מסרסים את הזכרים (?)

Unicorn~Girl

New member
מסרסים את הזכרים (?)

התשובה היא- תלוי. כמובן שכל מה שתלוי.. מתייבש, לא? כן!! וכך גם הכלב או החתול שלכם.. שאותו סירסתם! אם לקחתם כלב או חתול מהרחוב.. רצוי לא לסרס אותו! אבל אם גידלתם גור כלבים, גור! מאז שהפסיק לינוק מחלב אימו.. אז, זה כבר סיפור שונה! אז, תוכלו לסרסו! מכוון שכאשר אתה לוקח חתול או כלב בוגר מן הרחוב! והרגליו היו.. שכל יום שני וחמישי הוא היה הולך להזדווג.. ופתאום, לוקח אותו מישהו נחמד.. ומסרס אותו.. וכך, קיום המין לא יוכל להתמשך! ואותו כלב.. ממש ירצה להזדווג! לכן, אני הייתי מעדיפה שלא לסרס את הכלב שלי או את החתולים שלי! (זכרים) מכוון שאת כלבי ואת רוב חתוליי.. אימצתי מהרחוב! כחו את זה בצומת לב!

shanty.G

New member
מה בדיוק את מציעה, עוד גורים ../images/Emo46.gif

שייזרקו ברחוב? ההודעה שלך קצת מבולבלת, אבל המסר ברור ושגוי מבסיסו. בפרט שאת אומרת שאת אוספת מהרחוב. כל זמן שיהיו אנשים שיחשבו שעיקור וסירוס אינם נחוצים- ימשיכו חתולים וכלבים להסתובב ברחובות, להיאסף ע"י הרשויות, להיות קורבן לשכנים מרעילים, יגיעו למעבדות מחקר ולהתעללויות בידי סדיסטים וילדים משועממים.. בכל שנה מומתים בישראל לפחות מאה וחמישים כלבים. להמשיך? אני אתן לך ולכל החדשים שהצטרפו שני דברים לקרוא (קישור וקובץ מצ"ב להודעה): עיקור וסירוס

**לילך**

New member
אני מסכימה עם כל מילה של שנטי !!

חדת קרן יקרה , קצת קשה להבין מההודעה שלך למה את מתכוונת בדיוק. את כותבת דברים מנוגדים וסותרים . ברור לי שאת סובלת מקצת חוסר הבנה בקשר לחשיבות עיקור וסירוס ויש לך טעות בסיסית שבה את משליכה על חתולים וכלבים רגשות והתנהגות של בני אדם. כדי להבהיר את הנושא אני אתייחס לכמה נקודות חשובות: 1. כלבים וחתולים הם לא בני אדם ,זאת שגיאה להשוות בין רגשות של בני אדם לרגשות של כלבים וחתולים. כלומר: חיי המין בשביל כלבים וחתולים זה משהו אינסטינקטיבי ולא משמעותי מבחינה רגשית כמו אצל בני אדם. כלבים וחתולים אינם נהנים מחיי המין כמו בני אדם ולכן סירוס ועיקור שלהם לא פוגע להם בהנאה וברגשות. 2. ישנם המוני כלבים וחתולים עזובים ומוזנחים ברחובות ,אין שום סיבה לגרום לריבוי מיותר שיביא לעוד גורים אומללים שידונו לחיי סבל ומחסור ברחובות. חדת קרן יקרה: מתי ראית לאחרונה: כלבים רזים ומוכי שחין וחתולים חסרי עיניים ,רזים ואמללים שמשוטטים ברחובות? מתי ראית לאחרונה אנשים מרושעים וילדים משועממים שמתעללים בבע"ח חסרי הישע ברחובות? מתי ראית לאחרונה בע"ח גוססים ומתים שהורעלו ע"י העירייה או אנשים שבע"ח המסכנים הפריעו להם? 3. סירוס ועיקור (במיוחד לפני שהכלב/ה או החתול/ה מתייחמים לראשונה) מקטין בצורה משמעותית (ועל כך יעידו וטרינרים) את הסיכוי לחלות במחלות קשות במיוחד סרטן (רחם ,שחלות ,ערמונית). כמו כן זה מקטין משמעותית את הסיכוי של הכלבים והחתולים להיפצע ולהיפגע בקרבות רחוב. לכן עיקור וסירוס תורמים לשיפור באיכות החיים של בע"ח , מגדילים את תוחלת החיים שלהם ומאפשרת להם לחיות עם פחות מחלות ולכן עם פחות סבל ויסורים (מתי ראית לאחרונה כלב גוסס מסרטן הערמונית? או חתולה מתייסרת מדלקות רחם וסרטן השחלות?). למידע נוסף ,את וכולם מוזמנים להסתכל בקישורי הפורום - בפרק שמדבר על חשיבות העיקור והסירוס . לנוחותכם שמתי קישור לאתרים - בכתובות אינטרנט נלוות. להלן עוד הפניות למאמרים חשובים: ** חיי המין של הכלבים - מפטנט ** ** חיי המין של החתולים - מפטנט ** ** מדוע חשוב לעקר ולסרס - מפטנט **

bimbo.

New member
אני מסכימה לחלוטין עם שנטי ולילך |זהירו

ויש לקחת את דבריהן במלוא הרצינות.

אין לי מה להוסיף

לילך כבר כתבה את כל מה שהתכוונתי לכתוב, אני מקווה שעכשיו הבנת את הטעות שלך- רצוי וממומלץ (הייתי גם מוסיפה אפילו הכרחי) לסרס זכרים , במיוחד כשהם ברחוב! אני מקווה שתסרסי את כל הזכרים שלך וכך תמנעי את הסבל של המון גורים שהיו סובלים ומתים בייסורים.

