מסקנות וועדת אור

עמרי ר

New member
מסקנות וועדת אור

עוד דקות ספורות אמורה להתקיים מסיבת העיתונאים, בה תימסרנה מסקנות הוועדה לגבי התפרעויות אוקטובר 2000. לא משנה מהן המסקנות, הוועדה הזו היא בושה וכלימה. וועדת שהיא מינוי פוליטי שנועד להציל לשמאל ולברק את הבחירות, מבלי לחשוב על ההשלכות והמסר שעצם קיומה מעביר. במקום לחקור כיצד זה שאלפי אזרחי מדינת ישראל מרשים לעצמם לפתוח במרד, להצטרף לאויב במלחמתו נגד המדינה, להבעיר ולחסום חלקים גדולים בה ואח"כ עוד להצטייר כ"קורבן", אנחנו מעמידים על המוקד את משטרת ישראל, שנאלצה לעמוד מול מצב קשה מאין-כמוהו ולדכא מרד שעלול היה להתפתח למשהו נורא וגדול בהרבה. הוועדה הזו מתרפסת בפני האלימות הערבית, מצדיקה אותה, והופכת לחלוטין את היוצרות. חבל ששוב אנחנו יורים לעצמנו ברגל, ועוד בעיצומו של קרב על הזהות וההשרדות שלנמו מול אלה שמנסים להשמידנו.

ראליסט

New member
בלי להכנס לנושא...

בני אילון,פשיסט ימני,שהיה מקורב לאנשי המחתרת היהודית הראשונה-הוא הדגם שלך??? הגענו לימים טובים.

עמרי ר

New member
"פשיסט ימני"

תרשה לי לא להתרגש מה"נאצה" שלך. גם אני ימני ומאוד גאה בכך, והלוואי עלינו שכל הפאשיסטים ייראו ויישמעו כמו בני אלון. איש נעים הלכות, אינטיליגנטי, אידיאליסט ורהוט מאין כמוהו, שתמיד כיף לי לשמוע אותו או לקרוא את דבריו. לא טוב לך? אל תקרא אותו. תשאר עם טוריו היפים של גדעון לוי או הגיגיו של יוסי ביילין.

ראליסט

New member
מצטער...

אנחנו חלוקים.ההבדל הוא שאני מוקיע גם את יוסי ביילין.אולי גם ביילין הוא אדם נחמד וכף לשמוע אותו,אבל המסיה הזה,אילון,תמך במחתרת היהודית הראשונה,וכן-הוא פשיסט.בכלל,איך אתה מגן על טרנספריסט? לפני 10 שנים,הם היו מוקצים מחמת המיאוס. אבוי לנו,שאדם כמו מסיה אילון מגיע לבית המחוקקים-ביילין נזרק,למיטב זכרוני,ע"י חברי מפלגתו. אני מפחד מאילונים כאלו!

רונאל1

New member
מעניין מה היה קורה אם היו יורים על

מתנחלים שמסרבים לפנות מאחז בלתי חוקי ופועלים באלימות נגד צה"ל ובניגוד להחלטות הממשלה ובעיקר לחוק. דמם של ערבים ישראלים מותר בעיניך. ואל תספר לי שהם היוו סיכון עצום ופצצה מתקתקת: הם הפגינו בצורה דומה להפגנות רבות של מתנחלים. הם חסמו כבישים בדיוק כמו שנהגי משאיות ומוניות חוסמים כבישים לפעמים בהפגנות או פועלים ששורפים צמיגים. ובפועל כל הפצועים מקרב אנשינו נפצעו קל עד בינוני בדיוק כמו בהפגנות של מתנחלים שמסרבים לפנות מאחז לא חוקי. מעניין מה היית כותב על וועדת החקירה שהייתה קמה אחרי אירוע כזה: "לחקור כיצד זה שאלפי אזרחי מדינת ישראל מרשים לעצמם לפתוח במרד, להלחם נגד המדינה, לפעול באלימות ובניגוד לחוק ואח"כ עוד להצטייר כ"קורבן", אנחנו מעמידים על המוקד את משטרת ישראל, שנאלצה לעמוד מול מצב קשה מאין-כמוהו ולדכא מרד שעלול היה להתפתח למשהו נורא וגדול בהרבה".

