מסרבת לאכול

ירח21

New member
מסרבת לאכול

בחודש האחרון אני נתקל בבעית אכילה של הבורמזית שלי ...בזמנים אחרים היא טחנה אוגר ועכבר בסבבה...ועכשיו היא מסרבת לאכול ...מתי השלב שאני צריך להלחץ??? אני מנסה כול יום להאכיל אותה...יש לציין כמה תופעות מעניינות:1.היא מגלה עניין כולשהו בעכבר זתומרת היא עוקבת אחריו מתקרבת ומריחה ולא תוקפת...2.יש מצבים שהיא מתנשמת בכבדות מתי שהעכבר מתקרב כאילו זורם לה אנדרנלין בגוף....3.השבוע הבאתי לה עכבר והיא הרגה אותו ולא אכלה...חיכית משהו כמו שעה ואז הוצאתי אותו... וכן אני בדקתי טמפרטורה והיא תקינה התאורה גם תקינה ולא היו שינויים דרמטיים בטרריום...מה נסגר איתה למי יש תשובה בעניין תעזרו (מגדלי בורמזיים) תודה קבלו תמונה להמחשה ...(אולי היא פשוט מאוהבת??)

OREAL1111

New member
יכול ליהיות..

שהיא טיפה היתרגלה לריח האוגרים ולכן היא מסרבת לאכול עכברים. בעיקרון זה לא קורה הרבה אצל פיתנוים בורמזים אני מסיק את זה מיכך שיש הרבה שינויים מזון בחיים שלהם! עכברים-חולודות-שרקנים\ארנבים וכן הלאה.. אבל זה הגיוני ותמיד יש פיתונים טיפה יותר בעייתים חודש זה לא תקופת זמן ארוכה ולפעמים פיתנוים מסרבים לאכול כמה שבועות וזה לא מסמל על כלום! לדעתי פשוט תמשיך להציע לה מזון ותחכה שהיא תיקח! שיניוי טמ"פ לפעמים גורמים לנחש לסרב לאכול אבל כמו שאמרת הטמ"פ תקינה! הרג העכבר כניראה נבע מהגנה עצמית וכך גם ההיתנשפויות הן פשוט כדי להרתיע את הטורף! בכול אופן יש עוד כמה אפשרויות אבל אני אל רוצה להסיק מסקנות מתקופה כזו קצרה של סירוב למזון... אגב,קרה לה מצב מסוים שבו העכבר\אוגר נשך אותה התקופה האחררונה? עם כן יכול ליהיות שהיא טיפה בלחץ ולכן היא מסרבת... כמו שאמרתי פשוט תמשיך להציע ואתה יכול טיפה לשחק עם זה,זאת אומרת עכברים בצבעים שונים\שיפשוף אוגר בעכבר\מת על המקום\מהומם\מופשר וכולי..

ירח21

New member
ןבכן

היא לא ננשכה מעולם ...ואין לה בעיה עם עכברים אוגרים וכו' כפי שציינתי בעבר היא אכלה את שניהם במכה אחת...והיא לא מתנשפת היא לא ממשמיעה קול התנשפות פשוט נושמת חזק!תודה בכול אופן

רן333

New member
אני חושב שאני יודע על מה אתה מדבר.

הבחנתי במין נשימות קצרות ומהירות אצל פיתונים ובואות לפני שהם מזנקים על הטרף שלהם. ולגבי השאלה שלך - אין לי מושג מדוע היא מסרבת לאכול.

ינאי 15

New member
מתי בפעם האחרונה היא אכלה?

יש נחשים שלפי דעתי פשוט צריכים יותר זמן בין ארוחה לארוחה מהרגיל, אולי אין לה תיאבון כרגע. זה יכול להיות? תמשיך לנסות ולחכות, בסוף היא בטוח תחזור לטרוף כמו שהיא רגילה.

tesnake

New member
היי עצתי לך:

תן לבורמזי לנוח כמה ימים מבלי לאכול ומבלי שתחזיק אותו ביד, כשתחליט להאכילו תכסה את הכלוב כמה שעות לפני ההאכלה בסדין או משהו. או לחילופין , פשוט אל תכנס לחדר שבו נמצא הנחש עם העכבר. תכניס את העכברון ותן לנחש לשבת איתו לפחות ארבע שעות מבלי שתטריד אותם. שים חתיכת לחם לעכבר ותקווה לטוב. לא הולך תנסה שוב אחרי כמה ימים. ואל תשכח שאנו בחורף ובחורף כמו שרן ציין,הנחשים ממאנים לאכול או שקצב האכילה שלהם יורד. לא צריך לקנות בונבוניירה עדיין

blckMonkey

New member
לא כדאי להשאיר את העכבר בטרריום

למשך זמן רב ללא השגחה. 4 שעות זה המון זמן. לפי דעתי הלא מלומדת- נסה משהו כמו 10 דקות בלי להפריע להם.

ירח21

New member
אולי תקראו שוב מה שכתבתי..

אני אומר לכם ניסית להשאיר את העכבר תחת השגחה כמה דקות(כמה שעות זה ממש מוגזם אני לא רוצה בורמזי נגוס) והיא לא אוכלת... זה דיי מוזר שצורה כזאת דרסטית היא הפסיקה לאכול!

ינאי 15

New member
אולי היא חולה או שיש שמשהו שמפריע

לה. אם לא זה, אז הכל עניין של זמן וצריך לחכות.

tesnake

New member
רצית עצה ממגדלי בורמזים, קיבלת.

אם הממשק של הבורמזי תקין ועל פניו הבורמזי נראה טוב בתמונה. תעזוב אותו בשקט ואין כל צורך להלחץ. הנחש חדש יחסית אצלך, כנראה הוא נכנס למצב של איזשהו סטרס (זה קורה שמחזיקים אותו בסמוך להאכלה) לא כל נחש מוכן לאכול כשמפריעים לו כל 10 דקות. ואם אתה משאיר את הנחש עם העכבר לא יותר מארבע שעות ועם אוכל לעכבר אז אין שום סיכוי שהעכבר יעדיף לנשנש בשר בורמזי על לחם לדוגמא (אתה יכול לתאר עכבר אוכל סנדויצ' בורמזי? זה או הלחם או הבורמזי). לי יש כמה נחשים שלא מוכנים לאכול מול אף אחד. אז אני משאיר להם את העכבר ללילה עם מספיק אוכל לעכברים ובלילה הם אוכלים ואין סיכון משמעותי. מן הראוי לציין שאת כל הנחשים המורגלים (מוחתמים) אני מאכיל בטרף מת מהמלקחיים או כאשר אני משגיח שהנחש חונק וגם אוכל את טרפו. קרה לי פעם אחת מקרה שבו נחש נאכל עיי עכבר וזה היה דווקא בורמזי בייבי. שמתי לבורמזי עכבר ראיתי שהוא תפס וחנק אותו. סגרתי את הקופסא ומפאת חוסר זמן לא בדקתי עד הערב למחרת, מסתבר שכנראה, למרות שראיתי שהעכבר נחנק והוא עוזב אותו מת לפני הבליעה, למעשה נשאר חי וכשסגרתי את הקופסא הנחש החליט לא לאכול והעכבר מצידו(כמו שקורה עם חולדות בדר"כ) קפץ חזרה לחיים זה מקרה יחסית נדיר, אבל אם הייתי משאיר אוכל איתו אז זה לא היה קורה.

למעלה