**לילך**

New member
../images/Emo35.gif סקר: סירוס ועיקור בע"ח ../images/Emo35.gif

מה דעתך/דעתך : האם זה חשוב לעקר ולסרס חיות מחמד
אנא ביחרו את התשובה הנראית לכם והוסיפו נימוקים והסברים משלכם על הדעה שבחרתם בה. במידה ואף דעה לא מתאימה לכם ,כתבו את דעתכם והוסיפו לה הסברים ונימוקים. 1. אני מתנגד לעיקור וסירוס חיות מחמד. 2. אני בעד עיקור וסירוס חיות מחמד. 3. אני בעד עיקור וסירוס של חיות מחמד שגרות בבית בלבד. ואילו את חיות המחמד המשוטטות אסור לסרס ולעקר. 4. אני בעד עיקור וסירוס של חיות מחמד לא גזעיות בלבד ונגד עיקור וסירוס של חיות מחמד גזעיות (עם תעודות ). 5. יש לי דעה אחרת שלא הוזכרה פה והיא....

nikit1

New member
נראה לי ש-2 הכי מתאים לי...

הכלבה שלי מעוקרת ונראה לי שחשוב ביותר לעקר/לסרס כל חית מחמד כדי למנוע ריבוי של גורים שעשויים להגיע לרחוב. לגבי סעיף 4- אולי...אם האנשים בטוחים שלגורים ימצא בית...אבל יש גם כלבים גזעיים ברחובות, כך שזה לא חד- משמעי...

shanty.G

New member
2+

בעד עיקור וסירוס באופן גורף; באופן שיחוייב בחוק; באופן שהחוק לא יהיה רשותי אלא ממלכתי; באופן כזה שכל פעם שמגיעים לוטרינר, המשפט הבא שלו אחרי ´שלום´ ו´מה נשמע´ יהיה- האם הכלב/ה /חתול/ה מסורס/מעוקרת? כי יש הנחה משמעותית למסורסים ומעוקרות!; בעד שכל העמותות ימסרו חתולים/כלבים לאחר סירוס ועיקור בלבד; בעד שכל מי שחי במחיצת חיית מחמד- ידאג לעקרה/לסרסה בהקדם וללא פשרות. (אין חצי הריון). בעד שכל מי שנוכח בפורום, יעתיק את הקובץ המצורף וישלח לכל מכותביו למען יחכימו ולמען ישלחו אותו הלאה למכותביהם, וכך גם אנחנו עשינו משהו קטן למען כל אותם בע"ח הנטושים שמחפשים בתים, עם סיכוי קטן מאוד לחיים טובים, אם בכלל.

אני הכי מסכימה 2:

קודם כל- עיקור וסירוס חתולי רחוב או כלבים משוטטים הוא חובה בעיני. אני חושבת שרצוי ומומלץ מאוד לעקר ולסרס את חיות המחמד בבית, אני למדתי את זה בדרך הקשה כי בגלל שלא עיקרנו את החתולה שלי טינה היה לי מעין זיהום ברחם והיא גססה כמעט למוות (בסופו של דבר ניתוח הציל אותה בנס). בלי שום קשר לבריאות, ככה חיית המחמד יותר רגועה ושלווה ואני משערת שזה משפר את הרגשתה. ולסיכום- בתקופה כזאת שיש כל כך הרבה חתולים וכלבים נטושים וחסרי בית, שסובלים, חשוב לעקר ולסרס! (הערה- חשוב לעקר חיות מחמד בבית מחשש שיוולדו גורים, וגם ככה יש המון גורים שמחכים לבית.)

טעות קטנה

"בגלל שלא עיקרנו את טינה היה לה זיהום ברחם" התבלבלתי מרוב שכתבתי מהר.

ori190

New member
שכחת אפשרות נוספת

לילך - כדרכי בקודש אני לא מוצא את האפשרות שאני הייתי בוחר בה: 6. עיקור וסירוס כל חיות המחמד: גם הגזעיות. והנה ההסבר שלי: כמי שרואה את התמונה הכוללת ואת איך שמתנהל ה"שוק" הזה של אימוץ ומסירת כלבים, אני יכול לחדש אולי למי שלא יודע, שגם כלבים וחתולים גזעיים רבים מגיעים לעמותות כמו SOS ותנו לחיות ועוד, לאחר שבעליהם התייאש מלמכור אותם, אחר כך התייאש מלמסור אותם חינם, וכעת כל שמעניין אותו הוא להוציא את מכונת הקקי הזו מהבית... כלבים וחתולים גזעיים רבים ננטשים ברחוב, פשוט משום ש יש כל כך הרבה!!! תאמרו, ואז מה יהיה? יגמרו בכלל כל הכלבים והחתולים ומי שירצה לגדל לא ישיג כלב או חתול? ובכן, לזה אני אומר: הלוואי שנגיע למצב הזה... העדיפות הראשונה היא להפחית למינימום את הסבל של בעלי החיים! אז אני מצביע: 6

babe10

New member
ללא שום צל של ספק ../images/Emo88.gif יש 7?

לסרס ולעקר !!!!!!! בלי קשר לגזעיים או לא. יש יותר מדי בעלי חיים שמחפשים בית, שמתים ברעב ברחובות בשביל שנתרום להתרבות מיותרת שלהם. ויפה שעה אחת קודם!!! ולגבי האנשים שמצהירים שהם בכוונה לא עושים את זה - עדיף שאני לא אגיב, כי מה שיש לי להגיד הוא הכל חוץ מנעים... אררררר

למעלה