מסקנות.

freak2100

New member
intelligence IQ150...

אתה פשוט לא מבין... כן, מה שPure logic ידידי אמר נכון. אחרי שנמות יחרב עולמינו. זאת לא סיבה להמציא אמונות על מה יקרה לנו אחרי שנמות, זה לא באמת ישפיע על האמת... וחוץ מזה, זה לא מדויק. אין דבר כזה "נפש". אחרי שתמות שום "נפש" לא תהיה קיימת עוד. אבל השאלה היא מה ההגדרה של מה שאתה. אני אומר שאתה זה בעצם הידע שלך. אתה צובר ידע בזמן החיים שלך - וזה מה שאתה. אחרי שאתה מת - הידע שלך לא נעלם. בזמן חייך אתה מעביר את אותו ידע לאנשים אחרים. ככה שבעצם אתה ממשיך לחיות, הידע שלך ממשיך לחיות. אבל לא כגוף אחד, ולא בעולם אחר. וזאת משמעות החיים - הידע שמועבר מדור לדור, וכל דור לומד עוד ועוד ומעביר את הידע לדור הבא.

רשום בכרטיסך שאתה

מתחמה במחשבים אזי האם אתה יכול לבנות לי אלגוריתם אשר יכול להסביר את התודעה? וקיומה של נשמה הוכח כבר(מוות קליני,סיאנס,היפנוזה,גילגול נשמות)

בּאהבה

New member
../images/Emo121.gif../images/Emo121.gif../images/Emo121.gif../images/Emo121.gif../images/Emo121.gif../images/Emo121.gif../images/Emo121.gif

הופרך????? לא לא לא!!!!! (הוא מתרץ שם כמה תירוצים עלובים!!! והסברתי שם למה הם עלובים, בהודעתי: "
החרתה הברתה והשווארמה
")

Brusi

New member
להגיד לך מה דעתי על מוות קליני?

חקרתי את הנושא. ידוע לך מה משמעות המושג "הקרנה אסטרלית"? זה קורה כשאתה "יוצא מהגוף", והנשמה שלך יכולה לשוטט בעולם. בסוף היא חוזרת אל הגוף. זוהי אך ורק תחושה מוחית! אתה רק מרגיש שאתה מרחף, אבל זוהי רק אשליה של המוח (שמעת על המילה "חלום"? זו אשליה בדיוק מאותו סוג!). אומרים שבסוף ייתכן שתוכל לדעת מה אמר הרופא שטיפל בך, בזמן שהיית "מת". הרי הגוף שלך היה שם! והרי היו לו אוזניים, נכון? מידע מסוגל להיכנס למוח גם כשהוא אינו בהכרה, מפני שכאמור, מדענים עוד לא מבינים את המוח. אני משוכנע שיש הסבר מוחי לתחושה הזו בה הנפש יוצאת מהגוף, בדיוק כמו לחלומות.

Governor

New member
אני מפריד לחלוטין בין שאלת קיום

תופעה, לבין קיום הסבר לתופעה. לא אדחה תופעה שאין לה הסבר, רק מפני שאין לה הסבר, אולם תחילה עלי להשתכנע שהתופעה קימת, ולכך נחוץ מבחן מבוקר (controlled experiment), אולם מבחן כזה, כפי שציינתי, טרם נערך אשר על כן, הטענות בדבר יציאת `משהו` מן הגוף ושוטטותו במרחב, הן, בשלב זה, מעשיות בלבד... ______________________________________________________________ 0284392570 Brusi

Brusi

New member
לא, ידידי freak2100 לא יוכל,

וגם לא ידידי Pure Logic. אתה יודע למה? כי חקר המוח הוא אינו מפותח מספיק, ואינו ברור. התודעה נמצאת במוח, אך ורק שם. הפרופסורים של היום לא הצליחו להבין כמה מסובף המוח, ולא הצליחו להבין את האבולוציה במלואה. כשהם יבינו (וזה יהיה קרוב יותר מכפי שנראה) יהיה לך אלגוריתם שיסביר לך את התודעה מא' ועד ת'. אם לא, תמיד נוכל להמשיך להתווכח בפורום הזה

אני דווקא חושב שאתה טועה

ותודעה איננה ניתנת להסבר כאלגוריתם. כבר קיימתי על הנושא מספר דיונים פה בפורום (אתה מוזמן לחפש אותם). בכל מקרה, אין בכך כדי להסיק שהתודעה יכולה להתקיים ללא מוח, או שהיא נשארת לאחר המוות. "השארות הנשמה" נראית לי שטות גמורה גם אם יש נפש בלתי חומרית.

Brusi

New member
אכן אתה צודק,

התודעה היא אפילו לא חומר, אפילו לא מושג, ואי אפשר להסביר אותו באמצעים חומריים (לפחות לא כרגע). אבל זה בשום אופן לא רומז שהיא תישאר אחרי שאני מת, ולא רומז שיש אלוהים ו/או את העולם הבא.

למעלה