מספר שאלות

TNFAN

New member
מספר שאלות

קודם כל ברצוני להתנצל על ריבוי השאלות בזמן האחרון ולהודות לכל מי שעונה.... כזכור, הכלבה היתה חולה באנמיה אוטואימונית לפני כ-3 חודשים, טופלה בזריקות קורטיזון ואחרי זה בכדורים של פרדניזון, המינון ירד בהדרגה, כיום כבר שבועים שהיא בלי כדורים בכלל, מצב קליני טוב מאוד, עוד שבוע קבענו עם הוטרינר לעשות משטח דם וגם זה רק כי התעקשנו,הוא מבחינתו לא רצה לעשות לה בגלל שהמצב הקליני שלה (טפו טפו טפו מעולה). מעבר לזה יש כמה דברים שמטרדים אותנו. א. הכלבה לא מעוקרת והיא טופלה מאז שהיתה גורה בזריקות דלבו למניעת הריון, בזמנו סמכנו מאוד על הוטרינר דאז שהמליץ בחום על הזריקות, הוא אמר שהן לא מסרטנות כמו בעבר ולעקר זה סתם לעשות ניתוח שאפשר להמנע ממנו. לאחר כל מה שקרה בעת אבחנת המחלה של הכלבה וגם בעת הטיפול, אנחנו בכלל לא סומכים על הוטרינר ולמעשה נמנעים מלהגיע אליו (אנחנו באים רק כשהעוזר שלו שהוא מקסים נמצא שם) וכעת לא רוצים להמשיך לעשות את הזריקות גם כי יש פחד מסוים שהם יחזירו את המחלה (המחלה שלה התחילה 16 יום לאחר שקיבלה חיסון תולעת הפארק וזריקת דלבו) וגם כי הבנו שזה עלול לפגוע בה במובנים אחרים, עכשיו אנחנו בהתלבטות כי אנחנו קצת חוששים לעשות לה עיקור היא כבר בת 7 וזה בכל זאת ניתוח אז חשבנו האם האופציה של להפסק את החיסון ולהתמודד עם היחום היא אפשרית בכלל? ב. הכלבה אמורה לקבל בסבבות חודש אפריל חיסון משושה וחיסון כלבת, ממה שהבנו החיסונים עלולים לגרום לחזרת המחלה אז הוטרינר אמר שאין בעיה להמנע מחיסון משושה אבל מה עושים עם הכלבת?? הבנתי שאי אפשר שלא לעשות אותו מכיוון שזה נדרש לפי חוק! אין אפשרות ליוצא מהכלל? הכלבה שלנו מאז ומעולם לא באה במגע עם אף כלב אחר, היא יוצאת לטיול עם רצועה ואם פתאום בא כלב ישר מרימים אותה... מודה לכולם על הסבלנות וההקשבה והמענה! הכלבה הזאת היא הדבר הכי יקר לנו

לילה טוב

גיל 7 אינו גיל מאוחר לעיקור. כיום ידוע שהזריקות הללו מאד לא בריאות, זרקיות דלווסטרון גורמות לסרטן העטינים (לצערי אני מדברת מנסיון עם כלבתי ז"ל ) ועוד כל מני צרות מופלאות. אם הייתי יודעת בחיים לא הייתי נותנת לה את הזריקות - אותה עיקרנו בגיל 8 שהיא קיבלה דלקת רחם = פיומטרה שזה מצב חרום מסכן חיים ! והיא התאוששה יפה מאד מהניתוח שהוא הרבה יותר קשה ומסוכן מניתוח עיקור. פחדנו לתת לה זריקות יותר ונתנו לה להתייחם. זה היה מזמן מזמן שאני עוד הייתי בצבא מאז חלפו הבה שנים. אני חותמת לך חד משמעית - אף כלבה אצלי בחיים לא תקבל יותר את הזריקות האלה NEVER EVER AGAIN !!! אחת מעוקרת ועד שאני אעקר את השניה אני לא אתן לה בחיים זריקות נגד יחום. כל וטרינר שמסיים את הלימודים בימים אלה יעשה הכל אבל הכל להמנע מלהשתמש בזריקת דולווסטרון. גם אם הסיכוי הוא אחד לאני לא יודעת כמה - למה לקחת את הסיכון? ואולי הכלבה שלי בדיוק תהיה האחת למי יודע כמה ? אני על הסיכון שבזריקות האלה מוותרת לחלוטין בלי לחשוב פעמיים. אחרי שכלבה אחת שלי כבר הייתה האחת למי יודע כמה אני לא לוקחת את הסיכון שוב. את מוזמנת לעשות חיפוש בפורום כלבים תחת השם שלי בצרוף השם של הכלבה קשת ותגיעי לסיפור המלא. אני ממליצה שתעברו וטרינר. בהצלחה

אל תשכחי גם את ההביט הכלכלי

ברור שהוטרינר מעדיף את הזריקות: כל זריקה לפחות 150 ש"ח ? פעמיים בשנה ? 300 ש"ח ככה כמה שנים סבבי.. עיקור זה "רק" 550 ש"ח לכלבה קטנה ! אז על מה הוא מרוייח יותר ? חשבון פשוט.. נשמע אולי מזעזע אבל נכון... את גם תכסי את הוצאות העיקור בתשלום שליש על רשיון העיריה נקודה למחשבה.

TNFAN

New member
מסכימה בהחלט...

ובמבט לאחור גם יודעת להגיד ששגינו פשוט יש לנו חשש מסוים לעקר עכשיו בגלל הגיל והמחלה!!!! האם אין שום סיכון בעיקור בגיל כזה ובמצב הבריאותי שהיא נמצאת בו??

