מספר שאלות

qwertos

New member
מספר שאלות

מישהו יכול להזכיר לי מי רצח את ג'ופרי ולאן נעלמו דונטוס וואריז לאחר הרצח ולמה? כמו כן מי היה אאימון המלומד של השחורים- במשפחת טארגאריין? והאם יש מועד משוער להוצאה לאור של ריקוד עם דרקונים באנגלית... תודה רבה מראש!

סתמרוח1

New member
תשובות

1.טיריון רצח את ג'ופרי ודנטוס נרצח על ידי אצבעון,ואריז כנראה ברח אם טיריון אחרי שעזר לשחרר אותו אבל הוא עדיין לא הוזכר. 2.כן הוא נצר לדרקון. 3.לא שאני יודע אבל אם אני לא טועה הוזכר שהוא לא מפרסם מועד הוצאה.

lol1000

New member
בקשר ל2

לא רק שהוא מהמשפחה הוא גם היה מועמד לכתר אבל העדיף להישער מלומד

ממש לא!

אצבעון רצח את ג'ופרי. הוא עשה את זה בעזרת אחת מן האבנים מהנזר שהוא הביא לסאנסה דרך סר דונטוס.

דמדומית

New member
למען האמת, שלושתכם טועים

מי שממש בפועל רצח את ג'ופרי הייתה אמו של לורד מייס טיירל, אולנה רדוויין, מלכת הקוצים. כלומר, הסבתא של מארגארי טיירל, הכלה של ג'ופרי. התוכנית שלה הייתה למנוע מג'ופרי האלים לפגוע במארגארי (בכך שהוא ימות), אך עדיין להשאיר אותה מלכה. כלומר, שמארגארי תינשא בסוף לטומן. אצבעון שיתף איתה פעולה בכך שדאג שדונטוס יביא לסאנסה את הרשת לשיער שמשובצת באבנים רעילות. מלכת הקוצים שלפה אבן מהשיער של סאנסה בליל החתונה כדי להעיל את ג'ופרי. טיריון חף מפשע לחלוטין. וגם סאנסה. המלומד אאימון היה בנו השלישי של מאיקאר טארגאריין, שהיה בתורו בנו השני של המלך דאירון השני. בגלל שהוא היה הבן השלישי של הבן השני (וכמו שנאמר בסופת חרבות, אאל"ט, קשה להשיג לבן השלישי אישה טובה ואדמות טובות) שלחו אותו להיות מלומד. בסוף אביו הומלך למלך ושני האחים הבכורים שלו מתו בשלב כלשהו, אך הוא סירב להיות היורש לכתר. לכן המליכו את אחיו אאיגון החמישי. יורשו של אאיגון היה בנו הבכור ג'איהאיריז השני, ובנו הבכור היה המלך אאיריז הזכור לכולנו לטוב. לכן, אפשר להגיד שאאימון היה אח של סבא של אאיריז, ואח של סבא-רבה של דאינריז. בקיצור, איש מאוד זקן. היה מועד משוער לצאת הספר החמישי. מרטין שיער שיצליח לסיים עד סוף 2006. נראה שהוא לא ממש מתקרב לסוף. תאריך משוער חדש אין.

האבק

New member
תיקון קטן

בואו נעשה את זה מסודר כי השושלת הזו די מבולגנת.. בניו של דאירון השני הם:
באילור הטוב - היה ימין המלך והיורש ועתיד להיות אחד המלכים הטובים ביותר של ווסטרוז. נהרג ע"י מאיקאר בזמן התחרויות באשפורד. שני בניו מתו בזמן מגפת האביב לכן עוברים לבן הבא של דאירון:
אאיריז הראשון - הוא מלך בין 209 - 221 אבל היה מלך גרוע מאד. הוא היה כל כך שקוע בספריו שלא מלך בממלכה ולא היה עם אשתו לכן לא היו לו ילדים ועוברים לבן השלישי של דאירון:
רהאיגל - לא ידוע לנו (או שאני לא זוכר
) עליו, אבל הוא מת איכשהו.
מאיקאר - מאיקאר הוא בנו הרביעי של דאירון ולמרות כל הסיכויים הוא כן מלך. סמלו האישי הוא ארבעה דרקונים אדומים על רקע שחור. הוא מת בזמן מרד של איזשהו לורד פורע חוק. בקשר לאאיגון החמישי (אג) - למאיקאר היו ארבעה בנים:
דאירון - נקרא גם דאירון השיכור. הוא לא היה ראוי למלוכה בכלל ומת מאיזושהי מחלת מין והשאיר אחריו רק ילדה רפת שכל שהחליטו להוציא אותה מהירושה.
אאיריון - אאיריון האכזר, אאיריון הלוהב אשר שתה אש פרא כי חשב שיהפוך לדרקון. הוא היה משוגע והוציאו אותו מהירושה.
אאימון - הפך להיות מלומד. הציעו לו את המלוכה אך הוא סירב. כשבחרו באחיו הקטן למלוכה והציעו לו להיות המלומד הוא לא הסכים כי אז יתפוס את מקומו של המלומד העליון, לכן נשבע לשחורים.
אאיגון - הבן הרביעי של מאיקאר. עליו מסופר בסיפור "האביר הלא משוח" ו"החבר המושבעת" ונקרא גם אאיגון החמישי. ובקשר לבנים של אאיגון - ממנו אחראי גם לבאראתיאונים שאנחנו פוגשים בסדרה
: ילדיו היו:
ג’איהאיריז השני - אבא של אאיריז השני, המלך המשוגע (סבא של דאני)
דאנקן - נקרא על שם האביר "דאנקן הגבוה" שאיתו אג מטייל בזמן שני הסיפורים הקצרים.
רהאיל - היתה אמו של לורד סטפון באראתיאון, אביהם של רוברט, סטאניס ורנלי. זהו

YanivLib

New member
הותרת אותי מבולבל

האם דאני היא בת דודתו של רוברט מדרגה ראשונה, שניה או שלישית?

זה הולך ככה:

אנחנו יודעים על שלושה בנים שהיו לאאיגון החמישי: דאנקן, ג'איהאיריז ורהאיל. דאנקן נהרג בסאמרהול. ג'איהאיריז הוא סבה של דאינריז. רהאיל היא סבתם של רוברט, סטאניס ורנלי. מה שהופך אותם לבני דודים מדרגה שניה.

nedisrael

New member
יכולות להיות כמה סיבות אפשריות

קודם כל, טיריון גם הוא לא יודע בדיוק למה הוא שפך את היין, גם הוא תוהה למה הוא עשה את זה, לאחר מעשה. יכול להיות שהוא עשה זאת כניסיון להגן על סאנסה, כי לרגע הוא חשד שהיא זו שהרעילה את ג'ופרי. יכול להיות שזה היה בהיסח הדעת. אבל בכל אופן, ברור כשמש שטיריון לא עשה זאת, בגלל שטירון בעצמו חושב על כך שחבל שהוא לא באמת הרג את ג'ופרי, כי אז לפחות הייתה הצדקה להוצאה שלו להורג. לא נראה לי סביר שטיריון יעשה משהו בכוונת תחילה, ואחרי זה לא יכיר בכך אפילו במחשבות שלו.

למעלה