מסר לחיים...

fusion boy

New member
מסר לחיים...

זה לא ממש קשור לפורום אבל מכיוון שאני כותב פה קצת בזמן האחרון חשבתי הביא הודעה אחרונה לפני שאני עוזב את הארץ וחוזר לבלגיה... ביום שלישי ישנתי אצל חברה שלי וכאשר היתעררתי ראיתי שאני מאחר לעבודה אז התחלתי להתארגן בלחץ במהלך הלחץ שהייתי רצתי למטה במדרגות (עם גרביים) לקחת את הנעליים והחלקתי במדרגות כמובן שהבאתי בגלגול סוף הדרך והתוצאה: מרפק שמאל שבור ומגובס,קרע בכתף ובשכמות, ברך נפוחה, דימום מהראש, זעזוע מוח קל וסדק בצד ימין של האגן... האורטופד אמר שזה עניין של חודשיים שלושה עד שנוריד את הגבס ולפחות שנה שנתיים עד שאוכל לחזור להתאמן (עוד לא ידוע אם יש נזק תמידי למרפק ולשכמות...) מלבד הדכאון בגלל שאני שוכב כול היום ועכשיו אני צריך לחזור להורים שלי בבלגיה (כי אין מי שיטפל בי בארץ...) כנראה איבדתי את אחד בדברים שאני הכי אוהב לעשות בעולם (אומנויות לחמה אם היה ספק...) זה לא רק לא להתאמן זה גם לא לקרוא יותר באינטרנט ולכתוב בפורומים (כי זה רק מתסכל אותך יותר...) ולא לתרגל טכניקות באוויר ובראש כשאתה מחכה להסעה לעבודה... וכמה שטויות יש בריקי לייק!!! מה אני יכול לעשות? אין לי מה לעשות אז אני רואה טלוויזיה כול היום... אז בקיצור המסר לחיים: אל תרוצו במדרגות עם גרביים!!!

../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif החלמה מהירה ושלמה!

מצטער לשמוע, ומאחל לך שתמצא משהו שיעסיק אותך חוץ מריקי לייק... שנה שנתיים נשמע כמו המון זמן, אבל אפילו זה יעבור, ותוכל לחזור לפעילות. ותזכור גם שהיה יכול להיות יותר גרוע - זוכר את "סופרמן" כריסטופר ריב?

Sensei

New member
Sorry to hear the news

BUT I have known people who were in worse shape.Friend of mine got his arm torn almost off his body at the battle of Chavat Hasini and later on becanme one of the best Martial artist I have ever known.Another friend of mine had a deep sea scuber diving accident and became almost paralized and through training got back to himself.One of my students was hit by a car traveling around 60klm an hour and he smashed his leg completely.After three months he is already back training easy of course at least for the mean time. The list is endless.Bottom line,eventually you will get back to training if that is what you really want.Also ,feel your body and its needs.You must listen to the advice of your doctors ,but also listen to your body.You can feel what your doctors will never be able to feel.A true Martial Artist will never give up.I saw a few months ago at one of the Seminars of Orchot Lochomim a crippled man missing two legs sitting in a wheel chair and showing us techniques he has devised for the handcaped sitting in wheel chairs.​

אלישיר

New member
רע לשמוע.

בעזי"ת הצטערתי לקרוא שכך קרה לך. הלוואי ויהי רצון שהחלמתך תהיה מהירה ומבורכת. קראתי את מה שסנסאי כתב. דוקא בגלל אנשים ותגובות כאלו, אני חושב שלא כדאי שתנתק קשר עם אנשי האומנויות לחימה בכלל ועם הפורום זה בפרט. יש לאנשי אומנות הלחימה המון חכמת חיים שמיוחדת לעוסקים בתחום, וכפי שדוד כפרי כתב בהודעה אחרת בדף "אמנות לחימה היא דרך לפתרון בעיות המתורגלת ע"י לחימה; היא לא בהכרח הדרך היעילה/מהירה ביותר ללמוד להילחם". גם אם לא תוכל בפועל לתרגל, הרי שהישארות בקשר עם חכמת החיים הזו, ועם האנשים העוסקים בתחום, תשמור עליך ותעזור לך להתעודד מעט. עוד נקודה היא, שלמרות שזה מאוד יתסכל אותך להסתכל ולא לעשות, הרי שקליפים של אומנות לחימה, סרטים ואף צפיה באימונים, לא רק שישמרו את המח השמאלי בכושר ואף ישפרו את כושרו, אלא שאולי אף יביאו לזרז כללי של כל הגוף להחלמה. ושוב, רע ומצער לשמוע כאלו בשורות.