עמרי ר

New member
כרגיל, שקרים וסילופים

האם אי פעם חסמו מתיישבי יש"ע חצי מדינה והבעירו אותה? האם הם עלו על יישובים אחרים ואיימו להבעירם? האם הם עמדו על גשרים מרכזיים וזרקו בלוקים על מכוניות עוברות (ורצחו נהג אחד)? האם המתנחלים קוראים תיגר על מדינת ישראל כמדינת היהודים, ומצטרפים לאויב בזמן שהוא פותח במלחמת טרור נגד המדינה? האם כשמשטרת ישראל הורגת עבריינים יהודים אתה קם ודורש הקמת וועדת חקירה? וודאי שלא. רק כשמדובר בפורעים ערבים אזי התוקפים הם הקורבנות, האלימות היא עניין לגיטימי, וכל שוטר זקוק לעו"ד צמוד כשהוא מנסה להשתלט על פורענות לאומנית-ערבית.

ראליסט

New member
מתי משטרת ישראל...

הרגה - רצחה למעשה,יהודים בזמן שהפגינו??? כשנערי הגבעות מפירים את החוק,ראית אי פעם שהצבא היכה אחד מהם? בטח שלא ירה באף אחד מהם (למזלינו),או חלילה השתמש בצלפים!!!! בהפגנות אוקטובר 2000,נרצחו ע"י משטרת ישראל,מפגינים ,באופן שרירותי.אחד מהם פעיל שלום,שפעל יחד עם יהודים להבנה בין העמים.ממתי לכל השדים,משטרה (לא בארצות פשיסטיות),משתמשת בצלפים כנגד מפגינים???? הרי הבעיה שלי אינה בכך שהמשטרה היתה צריכה לעצור את ההפגנות,אלא באמצעים שבהם השתמשה.הרי הפגנות קשות יותר כנגד צה"ל היו בזמן האינתיפאדה הראשונה בשטחים,ואינני זוכר שימוש בצלפים נגד אותם מפגינים. לא מעניין אותי ברק,בן-עמי או וילק.אני פשוט מזועזע ומתבייש שמשטרת ישראל,השתמשה באמצעי רצח,בכדי לעצור הפגנות. ואיני מקבל שימוש באמצעים אילו כנגד אף ציבור.אתה באמת חושב שאני עד כדי כך לא שפוי כדי לרצות לראות חרדים,מתנחלים או אחרים,נהרגים - בגלל הפגנות????

masorti

New member
יש לך חוסר הבנה בסיסית של הסיטואציה

המשטרה לא השתמשה בצלפים נגד מפגינים אלא נגד מורדים. מה שהתרחש באוקטובר 2000 היה תחילתו של מרד של מיעוט לאומי במטרה לסייע לאויב במלחמתו. בניגוד לודאות שלך שניתן היה לחסל את המהומות בגז מדמיע, העובדה היא שלמשטרה היה חבר כוח אדם וראשיה חששו שהעניינים ייצאו מכלל שליטה. המשמעות היא שמרד על רקע לאומי היה עלול לשתק את המדינה ולהפוך איזור מרכזי בה ל"אקס טריטוריה" בשליטת מיעוט עוין. במקרה כזה היתה סכנה של הצטרפות המוני ערביי ישראל למהומות, והדבר היה מתפתח למרד מזוין. וגם אם זה לא היה קורה באותו זמן, הרי שנצחון המורדים (שהיה מתבטא בכניעת הממשלה לתביעות הפלשתינים בשטחים) היה משמש מבוא למרד מזוין עתידי בקנה מידה מלא. מבחן התוצאה מוכיח שאליק רון ואנשיו עשו שירות עצום לישראל. מאז אותן מהומות נזהרים ערביי ישראל שלא להפעיל אלימות, וכל מחאותיהם מתבצעות בשקט ובתיאום עם המשטרה. אין שום ספק שההבנה שנסיון לסייע באלימות לאויב ידוכא בכל הכוח היא שמרתיעה אותם מלפעול בכוח הזרוע למען האינטרס של האויב הפלשתיני.

