מסקנות

MegaYellow4

New member
מסקנות

למרות שניסיתי לחשוב כמה שפחות על המשחק של יום חמישי, יש גבול ליכולת ההדחקה שלי. אפשר לומר שהמשחק הזה גרם לי להבין בבהירות שמשהו מאוד מסריח ביסודות הקבוצה, ולא כפי שחשבתי קודם שמדובר במשבר, קשה ככל שיהיה, שיעבור מתישהו. זה היה נכון אולי אחרי ההפסד בסלובניה, בחיפה ולקרית אתא, אבל אחרי הניצחון היפה על אורטז והטיול המשכנע מול אשקלון, נראה היה שהקבוצה יוצאת מהבוץ. אבל המציאות טפחה על פנינו, ושוב מכבי מובילה בעשרים נקודות נגד קבוצה נחותה בהרבה, ומתפוררת כמו חול תוך דקות במחצית השניה. לא משנה מי היריבה - אותו סיפור חוזר על עצמו. דין קרית אתא כדין מ.כ. חיפה, דין הרצליה כדין נובו מסטו. נתון שאנשים אולי לא שמו לב אליו הוא כמות הנקודות המדהימה שקלעה היראקליס במחצית השניה - 61 נקודות. לא יאומן. בשנה שעברה קבוצה כמו היראקליס היתה קולעת את הכמות הזו במשחק שלם, ואומרת תודה רבה. אז מה לא בסדר? המאמן הוא לא האשם. הוא היה שם גם בעונה שעברה כשהגענו לפיינל פור. השחקנים? רובם הגדול הם אותם שחקנים מהעונה שעברה. כנראה שאחד השחקנים החדשים, צ`ורה או פארקר (או שניהם) מפריעים למרקם הקבוצתי, המרקם החברתי שהיה כל-כך מוצלח בעונה שעברה. אין לי הסבר הגיוני אחר. שלא יספרו לי שהשחקנים נורא רוצים אבל לא מצליחים, כי כל ילד יכול לראות שהם לא רוצים. אין מנהיגות על המגרש, ואולי זו אשמת פארקר. אני מודה שבעקבות כמה הערות של אנשים התחלתי לצפות בו בדקדקנות, ואין ספק שיותר מדי התקפות מתבזבזות אצלו. נכון שהוא קלע 21 נקודות ביום ה`, אבל הוא עשה המון שטויות ויותר מדי התקפות עברו כשאריאל משקיף מהצד ואפילו לא נוגע בכדור. זו שערורייה שרכז בסדר גודל של מקדונלד לא מרכז כל התקפה של מכבי, ואפילו לא שותף כלל בחלקן. לגבי גור שלף - אני לא מסכים לקביעה שאילו הוא היה משחק דברים היו נראים אחרת. גור הוא שחקן שמשתלב נהדר כשהמשחק שוטף והקבוצה משחקת טוב, אבל הוא לא שחקן שנכנס ברגעי משבר ומוציא את הקבוצה מהבוץ. למרות זאת, גם אני מצטרף לפליאה שהביעו פה כמה אנשים, כי במשחק כמו שהיה ביום חמישי בהחלט היה מקום לתת לגור צ`אנס. כפי שכבר נאמר -זה לא שהאחרים היו כל-כך טובים. לסיכום, אני די פסימי. המצב היום מאוד מזכיר לי את התקופה הראשונה של פיני במכבי, כשמכבי ספגה תבוסות בליגה ובאירופה והציגה משחק הגנה נרפה. בסופו של דבר מכבי זכתה בדאבל, אך הועפה בבושת פנים ע``י קינדר בהצלבה. לצערי יש לי תחושה שאפילו הדאבל בסכנה גדולה השנה. הלוואי ואני טועה...