עצוב לשמוע

לצערי הרב, גם היום יש רופאים ומרפאות שרלטניים. זריקות הדלבוסטרון אולי פחות גרועות מאלו שקדמו להן, אך כל מי שקרא מאמרים בעשרים השנים האחרונות יודע שהן בהחלט אינן מומלצות. משמע, או שהרופא שלך לא טורח להתעדכן, או שהוא עובד עליכם כל הזמן. לרוב אינני קיצוני בדברי, אך במקרים אלו אני חושב שכדאי להחליף וטרינר. לגבי החיסון - כפי שכתבתי לך בעבר, במקרה בו אני טיפלתי השגתי אישור מהרופא הרשותי לא לחסן את הכלבה לכלבת, משום שהסיכון בחיסון עולה על התועלת שבו. כדאי בהחלט לנסות. לגבי העיקור - מומלץ. כל התהליך ההורמונלי משבש את מערכת החיסון, ומקשה על השליטה במחלות כרוניות.

TNFAN

New member
קראתי כרגע מאמר

על עיקור והיה כתוב שיש סיכונים גם בתהליך ההרדמה וגם בביצוע התהליך בכלבות לא צעירות.... לא עדיף לתת לה להתייחם?

הסיכוי שעם הייחומים העתידיים

היא תגיע במוקדם או במאוחר לדלקת רחם הוא גדול. זה גם מה שכתבה לך שוון שוון, וזה נכון. הסיכון בהרדמה - תמיד יש כזה, אבל כל עוד היא במצב טוב כרגע, זה סיכון קטן. בנוסף צריך לעשות כל מה שאפשר כדי להביא אותו למינימום - וזה אומר הרדמה מבוקרת בגז עם חמצן וצינור בקנה הנשימה, ניטור רציף ע"י מוניטור אק"ג, מרדים (פרט למנתח), חימום, תנאי התאוששות מתאימים וכו'. בהחלט בעד עיקור - כדי שלא תצטרך לעבור את זה בחרום.

להורי כלבה בת 12 שלא עוקרה

הייחומים שלה הפכו ליותר ויותר קשים, היא עדיין התייחמה בגילה המופלג, רק שאצלה הייחום נמשך שבועות! לאחר שבייחום האחרון ברחה וככל הנראה התייחמה ההורים שלי סוף סוף עשו מעשה ועיקרו אותה. בגיל 12!! תוך יומיים היא התאוששה לגמרי.

TNFAN

New member
כן אבל את מדברת על

כלבה שהיתה בריאה (יחסית לפחות אני מניחה) כאן מדובר בכלבה שעברה מחלה לא קלה......

אני חוזרת

עדיף לעקר אותה עכשיו שהיא נמצאת יחסית במצב טוב. ולא לחכות כמה שנים ואז שהיא תקבל דלקת רחם ולא תהיה ברירה אז לעקר אותה. ובכלל אם הוא כזה וטרינר אולי האבחנה שניה שגויה ? שוב ממליצה לך לעבור לוטרינר אחר.

מאזן סיכונים

את בהחלט צודקת, שיותר קשה לנתח כלבה שאינה בריאה, ושהסיכון גדל. לצורך קבלת החלטה, שאיננה קלה כאן כלל ועיקר יש להביא בחשבון שני דברים חשובים: 1. הייחום והתהליכים ההורמונליים שלו משבשים את מערכת החיסון. אני לא אתפלא אם חזרתיות של המחלה תהיה סביב ייחום. 2. הכלבה קיבלה זריקות למניעת ייחום, המגדילות באופו משמעותי את הסיכון לדלקת רחם. בנוסף היא קיבלה סטרואידים עקב המחלה הנוכחית שלה. הסטרואידים מחלישים את מערכת החיסון - כך שהסיכון לדלקת רחם הולך וגדל. קשה להמליץ במקרה כזה מורכב באינטרנט, אבל הנטיה שלי היא כן לנתח אותה ולעקר. חשוב להמתין כמה שבועות לאחר מתן הסטרואידים, כי הם גם מעכבים החלמה של הרקמה לאחר הניתוח. ודאי שניתוח כזה יש לעשות לאחר ספירת דם חוזרת (באותו היום), ואולי אפילו לדאוג למנת דם מוכנה למקרה הצורך.

TNFAN

New member
מה עם להמשיך עם הזריקות

האם בשלב הזה זה לא אופציה כלל?

לא

זריקות למניעת ייחום לא היו אופציה לדעתי מהתחלה. אני לא רואה כל סיבה להמשיך להרעיל את הכלבה בהורמונים שמסכנים את חייה. כאמור, גם כך היא סובלת ממחלה קשה ביותר. לא תמיד בכלל מצליחים לייצב אותם ולהחזיק אותם בחיים לאורך זמן אח"כ. להוסיף עוד חומרים מסוכנים לא נשמע לי טוב. מה שכן, אני חושב שזה מקרה קלאסי לבחינה של מומחה לרפואה פנימית, ועצה של כירורג ליד לא תזיק. זה בהחלט מקרה קלאסי להפנות לבית החולים בבית דגן.

TNFAN

New member
תודה רבה!

בהחלט נשקול לעשות את זה וגם להתייעץ עם וטרינרים נוספים, אגב וטרינר מפורום אחר אמר שלדעתו לא מומלץ לעקר כלבה בגיל כזה ובטח שלא אחרי מחלה כזאת! בכל מקרה בהחלט נשתדל לקחת אותה לבין דגן למרות שזאת תהיה משימה לא פשוטה בכלל, הכלבה מאוד מאוד היפראקטיבית בכללי ובזמן נסיעה במכונית בפרט!

למעלה