לנו החילונים יש לך בעיה להצדיק אותם כי את קרובה אליהם יותר?

רננה 18

New member
קופצת? אולי אתה זה שמקפץ ומתקפץ..

לא עניתי לך אלא לאבא שיש לו שני בנים בצבא. לא ביקשתי ממך -בשמו- תשובות. אני כן שייכת לחוגים החרדים. וגם בעלי.(הנמצא כעת במילואים). בשם איזה חופש אתם כותבים על צבע וצורת הלבוש של החרדים? צריך אישור מפריצקי איך להתלבש? כתבתי הרבה בענין הבורות שרבים מהכותבים פה מגלים כלפי המגזר החרדי. מה שאני עושה פה בפורום זה: לא לשכנע להיות כמוני. להבין יותר את המיגזר. לתקן עוולות הנעשים הן מבורות והן מתום לב כלפי אותו מיגזר. ושימו לב: בפורום, מלבדי, אין חרדים. ואם יש, הם זורקים משפט ונעלמים. לצערי, שינוי וחבריה, מתקיפים מיגזר שלם בהכללות טוטאליות ללא רחם וללא הבדל בין חרדים שנותנים הרבה מעצמם לעצמם ולמדינה לבין חרדים התלויים בחסדי אחרים. ושוב: אני מצטטת מישהי שכתבה פעם בפורום: לא הכל שחור אצל החרדים.

zoharj

New member
האם תודי שאותם החרדים שלא

נושאים בנטל מוציאים שם רע לכל הסקטור? אולי אפילו יותר מזה - מדוע לא יוצאת יוזמה מאורגנת מצד מנהיגי העדה החרדית, בראותם איזו תדמית מחורבנת יוצאת להם מזה, פשוט להפסיק את כל הענין המגוחך הזה. לכו לצבא כ-ו-ל-ם כאיש אחד, תנו כתף, תראו לכולם שאתם קבוצת איכות אמיתית ותזכו להערכה רבה. אחר כך תוכלו ללמוד בראש שקט או לעשות כל מה שבראש שלכם, ואף אחד לא יפצה פה. הדבר שהכי מכעיס כאן את החבר´ה זה הצירוף מנקר העיניים של השתמטות המונית מצד אחד עם הטפת מוסר מתנשאת מצד שני ( ואח"כ עוד מתפלאים שיורדים עליהם, באמת מעניין למה?! )

רננה 18

New member
תשובה לזוהרי.

אין מחלוקת שיש קרע בין אלו שנושאים על גבם את העול הכבד שמטילה המדינה הן בנושא מיסוי והן בנושא צבא. אלו הדתיים לאומים. אלו מרבית החילונים בעיקר מהמעמד הבינוני לבין אלו שאינם נוטלים חלק במשא הכבד ואינם מסתפקים בכך אלא שמוסיפים את הקש על גב הגמל בדמות חוקים מטופשים (חוק החמץ. חוק שעון קיץ). על כך אין לנו ויכוח. ואין טעם לפלפל ולהעמיק את השבר כאשר ברור לצדדים שבנושאים הנ"ל אין ויכוח. הבעיה: שיש בעיה. אל תצפה שמנהיגי העדה החרדית או מנהיגים בחצרות החסידים יצאו לקראתך. אל תצפה שמישהו שם יאשר לצעירים להתגייס בהמוניהם לצבא. אל תצפה שאלו יתנו בירכתם לצעירים ללמוד מה שאתה קורא : מדעים. עולם רחב. ולמה? בעיני, הענין משול למנהיגות הערבית בעולם ביחסה לפליטים הפלשטינאים. הם, המנהיגים, לא מוכנים זה 2 דורות למצוא פיתרון לבעיית הפליטים. למה? כי זה הבייבי שלהם. ללא בעיה זו, הם אינם נחשבים. אין להם מה למכור. תחפיף ענין זה לבעיית ההתגייסות לצבא. לכניסה לעולם הרחב ותבין שהמנהיגות לא תרשה לעצמה להפסיד עוצמה זו. ועוד. הם לא מחפשים שתעריכו אותם. הם ממש לא זקוקים לכך. (האין זו שמץ של התנשאות מה?) אני לא מקבלת את מה שאתה כותב: מה שמכעיס פה את החברה זה הצירוף מנקר העיניים....עם הטפת המוסר... אם זה מה שבאמת מרגיז, אז מדוע לא לפעול שכל המשתמטים ילכו לצבא? דין אחד לכל משתמט. הלא כן? מילה אחת לגבי מה שנחשב להתנשאות חרדית. גם אני נתקלתי בענין הזה. (מה את יהודיה יותר ממני? או- מה את מבינה יותר ממני ביהדות?) לצערי, רבים מהכותבים פה, ואין כאן דימאגוגיה כלל וכלל,- עוד מילה אהובה ונחבטת-כותבים עובדות על סמך נתונים שאינם קיימים כלל וכלל. הכוונה, במיגזר החרדי. או אז, בא מי שבא, מעיר ומאיר ומתקן בנושא ואז באים כל מיני דוכסים-לורדים-רוזנים בפוטינציה- וצורחים: שקרן. דימאגוג. מטומטם. כיד הטובה על מי שאין לו מה לומר- ובזה ניגמר הדיון. ולסיום, בתוך המיגזר החרדי יש מין תחושה בקרב הצעירים שלו היו מאפשרים להם ואפילו שירות במסגרת מיוחדת הרי הם היו ששים אלי קרב. אבל כאמור לעיל, המנהיגות לא תיתן להם זאת לעולם. אני חוזרת: לעולם. לצער רבים.

