מסר מאלוהים?

יפה שבעלך עושה מילואים(לא בציניות)

בתור שלב ראשוני זה דבר חשוב. השלב הבא המתבקש (וההכרחי) הוא גיוס שיוויוני לשלוש שנים בדיוק כפי שמשרתים הדתיים הלאומיים (מרביתם) והחילונים.

zoharj

New member
רבים מחבריו?

אני מעריך אנשים שמשרתים כנגד כל הקשיים. וטוב עושה בעלך שלמרות הקשיים (יומכיפור וכו´) עושה מלאכתו נאמנה. גם אני זוכר ימי כיפור שעברו עלי בשמירות או בפעילות מבצעית, ולא היה קל. ומה לגבי רבים מחבריו של בעלך? הם לא הולכים בעקבותיו? האם הם קוראים לו "פראייר" בסתר ליבם? ואם הם לא הולכים בעקבותיו, מה נעשה כדי לכוונם לדרך שנראית לנו נכונה? (הצבעה למפלגות שמתקפלות מול הלחץ החרדי לא ממש תעזור). ונניח, אבל נניח שכן ילכו בעקבותיו (בטח, הם כבר רצים...) אז האם זה אומר שיגיע סוף הזהות היהודית? חסל סדר שורשים? חלאס עם המסורת? גמרנו עם הדת? האם ההתבוללות והגיהנום והשטן יאמצו אותנו לחיכם רק כי "הלכנו לצבא"? די לתמימות. המשתמטים צוחקים עלינו. כל הקטע עם הסכנה למורשת ישראל זה תירוץ עלוב כדי להתחמק, וקשה לי להבין איך רבים אוכלים את הלוקש הזה. -----

אז מה עניין התמיכה שלך בכל

דבר שבטומאה
לאור דבריך, את נשמעת יותר ויותר כמו תומכת שינוי בפוטנציה... רק דרוש לשכנע אותך (ובעצם את כל הציבור הדתי שאת מייצגת) כי הפרדת הדת מהמדינה רק תועיל לכל הצדדים.

רננה 18

New member
../images/Emo74.gifאל דאגה. אני לא בדרך אל שינוי

אותי לא לימדו לשנא. אותי לימדו לכבד את השני. אותי לימדו להיות תמיד בעד... אותי לימדו שמדינת היהודים קשורה למסורתה.כמו כל מדינה המכבדת עצמה. אותי לימדו ששינאת אחים הביאה לכיבוש הארץ ע"י עמים אחרים. ובגלל כל אלו, לעולם לא אוכל להיות שייכת לשינוי. החרדים במדינה הינם אחוז קטן. והתייחסות שינוי אליהם כאילו היו שלושת רבעי האוכלוסיה. כבר זרקתי לכם כפפה וביקשתי לעלות על סדר היום את השחיתויות של מנכלים ומנהלי בנקים. אבל, זה לא קרה. הם לבנונים מהמעמד הבינוני. שינוי לא תעשה לאחרים את העבודה בנושא השחיתויות.

Prince of Wales

New member
אל דאגה שינוי גם לא רוצה אותך

אותך לא לימדו לכבד (כי אם היית מכבדת, היית מכבדת את זכותינו לא להאמין באלוהים הזה שלך ולא לקבל תכתיבים של המגזר הדתי, תחבורה בשבת, סגירת מדינה שלמה ביום כיפור, כשרות, נישואין, קבורה וגו´). אותך לא לימדו להטיל ספק (בראשית ברא וגו´). אותך לא לימדו שמדינה דמוקרטית מכבדת את זכויות הפרט לפני זכויות הרוב. אותך לא לימדו שרק המחנה שלך (הסיקריקין) גרם לכיבוש הארץ ולהגלייה. ואת הכפפה שזרקת אין צורך להרים כי אין מאחוריה בשר, יש מושחתים בצד החילוני. אבל זו שחיתות אינדיבידואליסטית, לעומת במגזר החרדי, השחיתות ממוסדת. ויש אף מספר פסקי הלכה המחייבים את החסיד להיות מושחת כלפי דינה של הממלכה.

רננה 18

New member
אתה שם לב שאני לא עונה לך!

