מסר מאלוהים?

רננה 18

New member
סלמון. בנקודה זו, אני חולקת עליך.

למרות הסימפטיה אליך, אני חושבת שחסידות סאטמר היא לא ענין של מה בכך. זו החסידות הגדולה ביותר בעולם ואם אינני טועה אף העשירה מבין כל חצרות החסידים. התנהגות חסידות זו היא קיצונית מאוד. אינה בקמה מידה ובשורה אחת עם יתר החצרות. טוב. מוצא חסידות זו היא מהונגריה שהיתה הקיצונית באורתודוקסיות.

סלמון

New member
על חסידות סאטמר

לא פרטתי. כוונתי שהקיצוניות שבאה לידי ביטוי באותה הפגנה בניו יורק, שייכת לדעתי למיעוט קטן בתוך יהדות סאטמר. אין כל רע בקיצוניות באורטודוקסיות. לגבי יחסם למדינה, הם לפחות עיקביים ואינם רוצים כל הטבות מהמדינה ואינם מצביעים לכנסת. מפחידה אותי האלימות המובנית בהם (אף שיש לי פינה חמה אליהם בגלל מוצא משפחתי וסבי הי"ד שהיה ידיד קרוב לרבי הזקן מסאטמר למרות שהיה שייך לחסידות בעלז) ולא הייתי מעז להכנס לבית כנסת שלהם.

רק תיקון קל

לא חסידות אלא נסיכות. נסיכות בה הממלכה עוברת מדור לדור לבעל הדם הכחול התורן, וחבריה עובדים אותו בנאמנות רבה.

סלמון

New member
הנסיך התורן

מחונך לתפקידו מגיל צעיר ו"יוכתר" רק אם יתאים לתפקידו

../images/Emo32.gifאגב הונגריה

יהודי הונגריה ידועים בקיצוניותם , מצד אחד הסאטמרים הסופר חרדים ומצד שני שפע של אוכלי כל מיני דברים טעימים שלא רק שאינם מאמינים אלא אף נלחמים על זכותם זו. אגב, טומי לפיד למרות שנולד ביוגוסלביה מבחינה תרבותית נחשב להונגרי [אולי זה בגלל הפפריקה החריפה?
]

elohim

New member
האמת היא שלא שלחתי שום מסר בכך

שהיה חמסין. פשוט יצא לי שהיום יהיה חמסין, תגיד לי מה אתה רוצה למחר ואולי אני אתחשב בך.

פ ר פ ר 18

New member
מותר מזגן בבית כנסת אבל...

צריך להדליק אותו לפני כניסת כיפור ולסגור אותו רק ביציאת כיפור

למעלה