zoharj

New member
איזה מין מנהיגים אלה שמחזיקים

את חסידיהם בביצים? ואיזה מין חסידים אלה שנותנים להם? לא סתם הם קרויים חרדים מלשון חרדה. מדובר על הפחדים שמטפחים אצלם. אותם פחדים הצצים כשאין חשיבה חופשית והאדם נתון לשטיפת מח מגיל אפס, כולל טיפוח פחדים מפני הליכה לגיהנום, מפני נידוי, מפני מה-יקרה-אוי-ואבוי-אם-יעשה-או-לא-יעשה וכו´. חס וחלילה יצא החסיד מתחום ה"גטו" (בהשאלה) ויגלה עולם ומלואו. חו"ח יצמיח כנפיים ויעוף. ברור שמנהיגי העדה לעולם לא יסכימו לדבר כזה. עוד ילך הכוח האלקטורלי. ילכו הג´ובים והג´ובות. אז מה את מצפה - שחברי הפורום יתמכו בהם? בדיוק בגלל זה אנו יוצאים בגלוי נגדם, מחפשים לחשוף את חולשותיהם וחסרונותיהם של המנהיגים, למען יבינו חסידיהם השוטים שלא צריך לפחד ואפשר גם אחרת. ונחזור לעניין השירות בצבאי - לא כל מי שאינו משרת בסדיר או במילואים הוא משתמט. וגם מתוכם, לא כל המשתמטים אותו הדבר. תודי שקשה לכעוס על אלה שלא משרתים מסיבות רפואיות, מסיבות של מחלה נפשית, עקב שימוש בסמים ואלכוהול, עקב עבר פלילי, עקב חוסר אפשרות לתפקד במסגרת תחת משמעת, עקב רמת השכלה ירודה עד כדי כך שלא יודעים לחתום את שמם, אלו שלא יודעים מילה עברית, אלו שעלו בגיל מבוגר, אלו שבכלל לא נמצאים בארץ, נשואות, אימהות ועוד סיבות רבות ומגוונות. האם כל אלה "משתמטים"? (בכוונה לא התייחסתי לערבים מוסלמים, לבחורות דרוזיות וכדומה - זה לדעתי נושא נפרד ורציני לא פחות שדורש דיון מעמיק) אנו יוצאים נגד אלו שהם יהודים - ויהודים שדווקא נחשבים למוצלחים - מה שנקרא "משלנו" - אשר משתמטים בצורה מאורגנת ולדעתנו ללא הצדקה. נו אז תכל´ס - את בעד או נגד? צריכים להתגייס או לא? (ולא להתחמק מהתשובה!)

רננה 18

New member
סיבות מצויינות להשתמטות!

סמים. אלכוהול. נפשי. פלילי. רמת השכלה ירודה.מילה עיברית. גיל מבוגר. נו, באמת? ניתן פרס למי שסימם עצמו. נתחמק (מה שלא עשה רפול לנעריו..)מאלו בעלי רמה נמוכה..והרי בחורי הישיבות הם לדידי קהל שינוי בורים ועמי ארצות אז איך ברצונך לגייס אותם? ועולי רוסיה לא מתגייסים? ועולים מבוגרים לא מגוייסים? אבל לענין. יש לך בעיה בהבנת החסידות. בקיצור. חצר חסידות מכתירה לעצמה רב- אדמו"ר והם ממש כפופים אליו. שותים בצמא כל מילה שלו. הם החיילים שלו. קשה להבין זאת? היתכן במאה ה-21 תנועות כאלו? עובדה שכן. אתה יכול להגיד עליהם מה שתרצה. תתעב. תשנא. תסלוד. אתה בשלך והם בשלהם. אף לא אחד(כולל- להבדיל אלף הבדלות- היטלר) לא הצליח, לא יצליח לשנות אותם. אני יודעת שזה מתסכל. אני יודעת שזה מקצין עמדות. אז מה, גוש שלום יותר אהוב עלי? חברי הכנסת הערבים תמונותיהם תלויים בחדר השינה שלי? לגבי גיוס תלמידי ישיבה. בנקודה זו, אני מאמצת את גישת אלו הטוענים- ובצדק- שחלק מהם צריכים להמשיך ללמוד יומם ולילה,כי ,מה לעשות, יש מה שנקרא שורשים. מסורת. מנהגים. ואלו שומרים על כך(ואל תנסה לשכנע אותי לשנות דעתי בנידון). אבל, רבים רבים הייתי מוציאה להם מחר צו גיוס. ולמה? הרבה סיבות ולא אפרט ומי אני שאספק תחמושת לאלו שנילחמים בהם?

