מסרים סמויים.

Witchcrafts

New member
מסרים סמויים. ../images/Emo77.gif

בכל שבוע בפינה יועלה נושא מסויים שעליו נצטרך לדון, לתת דוגמאות (סצינות וכיו"ב) ולהחליט על גזר הדין. קישורים לפינות הקודמות ניתן למצוא כאן. הנושא: הַקְרָבָה עצמית ונתינה.

B o N u s

New member
הממ

לדעתי בהרבה פעמים מומין מקריב את עצמו למען אחרים [בסרט "כוכב שביט" למשל כשמסכן את חיוו למען סנורקה מהעץ] ומומינאמא נותנת הרבה אוכל. זה אמור להיות מסרים סמויים? או שלא כתבתי טוב?

Witchcrafts

New member
זה בסדר גמור. ^^~

נוצר הרושם שהתפקיד של מומין אמא הוא לדאוג למזון, כך שאני לא חושבת שהייתי מחשיבה אותה, בערך. ארג, לא יודעת איך לנסח את עצמי. ז"א, כן - היא מעניקה מזמנה ומכינה אוכל, אבל התכוונתי לסוג שונה של נתינה והקרבה. אם כי אני מניחה שגם זה נחשב, אבל עדיין... ואולי סתם הסתבכתי וכאלה. נו, לא חשוב.

נו זה פשוט

בפרק עם הכוכבת הזאת שמומין נדלק עליה, והוא הקריב את עצמו ועזר לה והיה שפוט שלה כל הפרק. זו הקרבה! וגם כל פעם שמומין מתאבד מהחלון בבית שלו כשהוא שומע את סנופקין מנגן-זו הקרבה! ובטח יש עוד הרבה^^

ע ל ו מ ה

New member
כש...

כשסנופקין מעכב את יציאתו דרומה כדי שמומין לא יצטרך להיפרד ממנו, ויוצא כשהשלג כבר כבד. כשמומין מטפס על העץ כדי להוריד את העפיפון שנשא את מאי להרי הבדידות, ומוצא את עצמו בסכנה הרבה יותר גדולה מזו בה מאי היתה. כשמומינאבא קופץ אל תוך הים הגועש כדי להציל את מומינאמא הטובעת - בפגישה הראשונה שלהם על האי של אריקסון אחשוב על עוד... אבל אף אחד מהם לא נראה לי מסר סמוי במובן שמנסה לעודד את הצופים, בלי שישימו לב, להקריב את עצמם.

ע ל ו מ ה

New member
וכש...

זו באמת הקרבה: כשמומין מציל את מאי שמחליקה את הקרח כשהים מתחיל להתבקע (בחורף בו שניהם התעוררו). הוא רץ אליה כשהקרח מתבקע תחתיו, לוקח אותה על הגב, ורץ בחזרה כשחתיכות הקרח נעשות קטנות יותר ויותר. היא, ברוב חוצפתה המאי-ית עוד אומרת לו "מה היית עושה בלעדי?"
. ולבסוף הוא נופל למים הקפואים והיא קופצת לזרועות דינורה. אח"כ הוא חולה עד שסנופקין חוזר.

למעלה