רונאל1

New member
מה עם המתנחלים המורדים מפירי החוק?

כן אלה שסירבו להתפנות ממאחזים בלתי חוקיים ופעלו בניגוד להחלטות הממשלה נגד מדינת ישראל? האם המשטרה ירתה עליהם? האם רק כי הם יהודים הם חסינים מכדורים בעוד שערביי ישראל מופלים לרעה? האם בהתפרעויות המתנחלים באותם מאחזים לא נפצעו עשרות שוטרים?

עמרי ר

New member
הם מרדו במדינה?

האם הם הבעירו חצי מדינה, מעכו דרך נצרת, מאום-אל-פאחם עד יפו, משך 10 ימים תמימים?? האם הם סיכנו חייהם של שוטרים ואזרחים, במהומות פרועות שכל מדינה אחרת הייתה מסיימת עם עשרות ומאות הרוגים מקרב המתפרעים? האם הם חתרו תחת קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית, תוך שיתוף פעולה עם האויב והנפת דגליו? אולי כדאי לשאול את עבדאללה מלך ירדן לדעתו על דיכוי מרד של פורעים פלסטינים. אצל אבא שלו זה נגמר ב- 30,000 הרוגים, לא 13, ושם לא הוקמה לא וועדת אור ולא וועדת חושך. אבל מה אפשר לצפות מהשמאל הקיצוני הפנאטי? מתנחלים שנאבקים על גבעה הם פורעים ומחבלים; ערבים שמבעירים את המדינה, מאיימים על ישובים יהודיים וזורקים בלוקים על נהגים בכבישים ראשיים - הם מפגינים תמימים ש"נרצחו" בידי המשטרה הפשיסטית וצמאת-הדם.

רונאל1

New member
כן.

א. כן הם מרדו במדינה. אין מילה אחרת לתאר קבוצת פנאטים שמצפצת על החוק ועל החלטות ממשלה ופועלת באלימות נגדן. ב. הם ריתקו ומרתקים כוחות צה"ל ומג"ב גדולים בכל פינוי של מאחז זה או אחר ובכך גורמים נזק חמור לבטחון המדינה וגם הוצאות כבדות. ג. הם חתרו תחת מדינת ישראל כמדינת חוק. ד. הם לא התנהגו בצורה שונה משמעותית מערביי ישראל - שניהם פשעו רק שהערבים שילמו מחיר מוגזם של 13 הרוגים כשברור שבמתנחלים לא היו מעיזים לירות. כמה פשוט, ככה נכון. אבל מה אפשר לצפות מהימין הפאנטי? מתנחלים מפירי חוק הם אידאולוגים וצדיקים ואילו ערבים מפירי חוק הם חיות שצריך להרוג.

ראליסט

New member
אתה פשוט מכליל...

כל הערבים שהשתתפו במהומות "מרדו במדינה"? לא עולה על דעתך,שהיו ערבים שהפגינו כנגד היחס המפלה,שהם מקבלים ממדינת ישראל,על כל ממשלותיה,מאז קום המדינה? הרי אתה בעצמך יודע,שרוב ערביי ישראל לא הצביעו בבחירות הכלליות,לא לתנועה האיסלאמית,ולא לבל"ד,(כי הם לא הצביעו כלל-ואין להם אמון גם בתנועות אילו). הרי ערביי ישראל יהיו תמיד אזרחים ישראליים.במקום לבודד את אילו שכל מטרתם היא פגיעה במדינה-שניצלו את המהומות לצרכים פוליטיים,אתה משרת את הקיצוניים במגזר הערבי,ויוצר הכללה.הרי 13 הנרצחים במהומות לא היו אילו שסיכנו חיי שוטרים,אלא כאילו שהשתתפו בהפגנות,ונהרגו מירי צלפים,באופן מקרי. ברור שרק היותם ערבים,גורמת לך להתנגד לועדה.גם בין המתנחלים,יש כאילו שמפגינים ע"פ החוק,ויש מעטים,שמכים חיילי צה"ל-ומבחינתי מורדים במדינה. אני לא טענתי שמתנחלים שעוברים על החוק,ע"י הקמת מאחזים בלתי חוקיים,צריכים להירות ע"י צלפים.אבל הם לא מקבלים שום עונש! גם ערבים שעושים מהומות,אסור שיירו ע"י צלפים,ואת מי שממריד נגד המדינה יש להעניש-אבל מגיע לו עונש מוות? לא יאמן,איך אנשים מקצינים את דיעותיהם.אם אתה רוצה שנעשה כדרך הירדנים,למה אתה מגדיר את עצמך יהודי??? אני מציע שתתאסלם,ואז תנהג ישירות לפי התרבות שאותה אתה כ"כ מעריץ,כאן בארץ.

