חינוך חווייתי משנה חיים - outdoor education
אני מאמינה בפסיכולוגים, בעיקר אם הם מומחים למתבגרים. יופי שאתם הולכים.
אני רוצה לספר לך על עוד דרך, שפחות מוכרת בארץ בתחום הזה. זה לא סותר עבודה
עם פסיכולוג: חינוך חווייתי-אתגרי בטבע.
למען השקיפות, בני עוסק בזה, ומכאן אני מכירה. אבל אני מציעה לך את התחום באופן כללי. בדקי אותו.
בני עובד חצי שנה בחו"ל וחצי שנה בארץ. בחו"ל המקצוע מוכר והוא עובד בו כל הזמן במסגרת מוסד מיוחד שייסד את התחום ונותן מענה לנוער רגיל ונוער עם בעיות מיוחדות, נוער עם מוגבלויות שונות ועם רגישויות שונות, נוער שנושר מבתי ספר ומחנות נוער פרטיים - מגיע אליהם נוער מכל ארה"ב, מכל הסוגים. הם יוצאים אתם לפעילות חווייתית בטבע - ניווט למשל - ופעילות אתגרית של זמנים שונים לפי הגיל והצרכים. גם רמת האתגר משתנה בהתאם. הפעילות אינה פעילות כמו הגיבושונים בטבע שיש פה לחברות, אלא היא מבוססת יותר על חינוך ופסיכולוגיה - מלמדים אותם מיומנויות שונות ומשוחחים אתם על כך. יש נערים שהפעילות אתם היא יותר פיסית-אתגרית (לפי יכולתם) ויש כאלה שהפעילות היא יותר סדנאות-חווייתיות וחינוך בטבע. בכל מקרה, זה משנה חיים.
בארץ יש את עמותת אתגרים, אבל היא לא עובדת עם כל אחד, עד כמה שידוע לי, אלא עם קבוצות מסוימות, ויש בעיקר פעילות, כשהעיבוד של החומר חסר. יש עוד שתיים שלוש עמותות - כולן עובדות עם קבוצות כנ"ל. חפשי מדריך שיהיה מוכן לעבוד עם הבן שלך אחד על אחד באזור שלך. המומחיות שלו צריכה להיות ב
outdoor education, אבל שיהיו לו ידע והסמכה בשני המקצועות - גם בחינוך וגם בחווייה בטבע, או אתגר. ואל תיבהלי מהמילה אתגר. גם ניווט, קליעה למטרה בטבע והליכה על חבל בגובה חצי מטר מהרצפה כלולים בכך, והפעילות יכולה להיות כולה ברמה הזאת. הכל לפי מה שמתאים.
מה שהוכח במחקרים בתחום הזה זה שהעבודה הזו מגבירה מאוד את תפיסת העצמי - החוללות העצמית - של הנוער. הביטחון שלהם נוסק, האמונה שלהם בעצמם כנ"ל, העבודה החינוכית והשיחות בתום כל מפגש מאפשרות להם להבין את התהליכים שהם עוברים ולהאמין בהם. ממה שקראתי כאן בנך יכול מאוד להיעזר בשיטה, גם במקביל לפסיכולוג, או לא. זה מתאים לגיל וזה מתאים גם למצב הרפואי שלו.
מקווה שעזרתי.