zoharj

New member
אמנם סיבות לא לשרת

אבל לא סיבות להשתמטות. אני לא בטוח שירדת לסוף דעתי בעניין הזה. אסביר שוב. נתתי דוגמאות שבהן לצבא אין ברירה והוא לא יגייס מועמדים מסוימים. למה? כי לצבא יש תפקידים אחרים והוא לא יכול להיות רק גנון, אולפן, מוסד שיקומי או מרכז רפואי. הצבא צריך להכשיר כ"א מיומן במינימום זמן ובמינימום תקציב. נכון שהיו יוזמות כמו נערי רפול וכד´ אבל היום אנו בתקופת קיצוצים, ויש כאלה שפשוט חבל על הזמן וההשקעה. לא מדובר על לתת פרס למסוממים או לחולים, אלא לתת לצבא להמשיך במשימתו. החרדים מאידך אינם חסרי יכולת. הם נושאים על דגל את מצוינותם. הבה נראה אותם מצליחים גם לישם אותה הלכה למעשה. או שאולי החרדים משולים לאותם מוכי גורל וחבל לכולנו על הזמן? בגדול נראה לי ששנינו מסכימים לגבי הצורך בגיוס רבים מהחרדים. אבל את עדיין תומכת בכך שחלק קטן מהם ימשיכו ללמוד יומם ולילה. כאן אנו חלוקים. שמעת על תאוריית המדרון החלקלק? זה בדיוק מה שקרה מאז שהפטור ניתן ל-400 תלמידי חכמים ע"י בן גוריון. מספרם הלך ותפח עד למימדים מפלצתיים. קיבלו אצבע ולקחו את כל היד. וכאן הבעייתיות. אסור לתת למצב הזה להימשך. צריך לעצור את המערבולת הזאת. ולכן צריך להצביע שינוי. כי שינוי מבינה שאסור לתת רק ל-"קצת" להשתמט ואסור לוותר לחבורת עקשנים. כי כשזה מתחיל זה לא נגמר. ובגלל שהם מוכנים לההרג ולא להתגייס, אז אסור להתכופף. נסיונות שכנוע "בטוב" לא יצליחו כאן כי מדובר בקיצוניים שיעשו ה-כ-ל כדי לא לשרת. רק חקיקה גורפת ועצירה מוחלטת של תקציבים, ואולי עוד כמה רעיונות בהמשך.

רננה 18

New member
מדרון חלקלק? מי אמר את זה?

לא היה פה לא שיפוע ולא מידרון. לא יודעת כמה אישר בן גוריון. אמרת 400? יכול להיות ביחס למספר החרדים של אז זה היה באחוזים די גבוה. אין לי מושג. למה לא להצביע שינוי? כי שינוי זה נגד כל מה שדת וחרד זז או נע. היום זה ענין הגיוס. מחר זה T.V ביום כיפור. מוחרתיים זה שעון קיץ וכו וכו. כך, שאל "תבלף" ותציג את ענין הגיוס כענין שמצדיק הצבעה לשינוי. כן לגייס רבים מהחרדים , לא לגייס מספר מוסכם שימשיכו ללמוד!!!

רננה 18

New member
דוקא לא. אני אוהבת שעון קיץ.

אומנם הצום ערך שעה נוספת. אבל מי שהתעלף כבר התעלף בצהריים. לי לא היתה בעיה. שעון קיץ? מצידי- עד המקסימום שאפשר.

מה אפשר ללמוד מדברייך גב´ רננה

נתת רשימה של דברים "שליליים" ששינוי מנסה להוביל ובהם כללת גם את נושא הגיוס. מכאן שלמרות שאת טוענת שבעלך עוה מילואים בעזה את נגד גיוס - משמע את בעד אפלייתו של בעלך. מעניין אותי לדעת - בעלך עשה שירות סדיר מלא של 3 שנים או שהוא עשה שירות של ארבעה חודשים (שלב ב´) ומילואים בלבד?

רננה 18

New member
אה טועה במסקנות שלך.

הבעתי את דעתי -אמש- בנושא הגיוס ולא אלעס את זה שנית ושלישית. בעלי היה תלמיד ישיבה וצבא עשה שלב ב. מילואים פעמיים בשנה. עבר קורס חבלה ואגלה לך סוד: במוצאי כיפור בעוד קיבתו ריקה עליו נכנס הוא וחלק מגדוד שמשון לחאן יונס והשמידו מחרטות.בבוקר הוא חזר ישר למיטבח שם כילה זעמו על העוגה האחרונה שאנשי ההנדסה השאירו מאחוריהם. אני גאה בו. והייתי שמחה לו רבים מחבריו היו הולכים בעקבותיו. אבל על זה כתבתי אמש....

למעלה