עמרי ר

New member
אולי אתה לא יודע להבחין

בין הפגנה לבין התפרעות המונית שנמתחת על פני הארץ כולה, אבל יש הבדל עצום בין השתיים. גם אם היו בין המתפרעים אנשים ש"רק רצו למחות", כהגדרתך, עדיין הם היו חלק מהמון אלים ומוסת שהיווה איום הן על השוטרים והן על אזרחים אחרים. מה לעשות ולפעמים הכדורים אינם מבחינים בין מי שהתכוון להתפרע לבין מי שרק תומך בו? אגב, מה הסיבה שאתה מסתתר תחת מעטה של "ניטראליות"? לאורך כל התקופה שאני כותב כאן בפורום, ראיתי ממך רק הודעות בעלות גוון שמאלני מובהק. אני מבין מדוע אתה מתבייש בנטיותיך הפוליטיות, אבל כאן בפורום אתה יכול לחשוף אותן ללא חשש. פה זה לא פורום מר"צ :)

רונאל1

New member
"על פני הארץ כולה" עלק

כמובן שואדי ערה זה "פני הארץ כולה". המתנחלים שנהגו באלימות בכל מאחז בלתי חוקי הם יהודים טובים וכשרים מבית טוב. ערביי ישראל הם גזע נחות ובעייתי שמורד במדינה. זה שאתה לא מתבייש בדעות האישיות שלך ומפגין אותם כאן, רק מראה שאתה טמבל ולא יותר מזה.

עמרי ר

New member
גם כל הגידופים שבעולם

לא יעזרו לך לשנות את המציאות, ובמציאות הבעירו פה חצי מדינה. לא עלק ולא בטיח, כי בפעם האחרונה שבדקתי רחוב יפת ביפו לא נמצא באזור ואדי-ערה. איך שלא תהפוך את זה, היה פה מרד אלים והמוני שלא דומה לשום דבר אחר שהמדינה הזו חוותה מאז הקמתה, אלא שכשמדובר בחבריך הערבים אתה תעשה הכל כדי למזער את ממדי האירוע וחומרתו. מעניין כיצד זה ששוטרים הנקלעים למאבק מול מתנחלים על גבעה נצבעים בורוד מלאכי על-ידי השמאלנים, לעומת המתנחלים הפושעים שמכים בהם ללא רחם; אבל אותם שוטרים בדיוק, כשעומדים מול מרד של המון ערבי מופרע, הופכים לשטן עלי-אדמות, בעוד שהמתפרעים הם חסידי אומות עולם שנרצחו על לא עוול בכפם. לכו לטיפול, עשו טובה. מזל שלפחות בקלפי הובסתם.

רונאל1

New member
טיפול על חשבונך

לא הפורעים הערבים ולא המתנחלים הם חסידי אומות עולם - שניהם צריכים לשבת בכלא, שניהם מרדו ופעלו נגד המדינה, שניהם הפעילו אלימות ועל שניהם צריכה להגזר גזירה שווה (והיא כלא ולא ירי של אש חיה, כן גם לא למתנחלים וגם לא לערבים). "מזל שלפחות בקלפי הובסתם". אתה צודק באמת מזל גדול. המצב בארץ כל כך טוב, הכי טוב שהיה אי פעם. האבטלה בשיא השפל, אין פיגועים והרוגים, חיזבאללה לא יורה לעבר ישראל, יש צמיחה פנטסטית. מזל שהשמאלנים הובסו כי עכשיו שהימין מנהל את העניינים נהיה פה גן עדן.

