מסרבת לתמ"ל

LolliP0p

New member
מסרבת לתמ"ל

טוב, אז ומהחפירות שלי הבנתן כבר שהילדה שלי סרבנית אוכל..בררנית על.
היא מוכנה לאכול רק מרק טחון..
כמובן שאני לא אומרת נואש וממשיכה להציע לה כל יום דברים שונים, שאת כולם היא פשוט יורקת עלי בחינניות..
ניחא,זה יבוא עם הזמן והגיל..
הבעיה היא שגם את המטרנה היא לא אוהבת!
אני לא יכולה לתת לה סימילאק או נוטרילון כי הם לא מתאימים לה, את המטרנה היא מעכלת הכי טוב מההיצע.
אז במהלך היום זה פחות נורא, כי אני משלימה לה עם כל מיני דברים או נסיונות של דברים ושתינו ערות כך שאם היא רעבה אני מביאה לה משהו...
אבל בלילה זו בעיה , ממש כואב לי הלב, הילדה אוכלת לי 90 מ"ל לפני השינה (וגם זה אחרי שאני מנדנדת לה..) וככה היא נרדמת..
היום הייתי אצל אמא שלי והיא שיגעה אותי להוסיף לה שוקולית למטרנה, כמובן שלא הסכמתי (למרות שאני והאחים שלי כשהיינו בגילה היינו הולכים לישון עם בקבוק שוקו חם, אבל אלו היו ימים אחרים...)
אבל עכשיו כשאני חושבת על זה זה לא כזה מופרך להוסיף לה משהו לשם שיהיה לה יותר טעים והיא תאכל יותר טוב..
ברור לי שזה לא הולך להיות הדבר הכי בריא בעולם, וצר לי על כך.. מצד שני יותר חשוב לי שהילדה תלך לישון שבעה...
ניסיתי להציע דייסה בכפית לארוחת ערב, ניסיתי מלא סוגים של דייסות בדלילות שונה ואת כולן היא כמעט הקיאה .. לדעתי המרקם הדייסתי מגעיל אותה, כך שזו לא אופציה.

יש למישהי המלצות,תובנות,הצעות למשהו שניתן לתת לה לפני השינה בבקבוק?

קטניפ

New member
תוסיפי טחינה גולמית

זה בריא, זה משביע ולפחות בעיניי זה טעים

מודה שאני לא הייתי מוסיפה

משתדלת שיאכל בריא אבל אני לא בשיגעון על זה, ממש לא ועדיין שוקו לא הייתי נותנת.
נראה לי הרגל שעדיף לשמור לשלב מאוחר יותר אם בכלל...
מצד אחד מבאס שהיא הולכת לישון ככה, מצד שני אם הייתה רעבה לא הייתה נרדמת
בת כמה היא כבר? יש ארוחת ערב מסודרת? מעדן/חביתה/לחם/ירקות?

LolliP0p

New member
כלום

היא לא רוצה כלום הילדה הזאת..
היא בת שמונה חודשים.. מוכנה לאכול רק מרק
לא חביתה,לא פירות (חוץ מבננה שעושה לה בלאגן בבטן),לא לחם,לא עגבניה,לא דייסה, כלום!
אתמול בשבע בערב אכלה 90 מ"ל מטרנה, קמה היום בבוקר בתשע, אכלה 60 מ"ל, ומסרבת לאכול...
אני כבר ממש דואגת
והיא לא חולה או זרוקה, פשוט לא רוצה לאכול..
ולגבי השוקו, גם אני לא מתכוונת לתת לה שוקו, זה אמא שלי וההברקות שלה
פשוט הכוונה היתה האם יש איזשהו משהו שאפשר להוסיף למטרנה שאולי ימצא חן בעיניה..
הזמנתי לה מהסופר היום בלב כבד דייסת דגנים של מטרנה בטעם וניל, אני מתכוונת לעשות אותה דלילה שתתאים לבקבוק ולהתפלל לטוב...

דוגמנית מלידה את רואה?!

אני מבינה את הדאגה שלך, למרות שמצד שני זה לא פתאומי אלא משהו דיי קבוע לא?
אולי שווה להתייעץ עם דיאטנית ילדים? אם הייתה אוכלת בקבוק בכיף אז בקטנה, אף אחד לא
יישאר לאכול בקבוק כל חייו אבל אם גם זה לא בא לה...
לא ניסיתי אבל אולי להוסיף סוכר ענבים קצת למטרנה? שוב, זה להרגיל אותה למתוק אבל אם אין ברירה
אולי זה עדיף?

את יכולה אולי לנסות לתת לה

חלב שיבולת שועל, לנסות להוסיף קצת שקדייה.
ואם זה נראה לך באמת בעיה, לדעתי שווה ללכת לבדיקה אצל תזונאית. וגם יש פה איזה פורום בתפוז משהו הפרעות אכילה בגיל הרך, תבדקי אולי יש שם מומחים שיענו לך.
בהצלחה, זה נשמע באמת קצת קשה ומדאיג.

Cafe Latte

New member
כן, רק חשוב לציין, שחלב שיבולת שועל הוא לא תחליף לתמ"ל.

ותמל עדיין צריך להיות בין מרכיבי התזונה המרכזיים בגיל הזה...