לא מתכוונת לענות לך ובדרך כלל גם לא קוראית את דיברי ההבל שלך. מצידי אתה יכול להמשיך ללהג עד בלי די....(4 נקודות לכבוד הליויתן)

mosh_the_ant

New member
מאותגרת שכמוך

אז מה זה ? אם לא תגובה ? שימי לב לשפה שכולנו הסכמנו עליה!!

סלמון

New member
לדוכס,

כיבוד זכויות הפרט (או המיעוט), אינו בהכרח השלטת דעת המיעוט על הרוב. רוב הציבור בארץ נגד תחבורה ציבורית ביום הכיפורים. אפילו בפורום שינוי תמצא רוב לזה. מהיכן צצים כל החוזרים בשאלה אם לא למדו להטיל ספק? הצג פסק הלכה המחייב להיות מושחת כלפי דין הממלכה. אני שמעתי דוקא דין אחר האומר: דינא דמלכותא - דינא

Prince of Wales

New member
איזו השלטת דעת מיעוט על רוב

על מה אתה מלהג דג טרוטה שלי ? ממתי שמירה מוחלטת של זכויות הפרט (ביניהן הזכות לא להאמין) מהווה כפיית מיעוט על הרוב ? איפה חינכו אותך באפגניסטן ? מהיכן יש חוזרים בשאלה, למה יש כל כך מעט מהם ? כי דיכאתם את יכולת הטלת הספק אצל הרוב המוחלט אצלכם. בעניין ההלכה, תסתכל איזה פסיקות פסק הרב שלכם, עובדיה יוסף כשהורשע הפושע בן העוולה אריה דרעי בדין.

סלמון

New member
לדוכס הרגוע

זכות הפרט והרוב בדברי התייחס לתחבורה הציבורית ביום כיפור אתה רשאי להאמין באלילי הבבלים כרצונך לגבי החוזרים בשאלה, אפשר לשאול את השאלה גם בכיוון השני: למה אין הרבה חוזרים בתשובה. בסופו של דבר אנשים לא ממהרים לשנות את אורח חייהם לשום צד לגבי פסיקת הרב עובדיה: למיטב הבנתי הוא פסק על פי המשפט העברי שאין להרשיע אדם על פי עד אחד (על פי שניים עדים יקום דבר) אם משפטו של עמוס ברנס היה מתנהל על פי המשפט העברי היה אף הוא יוצא זכאי על פי הכלל שאין אדם משים עצמו רשע - אין להרשיע אדם על סמך עדותו לכל זה אין ולא כלום עם הצהרתך על פסקי דין המתירים שחיתות כלפי דין ממלכה הצג פסק הלכה המחייב להיות מושחת כלפי דין הממלכה כפי שטענת למעלה

Prince of Wales

New member
איפה זה כתוב שרוב הציבור אינו רוצה

תחבורה ציבורית ביום כיפור ? במה זה כפייה תחבורה ציבורית ? לא מוצא חן בעיניך אל תעלה על האוטובוס ? נראה אתכם עושים את מה שאתם עושים בלונדון או ברלין ? יש פסקי הלכה כאלו, אין אני מכיר את פסקי ההלכה. אבל בפרוטוקולים של זקני ציון, מוזכר העניין הזה.

סלמון

New member
לא כתוב אבל עובדה.

הרוב כופה על המיעוט אי שימוש בתחבורה ציבורית ביום כיפור כדי לשמור על אווירת החג. לא מוצא חן בעיניך - תנפוש בחו"ל ביחס להשוואה ללונדון וברלין, להזכירך: כאן מדינת היהודים אבל גם בלונדון (תקן אותי אם אני טועה) לא נוסעים ליד בית הכנסת בשבת בזמן התפילה למרות שיש בזה כפייה לגבי הפרוטוקולים - זה בדיחה או שהתכוונת ברצינות?