לדעתי אתה טועה

זה נכון שמכבי לא נראית טוב ואני מתקשה להאמין שהיא תעלה על דרך המלך תוך שבוע שבועיים, אבל מפה ועד לאבד את הדאבל הדרך רחוקה. מכבי עדיין בכמה וכמה רמות מעל הליגה הזו, וכשיגיע ה``מאני טיים`` מכבי תהיה בלתי עצירה. הקבוצה היחידה שלדעתי מסוגלת לגנוב ממכבי תואר השנה זו גליל עליון וגם היא תזדקק להרבה מזל. אני מסכים איתך שמשהו רקוב במכבי השנה והבעיה היא יותר חברתית מאשר מקצועית (לדעתי כמובן).

MegaYellow4

New member
הבעיה היא

שאם מזייפים כל השנה קשה לבוא לישורת האחרונה ולהיות פתאום תותחים. לא סתם אומרים שמי שלא מבשל בערב שבת ירעב בשבת..

צודק

אני בטוח שהדרך לדאבל לא תהיה קלה השנה למכבי במיוחד לא ביכולת שהיא מציגה כרגע, אבל אני חושב שמכבי מספיק טובה מבחינת חומר שחקנים על מנת להתעלות וברגעי האמת ולנצח קבוצות שעל הנייר הן בפרוש נחותות ממנה. ותסכים איתי שעל הנייר כל הקבוצות בליגה נחותות ממכבי (כולל גליל עליון). אני בהחלט מזדהה עם הרגשת התסכול שלך ושל כל אוהדי מכבי, זה בהחלט מתסכל ומרגיז מה שקורה למכבי השנה, אבל העונה עוד ארוכה והרבה דברים יכולים להשתנות. תראה את חולון: לפני חודש ומשהו לא היה בטוח אם היא תתקיים בכלל ועכשיו היא מקום שני בבית שלה.

roi cohen

New member
עשית מהגליל אימפריה, לא פחות

זה נכון שהם מצויינים השנה, אבל הם בפירוש לא הקבוצה שמסוגלת לאיים על מכבי. רק ירושלים, עם הדגש על ה-רק.

יכול להיות

יכול להיות

שאתה צודק. לירושלים יש קבוצה מצויינת השנה ועכשיו לאחר השינויים האחרונים היא אף טובה עוד יותר, אבל אני עדיין חושב שגליל עדיפה (זו רק דעתי כמובן) ובעלת סיכויים טובים יותר לגנוב ממכבי תואר. בכל מקרה אני מאחל לירושלים לסיים עם איזה שהוא תואר השנה.

אוהדי הפועל-אתם פאתטים

אוהדי הפועל י-ם היקרים. אתם ממש מעלים בי גיחוך. המכשף כביכול חזר, אז התלהבתם? קשיש פורש מה NBA שגם ככה הוא לא שחקן מגיע, אז שמחתם? לא דובים ולא יער. מכבי הייתה נשארה ותמיד תהיה הקבוצה מס.1 בארץ. ובתגובה להודעת רועי כהן מלפני כמה ימים, א ף קבוצה לא יכולה להוות איום על מכבי.

roi cohen

New member
ומה קרה לפני שנתיים?

ירושלים דרסה את הליגה, מכבי קירטעה, וכולם יודעים מה היה בסוף.

אשכולון

New member
המסקנות הרבה יותר פשוטות

כל נסיון להפיל את ``חריקות`` מכבי על אי התאמה בין השחקנים הוא לא לעניין. מגוחך לנסות להפיל את הפסד הקבוצה על אנטוני פרקר שקולע 22 נקודות. הדבר הרבה יותר פשוט. לא נייט האפמן ולא אריאל מקדונלד מסוגלים לשחזר את העונה שעברה. האפמן ומקדונלד נתנו בעונה שעברה עונת שיא שהיא למעלה ממה שהם מסוגלים לתת ביום יום. צ`ורה לא יוכל להשתלב במכבי אלא רק אם ינגן כנור ראשון! וכל היתר טוב לתרוצים....

roi cohen

New member
אני לא חושב שאתה טועה

מכבי לא לוקחים השנה דאבל, ובטח שלא את אירופה.

למעלה