מסקנות.

Pure logic

New member
מסקנות.

הייתי בפורום כמה ימים ואני יכול לומר עכשיו שכל ויכוח אודות קיומו של אלוהים הוא חסר טעם. אדם רואה ושומע רק מה שהוא רוצה, אין שום דרך שבה נוכל לשכנע זה את זה להאמין או לא להאמין. החלק הבא מיועד לחילוניים בלבד: אתם חייבים להודות שהאדם שכתב את התנ"ך היה גאון, הוא המציא משהו שאפשר להאמין בו בעיוורון ואי אפשר להפריך את קיומו, כיוון שאינו מוחשי. החלק הבא מיועד, שוב, לכולם. תורות מדעיות אינן מושלמות, אך אינן שואפות להיות, אף אדם שמבין לא טען שהוא יודע הכל או יכול להסביר הכל - כל תורה מדעית זקוקה תמיד לשיפוץ. אם אי אפשר לשכנע אדם (לפחות לא דרך פורום) לשנות את דעותיו אני מציע להפסיק את הדיון חסר המשמעות על קיומו של אלוהים ולעבור למשהו מעניין יותר - כמו משמעות החיים. אם כן, מהי משמעות החיים?

Pure logic

New member
לא אמרתי את זה כבר?

משמעות חיי היא הידע. יש לי דה ז'ה וו הסטרי.

Pure logic

New member
נוצרתי במקרה מכוון.

אני במקרה אך יצירת אדם כלשהו הייתה מכוונת. לחיים אין מטרה מתחילתם עלינו להעניק להם מטרה.

אינך חשוב יותר מזבוב(לפי תפיסתך)

לפי כך אין משמעות או מטרה לחייך _לא משנה מה תעשה ולא משנה איך תעשה_ באת מכלום ותחזור אל כלום מאז שנולדת הוחלט כבר שבאת מכלום ותלך אל כלום

Pure logic

New member
המממ...

כן, אני חייב להסכים. איני חשוב יותר מזבוב אלא אם אעשה עצמי חשוב. לדוגמה: אם זה גורם לך להרגיש טוב אתה עזרת לי - שינית למישהו - הענקתי משמעות לחייך - אם זה גורם לך להרגיש רע תתעלם, אני מתנצל.

ב"עולם שלך" אתה תישאר לא חשוב

מזבוב לא משנה מה תעשה אך אם תשפיע על האנושית בצורה כזו או אחרת אתה תיהיה יותר חשוב מזבוב בעינהם(אני מאמין שכבר עכשיו אתה שווה יותר מזבוב) אך עדיין בעולמך שיחרב ביום מן הימים אתה לא תיהיה חשוב מזבוב כי שניכם נידונתם לריקנות ולחידלון

Pure logic

New member
בעיני עצמי.

אני האדם החשוב בעולם. אחרי שאמות "עולמי" יחרב, לכן הדבר היחיד שמשנה בעיני הוא להשפיע.

Governor

New member
גם אתה לא תהיה חשוב מזבוב, ללא

קשר למה שאתה חושב, אלא אם כן תתרם תרומה בולטת למין האנושי - ענין שהוא חסר סכוי, לאור הכרותנו אותך...

למעלה