בודוקאן

New member
עוד ספורט מסוכן...

"קפיצה למסקנות"! חכה רגע, סבלנות, אין צורך להסיק מסקנות כל כך קיצוניות. גם אני יכולה לתת לך דוגמאות כהנה וכהנה, אבל אין צורך. כאשר הרסתי את הקרסול לפני 7 שנים, פגשתי בחדר מיון רופא אורטופד שאמר לי משפט מאוד חכם, ומסתבר שגם נכון: "שיקום - זה הרד דיסק". יש לאדם יכולת החלמה בלתי רגילה, ולפעמים מוצאים משאבים במקומות שלא חשבנו עליהם. חלק לא מבוטל מנבחרת הג'ודו שלנו עברו ניתוחים לתיקון רצועות בכתף. השאלה היחידה שצריך לשאול, היא עד כמה חשוב לך לשוב. שנתיים נשמע לי...מוגזם, לאור מה שאתה מתאר (בהסתייגות, כמובן, הרי לא ראיתי את החומר). וגם אם הגוף לא מושלם, יש הרבה דרכים לעסוק באומנויות לחימה. אני יודעת שיש בהתחלה (אחרי פציעה) נטיה לראות הכל שחור. אבל זה משתנה עם הזמן. לאט לך, ואין שום צורך לוותר. זה הזמן להשקיע בדברים שלא היית מגיע אליהם בדרך אחרת. בברכת החלמה מהירה.

tessen

New member
בתור קולגה לגלישה במדרגות

בסופו של דבר זה עובר והכל קשור בעקשנות. אצלי סיפור דומה, רק שבמדרגות סובבתי את כף הרגל ב 180 מעלות. פלטינה חמישה ברגים ורצועה קרועה בקרסול. עם עקשנות מוגזמת לעיתים, חוזרים להתאמן. זה קשה וכואב אבל עם האימונים הגעתי מהר יותר לטווח תנועה טוב מאשר עם פיזיותרפיה קונבנציונלית. hang in there, בסוף הכל עובר. חוץ מזה, בלגיה?. אחותי שם בשליחות, יש איזה טיפים לחנויות טובות לכשאגיע לשם בעתיד לבקר?

WhiteBear

New member
החלמה מהירה ../images/Emo45.gif ורפואה שלמה.

גם אני מאחל לך החלמה מהירה. בנוסף יש לי שתי הערות קטנות: 1) כמו שכבר אמרו, מי שקובע מתי תחלים זה לא הרופאים שלך, אלא אתה. אם תבחר בנטיב של הזנחה ההחלמה יכולה להתארך יותר. בעוד שהחלטה בנטיב של הבראה (עם כל ההשלכות של זה על תזונה, ואימון "מה שאפשר") כנראה תוביל להחלמה מהירה בהרבה. 2) שנית יש בתחום של אומנויות לחימה הרבה אופנים של תירגול. יש גם תירגולים של יציבות סטטיות, שיכולות להיות מתורגלות גם בישיבה. אני לא יודע אם יש משהו כזה בבלגיה, אבל הטכניקות קיימות במספר רב של שיטות. עוד שיטות שיכולות לעזור בהחלמה הן פלדנקרייז ואלכסנדר. שהן שיטות שיכלול תנועה עדינות מאד, שמשולבות גם בשיטות לחימה(ויוכלו להתאים לך, על אף הפציעות). יש בפורום כמה וכמה חברי פורום שיוכלו להרחיב לך עליהם. 3) לפחות בשיטה שאני לומד, תירגול תנועות בראש מהווה תירגול רב משמעות, לא הייתי מזלזל בו בכלל. רפואה שלימה ולימוד פורה
,
טל.