לא אמרתי כתחליף, אבל היא כתבה גם

שיש לה בעיית אכילה בכללי, שהיא לא רוצה לאכול כלום, ושהיא דואגת שהילדה לא אוכלת מספיק.
לגבי תמ״ל ספציפית, לדעתי כן לנסות להחליף סוג, אולי יהיה לה יותר טעים.

מ י כ ל10

New member
מרק לארוחת ערב, ולפני השינה עוד קצת תמ"ל

לי זה נשמע משביע בטן ומשביע רצון.
יש לה בעיית משקל? כי אם לא, אז היא כנראה אוכלת כמה שהיא צריכה.
ועוד דבר - יש ילדים שאוכלים בתשלומים. הרבה ארוחות קטנות.

LolliP0p

New member
תודה על ההתייחסות

כשנבדקה לפני חודש, היתה באחוזון חמישים, כך שאני מבינה שהיא מקבלת מה שהיא צריכה..
רק שהחודש הזה היתה הדרדרות... המוצקים זה לא חדש, הבנתי מזמן שזה קשה איתה (חוץ מהמרק, טפו טפו טפו ) אבל עכשיו היא גם לא רוצה תמ''ל...
אני לא יכולה לתת לה סימילאק או נוטרילון כי בעבר היתה לוקחת את אלו והם לא התאימו לה , את הסימילאק למשל היא מאוד אוהבת,אבל הוא גורם לה לפלוט המון וגם לעצירות...
את המטרנה היא מעכלת הכי טוב, אבל היא לא טעימה לה , והיא ממש בקושי אוכלת...
אני מנסה לעבוד איתה בשיטת התשלומים ולהציע לה כל שעה משהו, מטרנה, מוצקים, מרק, כל דבר... כל פעם קצת..
מקווה שבבדיקה אצל האחות נגלה שהיא שומרת על משקל תקין, כי אני ממש ממש משתדלת...

מרק לארוחת ערב, אני מוכנה לנסות, פשוט מקווה שזה לא יגרום לה לגזים, כי בעבר שנתתי לה מרק בערב היו לה גזים וכאבי בטן בלילה...

וכן היא מקבלת ברזל מגיל 4 חודשים..

תודה

RINAT35

New member
רגע...רגע...לוליפופ יקירתי...

1. אז מה אם היא פלטה בעבר את הסימילאק?
יש דבר שנקרא: ריפלוקס. כלומר, האוכל עולה מהקיבה...וזה גורם לפליטות /הקאות.
אבל - הריפלוקס משתפר עם הזמן!
כלומר, העובדה שהיא פלטה בעבר לא אומרת שהיא תמשיך לפלוט!
את יכולה להחזיק אותה במצב עמידה או להשכיב בשיפוע וזה יפחית את הפליטות.

2. דווקא אם תוסיפי לסימילאק את הדיסה - היא תאהב את זה וגם הדיסה תהפוך את התמ"ל לסמיך ותמנע ממנו לעלות בחזרה ולהיפלט.
(אם את רק רוצה להסמיך את הסמילאק - הוסיפי 2 כפות מטבח עם דייסה על 180 תמ"ל מוכן).

3. מה רע שהילדה אוכלת מרק טחון?
פשוט הוסיפו למרק מנת חלבון (בשר/קטניות)...ותני לה לאכול מהמרק עוד ארוחה.
אגב, למרק את יכולה להוסיף גם 2 כפות דייסה. היא ממילא לא תרגיש

RINAT35

New member
אה, נזכרתי בעוד משהו שעזר אצלי...

כאשר את מאכילה אותה, קחי כפית גם לעצמך.
ואז אמרי: "ממממ....טעים!" (ותוסיפי לזה ליקוק שפתיים כאילו אכלת את מעדן חייך
)
בהצלחה!

polli1

New member
בת כמה היא?

קחי בחשבון שעד גיל שנה היא חייבת לקבל תמ"ל בשביל הוויטמינים שיש שם... אני הייתי נותנת בכל צורה רק כדי לוודא שהיא מקבלת את כל הדברים שהיא צריכה... לא הייתי שמה לה שוקולית אבל אולי בננה? פרי שייק עם בננה וסילאן נגיד?

shaya54

New member
סוכר ענבים? סילאן טבעי?

אצלנו היא מקבלת נוטרמיגן בלית ברירה שזה בערך התמ"ל ה-כ-י דוחה עם הריח ה-כ-י דוחה שיש...וכשהתחלנו לתת לה את זה בגיל 5 חודשים בערך (עד אז היא היתה על הנקה מלאה) הרופאה הזהירה אותנו שהיא אולי תסרב לאכול את זה כי זה מגעיל והמליצה לנו להוסיף מעט מעט סוכר ענבים כדי להמתיק את זה. הבנתי ממנה (היא מומחית לגסטרו ילדים) שזו האופציה הכי בריאה מבין האפשרויות השונות להמתקה...
וכמה פעמים כששכחנו את הסוכר ענבים אצל אמא שלי הוספנו לה סילאן טבעי מ100% תמרים במקום.
אחרי חודש בערך היא התרגלה לטעם המגעיל והיום אוכלת כבר בלי המתקה. אולי גם אצלך זה יעבוד?

למעלה