מסקרן אותי לדעת

adipo

New member
מסקרן אותי לדעת

כמה מבין חברי הפורום הם צמחוניים\טבעוניים? הרי בין תעשיות הבשר לגלוליזציה יש קשר הדוק ואם אתם רואים את עצמכם כאנטי-גלובליזציוניסטים (זה היה קשה...) ומצד שני אתם אוכלים בשר- יש פה, איך אומרת המורה לספרות, אוקסימורון. בעיני התנגדות לתעשיית הבשר היא צעד אנטי גלובלי מובהק וחשוב! *מחכה לשמוע את חיזוקי דברי מפי גולדי*
אז מה אתכם? יום טוב וחג שמייח עדי

דדי שי

New member
אמירה קצת גורפת

קצת מוגזם להגיד שלתעשיית הבשר יש קשר הדוק לגלובליזציה- הרי תעשיית מזון מהחי היתה קיימת גם מחוץ לתרבות שלנו. אבל בכל זאת הגלובלזציה מביאה לעליה בתיעוש משקי החי, ובעוד פגיעה בבעלי-חיים היא רעה בכל מקרה- הצורה המתועשת בה היא נעשית בימינו ברוב העולם היא חמורה הרבה יותר. אז גם אם אי-אפשר להאשים את הגלובליזציה בעצם הפגיעה בבעלי-חיים בתעשיית המזון, כן אפשר להאשים אותה בהחמרתה. לעוד מידע אני מצרף מאמר בנושא מאתר עמותת "אנונימוס" על השפעת הגלובליזציה על תעשיות המזון מהחי.

Felicityy

New member
אני לא../images/Emo68.gif

צמחונית. לא ברור מה זה אומר,או מה זה כ"כ קשור. אני גם לא אנרכיסטית. מה שכן,אני צמחונית פרנדלי,כי יש לי ידיד צמחוני/טבעוני,ונגד כבד אווז,אבל למרות הכל אני לא צמחונית ולא מתכוונת להיות בקרוב.

Neta558

New member
הכל קשור להכל! אבל...

מי שיעקוב אחרי ההודעות שלי (פארנויה וירטואלית? אני?) יראה מדי פעם את המשפט "הכל קשור להכל". בעיקרון, אני מאמינה שיש קשר בין הנושאים השונים, והוא בא לידי ביטוי באורח החיים שלי, כמו גם של אנשים רבים אחרים. אני רואה קשר ברור בין טבעונות לאי אלימות לאנטי גלובליזציה לפמיניזם ל..המון דברים אחרים שאני לא רוצה\לא יודעת איך להגדיר... מצד שני, אני מכירה בכך שהקשר לא תמיד קיים. גם אם אני חושבת שזה לא הגיוני שמישהו יהיה אחד הדברים אך לא השני, אני יודעת שזה כן הגיוני, זה פשוט ההגיון שלו. לדעתי ניתן למצוא בין מתנגדי הגלובליזציה צמחונים וטבעונים רבים. זה בטח לא יהיה במקרה. גם המודעות הגבוהה לנושאים שונים הקשורים בצרכנות וגם הקשר שנעשה בין הנושאים מובילים אנשים רבים לאידיאולוגיות חופפות בנושאים הללו. (ומודעות היא דיי מילת המפתח לקשר בין הנושאים, לדעתי...) בברכת הכל קשור להכל, אבל לא באופן שמחייב את כולם (עדיין..
) נטע אגב, אני אנצל את ההודעה כדי לספר שאני פה יותר ממה שנראה, פשוט קוראת יותר מכותבת... אז שלום לכולם!

elad2040

New member
אנטי-מה?

האם ה"אנטי גלובליזציה" היא סוג של דת, בה מצוות עשה ואל תעשה? האם ככופר במצוות הדת אני הופך להיות מ"המחנה השני? כמובן שלא כך המצב. אני לא רואה ב"אכזריות לבע"ח" בעיה מרכזית. הנקודות בהן נושקות ההשקפות שלי עם הצמחונות הן בעיניינים כמו בזבוז המשאבים וזיהום הסביבה הכרוך בתעשית בעה"ח למזון ונושאי הבריאות (חומרים למיניהם והורמונים המוחדרים לחיות מאכל). כאמור, אני רואה בכל העיניינים הללו תסמינים של בעיות יותר נרחבות בחברה שלנו, שנראים לי בעדיפות גבוהה יותר. ולא, אני לא צימחוני, אם-כי אני לא אוכל הרבה בשר.

זוהר פ

New member
צמחוני

אבל בעיקר מטעמי אידאולוגיה, ולא אנטי-גלובליזציה. אבל הצדק עמך, תעשיית הבשר הורסת את העולם עם כריתת יערות, ניצול מדינות עולם שלישי, בזבוז משאבים (אם לא היינו אוכלים בשר היה אפשר לגדל במקום מספיק אוכל צמחי בשביל לסיים את הרעב העולמי. ויש גם בזבוז מים ויצירת הררי צואה ושתן) ויחס מחפיר לבעלי החיים

nina1

New member
צמחוניות כדרך חיים

למרות שהייתי רוצה להיות צדקנית ולהגיד שהקשר בין צמחוניות למחאה נגד תרבות הצריכה היא אדוקה ומי שלא אחד אז לא יכול להיות השני אני לא אומר זאת מכיוון שזה פשוט לא נכון! אני צמחונית מטעם אידיאולוגי ולמרות זאת אני חושבת שלא בהכרח מי שאוכל בשר מעודד תרבות צריכה. מה שכן הוא יכול לוותר על ביקור במקדש הגלובליזה מקדונלס ודומיו. אפשר להיות אוכל בשר ופעיל. אני מכירה הרבה אנשים כאלה. ולמרות שהם לא רוצים לוותר על הסיטיק היומי הם מודעים לעוולות של התאגידים. הם מנסים לא לקנות מותגים וכו´.. כך שהקשר הוא רופף. ( לדעתי..) שיהיה לכם יום ירוק

wings of dark

New member
שימו לב

קראתי מאמר מאוד מעניין על שיטה לגידול בע"ח בשיטה שמועילה לסביבה או לפחות לא מזיקה כמו השיטה שמונהגת כרגע. בשיטה הזאת מגדלים את בע"ח בקומות כשהכי עליונות הם החיות הגדולות פרות עיזים וכדומה ובקומה התחתונה דגים צדפות ואפילו פטריות. הרעיון בשיטה הוא שכל קומה מתקיימת על הזבל של הקומה שמעליה וצריך להוסיף כמה שפחות אוכל "חדש" שיכול לשמש לדברים אחרים. כמובן ששיטה יותר טובה היא משקים ביתיים או צימחונות אבל עד שנגיע לזה השיטה נראית לא רע.

למעלה