crane

New member
החלמה מהירה, רוי ../images/Emo101.gif

אחרי שקראתי את ההודעה שלך ושל טסן, אני עובר להשתמש במעלית
וברצינות, נסה להסתכל על הפציעה כאל הזדמנות- ברגע שמצבך ישתפר קצת ותוכל לקום מהמיטה, נסה למצוא מורה לטאי צ'י או צ'י קונג. מורים רבים כאלה מפעילים קבוצות שיקומיות. יכולה להיות לכך השפעה חיובית לא רק על ההחלמה שלך, אלא גם על צורת התנועה והלחימה שלך. אגב, בדיוק עכשיו אני קורא ספקר על צ'י קונג שמפורטים בו גם תרגילים לישיבה ושכיבה, אז מי אמר שחייבים לראות ריקי לייק כל היום?

frodo1

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gifהחלמה מהירה

אני מקוה שתחלים מהר ותחזור לאימונים. כואב לי רק מלקרוא על הנזק שנגרם

שי רגב

New member
קצת אור...? ../images/Emo62.gif

קודם כל: שיעבור לך מהר, בלי כאבים ובלי "משקעים"!! ועכשיו ל-"אור". במהלך שנות האימונים שלי היו לי מספר פציעות "די קשות": 1. שבירת 2 צלעות (בזמן אימון). 2. שבירת קרסול (רגל ימין) בתאונת אופנוע. הפציעה הראשונה השביתה אותי בערך ל- 3 חודשים (טוטאלית) ועוד כחודשיים הייתי "רבע בנאדם". בפציעה השניה הייתי 3 חודשים בגבס ועוד כ- 8 חודשים בצליעה קשה (עד עכשיו לא חזרה לי הגמישות המקורית בקרסול). למרות הכל, ובזמן ההשבתה מן הפציעות, הלכתי לאימונים. בחלקם (בעיקר בהתחלה) רק ישבתי והסתכלתי ולאט לאט חזרתי לעמוד על המזרן. עצתי לך: אל תתייאש (ואל תקשיב לרופאים)! נסה להתגבר, לחזור למזרן מהר ככל האפשר, אפילו רק להתבונן. ואל תשכח שגם מהתבוננות מהצד - לומדים !!!

fusion boy

New member
תודה לכולם!

בהחלט מעודד לשמוע על אנשים שנפצעו כמוני ויותר וחזרו לאימונים... גם ככה לא חשבתי להתחרות אי פעם, אני מתאמן מסיבות אחרות (וזה סיפור בפני עצמו...) אני אקח קצת זמן להחלמה וכאשר אני אחזור מבלגיה ואני אוכל לחזור להתאמן אני אחזור!!! אני לא מוכן לוותר על אחד הדברים שאני הכי אוהב בעולם! אולי בהתחלה אני אנסה קצת שיטות רכות שיעזרו לי עם הבעיות ואולי ילמדו אותי משהו חדש... חשבתי לכיוון של ווינג צונג או ארניס (כי הטכניקות שמלומדות שם יותר ריאליות להבנתי) אבל אני לא יודע עד כמה הם יתאימו למצבי, במיוחד שאני בעצמי עוד לא יודע מה מצבי... המלצות על שיטות שרמת הבסיס שלהם לא דורשנית וקשה יתקבלו בברכה על מנת שאוכל להתאמן בהם עד שאשתקם(עדיפות למשהו שאפשר לישם אותו גם כלחימה), אבל בטח לא משהו שעושים קרבות על ההתחלה... שוב, תודה רבה לכולם!!! רוי

nage

New member
../images/Emo45.gif

כל מלה בסלע, אני נפצעתי אינסוף פעמים ותמיד חזרתי.

Tonjin

New member
החלמה מהירה!

אין לי מה להגיד חוץ מזה... נשמע שאתה בframe of mind הנכון לחזרה מהירה ככל האפשר לכושר - אז מה שנותר להגיד זה בהצלחה ולאחל שתשמור את זה ככה גם ברגעים הקשים. ואל תפסיק לכתוב כאן!

שי רגב

New member
התכוונת אלי?

אז תודה, בכל אופן!
אם זה אלי, אז מהפציעה האחרונה החלמתי כבר לפני כ- 13 שנה... בכל אופן, אם זה חשוב/מעניין, התאמנתי בזמנו בג'ו-ג'יטסו.

למעלה