ראליסט

New member
כאתה

או הבגיניסט "שולחים" אותי ,למשל,או אחרים,בעלי דעות שונות משלכם,לטיפול,אני מקבל זאת כמחמאה.ברור שזה מה שמוכיח,שאין לכם תובה ענינית יותר. אתה הרי שותף לימין הקיצוני,ולמפלגות הערביות.הם ואתה,מגנים את מסקנות ועדת אור.זה בא ללמד משהו...

ראליסט

New member
ראשית,

לו הייתי מר"ץ,תאמין לי שהייתי אומר לך בלי בושה.אגב,אני תומך בהשקפותיה החברתיות,ובכל נושא זכויות האזרח,והמאבק בכפייה הדתית,של מר"ץ.מה שמשנה אותי ממר"ץ הוא שהם מוכנים להמשיך במו"מ עם הרשות הפלסטינית,ברשות ערפאת,למרות שכבר ניסינו זאת,ואינם מכירים כלל כי הוא טרוריסט שאינו מעוניין לשלוט על מדינה,אלא רק להנהיג טרור עד יומו האחרון.אני הייתי מברך על גירושו,אגב. ומה זה קשור למצב בו אנשים מפגינים??? אוקיי-אם כל הערבים שהפגינו,היו "המון מוסת",אין ספק שכל היהודים שהפגינו כנגד הסכמי אוסלו,היו "המון מוסת",של הימין והמתנחלים.כ"כ נוח לך לקבוע מתי ההמון "מוסת" ומתי אנשים יוצאים למחאה,הפגנות או התפרעות,מתוך יוזמה עצמית.נכון שהיו שם קבוצות גדולות מוסתות,אבל האם 13 הנרצחים ,היו שייכים "למוסתים"??? שמע,יחסית לדעות שלך,אני אולי שמאלן קיצוני.אבל מה שאני לא מבין זה שברור שיחסית לממשלה המכהנת אתה ימין קיצוני,ובכל זאת כמעט לא אומר מילה אחת כנגדה.

אריק ל

New member
ואם ערפאת יגורש?

עם מי תסכים לדבר? עם אבו מאזן? עם דחלאן? עם ג'יבריל רג'וב? מה קרה, ערפאת פסה עכשיו? ערפאת בחרם? מסכן... אולי כשתבין שכל הארגון הזה, בשם "רשות פלסטינית", הוא אותו ארגון אש"ף שביצע פיגועים בסדרי גודל של אל-קעידה, תבין שאין עם מי לדבר שם. כל החברים בארגון הזה, ובייחוד הבכירים בו, אינם ילדים טובים. הסיבה שהם נשארו מנהיגי הארגון ולא חוסלו או הועפו ממזמן היא כי הם מזדהים עם העקרונות שלו. זהו לא ארגון דמוקרטי. שם אם אתה לא מסכים עם המנהיג אתה לא ממונה להיות ראש ממשלה, אתה ממונה להיות אוכל לדגים. המאבק כביכול בין אבו מאזן לאבו עמאר הוא הצגה פתאטית ותו לא. זהו המשך להצגה שבה משחק ערפאת מאז סוף שנות ה-80.

ראליסט

New member
סאדאת גרם למותם

של 3000 חיילים ,ביום כיפור.זה לא הפריע לבגין לעשות איתו שלום. אני בניגוד אליך,לא רואה בהנהגה של הרשות הפלסטינית,מקשה אחת. אתה מאמין,שאין עם מי לדבר,ולכן ישפך כאן דם בלי סוף,ואולי אפילו זה חלום רטוב שלך,כי ההתנחלויות חשובות לך יותר מכל המדינה. אני לא פסימי כמוך,ומאידך,לא רוצה שהתרבות במדינת ישראל תשלט ע"י מתנחלים,שכל עניינם-א"י השלמה,יהדות מתלהמת וקיצונית,והתגרות באחרים-יהודים,ערבים,צבא,משטרה. אני את תרבות נערי הגבעות מוכן לשלוח במשלוח הראשון לחו"ל.

למעלה