סלמון

New member
אומר לך איזה רוב,

רוב משתתפי פורום זה. התומכים באיסור תחבורה ציבורית ביום הכיפורים ישיבו כן
, והמתנגדים לאיסור ישיבו - לא
ואם אני טועה, אני יורד מהפורום

zoharj

New member
אוי רננה, שוב העסק הזה עם השנאה

לדעתי מדינת היהודים נכבשה לא בגלל שנאת אחים אלא בגלל האימפריות הגדולות שישראל הקטנה מצאה את עצמה תקועה באמצע שטחי ההתפשטות שלהן (רומי וכו´). ואם כבר הזכרנו שנאת אחים - מה דעתך להתחיל לפתור את בעיית השינאה ע"י ביטול הכפילות של רבנים אשכנזים וספרדיים? או איחוד נוסחי התפילות וכל אותם דברים שהם שריד לאותם שסעים מיותרים בחברה? ומדינת ישראל בהחלט קשורה למסורתה - כולנו מדברים עברית, ונוטעים עצים בט"ו בשבט על הקרקע (שאותה אנו עובדים) בסנדלים תנכיות. יש דווקא סקטור אחד שמדבר יידיש ולובש את בגדי הגטו ההונגרי של המאה ה-17 ומסרב להתערות בחברה. לאיזו מסורת בדיוק הוא מחובר? ולגבי הצעת הסרק לדון כאן על השחיתות של מנכ"לים וכו´ - את יכולה לשטוח את טענותייך בפורום אקטואליה או בפורום כלכלה. ואם את רומזת על מוצאם האתני הצפוני והחיוור של אותם מושחתים, פשוט איחס. את באמת חושבת ששחיתות קשורה למוצא? שכחת מה אמרת על שינאת אחים? אפשר לדון גם על זה, אבל עדיף לכולנו שלא.

רננה 18

New member
זוהרי, אתה כותב לענין ולכן אני ששה

לענות לך. אני מכבדת דעתך בענין כיבוש הארץ. אבל לא היא. מדינה נכבשת בגלל חולשתה. החולשה נבעה משינאת אחים. הסיפור על קמצא ובר קמצא שאחד מהם העליב את השני במסיבה שערך ורץ להלשין אצל השילטון הרומי וגרם בכך לכיבוש הארץ- הוא סיפור שאפילו אם יש ספק בו הרי הלקח הנילמד הוא: שינאת אחים גורמת להיחלשות השילטון. לגבי רבנים ראשים: ברור שעדיף לרבים מאיתנו רב אחד. ממילא, לכל קהל(אם זו עמותה. אם זה שכונתי. אם זה אזורי. אם זה עירוני- יש את הרב שלהם אז לשם מה שני רבנים?). אני רוצה שתבין, כל ענין השניים הוא היסטורי וכבר עכשו יש ליחשושים ואפילו זימזומים לאייש את המישרה ברב אחד. הערה: לציבור החרדי אין כל משמעות לרבנים ראשיים. לכל חסידות יש את הרבי שלה כך שזה ממש לא משנה להם. לגבי איחוד נוסחי תפילה: אותה תשובה כדלעיל. ממש אותה תשובה עד הסוף. עברית: האומנם כולם מדברים עיברית בארץ הקודש? אתה משוכנע בכך?(רוסית. פולנית. אידיש) מאמע לושען. אתה יודע מה זה? שפת אם בתרגום חופשי. דע לך!! שלא רק שלא רוצים לבטל את האידיש- אלא, שמוסדות מספר ולא דתיים, כלל וכלל, מחדשים את השפה. מעודדים את השפה (תיאטרון, הצגות). ומה רע בכך? בנושא שחיתויות: אני מזכירה את זה "הלוך ושוב" רק מסיבה אחת: שינוי מדברת כל הזמן על שחיתויות במיגזר החרדי.(כולל הזרמת כספים למוסדות חינוך וכו). אין שום סיבה בעולם ששינוי לא תביא לדיון ואפילו בפגרה את נושא השחיתויות של אנשים כמו: פלד. אוברקוביץ. סיון(שנתן אשראים בעיניים עצומות). וזה מאוד מאוד מתאים לפורום הזה ולאו דוקא לפורום כלכלה( ששם אני מאוד פעילה בעיקר בנושא הנסדק..) אוי, האצבעות כואבות והמסחר בניו-יורק החל....

למעלה