מספר שאלות..

RanMor2

New member
מספר שאלות..

מערכת הבלימה A.B.S למה היא מיועדת ? למניעת נעילת הגלגלים?
כשיש תמרור "עצור" ואין קו עצירה, צריך לעצור במקום שבו רואים את התנועה
ולא בהכרח ליד התמרור ?
אור הדרך - האור הגבוה ..?
האם ברגל שבה דורכים על דוושת הבלם, דורכים גם על הדלק ? כתבתי ש-לא, ובספר כתוב שכן... יש מצב שזו טעות ?
מדוע בירה משפיעה יותר על היכולת של הנהג מאשר אלכוהול ?
מהו מרחק עצירה ? סך כל המרחק שיעבור הרכב מהרגע שהנהג ראה את הסכנה ועד שהרכב עוצר לגמרי. אז מדוע כשהייתה עוד תשובה ממש דומה " סך הזמן של מרחק התגובה ובלימה " - מדוע היא לא נכונה
זה בול אותו הדבר.. ממש מכשיל. אני נורא אהיה שמח אם תוכלו לעזור לי בשאלות הללו, תודה . רן

hagaiad

New member
תשובות בקיצור

מערכת הבלימה A.B.S למה היא מיועדת ? למניעת נעילת הגלגלים? מניעת נעילת בלמים כשיש תמרור "עצור" ואין קו עצירה, צריך לעצור במקום שבו רואים את התנועה ולא בהכרח ליד התמרור ? התמרור מוצב במקום שבו רואים את התנועה בד"כ, אם אתה בכל זאת לא רואה, תעצור לי התמרור ותתקדם טיפה לאט עד שתראה הכל וכשאין תנועה תעבור (תקנו אותי אם אני טועה) אור הדרך - האור הגבוה ..? כן האם ברגל שבה דורכים על דוושת הבלם, דורכים גם על הדלק ? כתבתי ש-לא, ובספר כתוב שכן... יש מצב שזו טעות ? כן מדוע בירה משפיעה יותר על היכולת של הנהג מאשר אלכוהול ? בירה = אלכוהול מהו מרחק עצירה ? סך כל המרחק שיעבור הרכב מהרגע שהנהג ראה את הסכנה ועד שהרכב עוצר לגמרי. אז מדוע כשהייתה עוד תשובה ממש דומה " סך הזמן של מרחק התגובה ובלימה " - מדוע היא לא נכונה זה בול אותו הדבר.. ממש מכשיל. יש המון שאלות כאלה מכשילות

רן88

New member
כמה תיקונים

מערכת ה-ABS אכן מיועדת למניעת נעילה של הגלגלים ולא למניעת נעילה של הבלמים. בעניין הרגליים, זו לא טעות בספר. ברגל ימין דורכים על הגז והברקס (דלק ובלם בהתאמה) וברגל שמאל על הקלאץ' (מצמד). ברכב אוטומטי אין שימוש גדול לרגל שמאל, מלבד אולי תמיכה בעת בלימות חירום.

ShMo0LiKiPoDa

New member
בקשר לתמרור עצור

ברגע שאין קו עצירה, העצירה המלאה מתבצעת לפני הקו שבו רואים את שדה הראייה באופן מלא (קו דמיוני משו), ללא קשר לקו מיקום התמרור..

SOOMSOOMi

New member
אמ.. אני אכתוב מה שאני חושבת

שיותר מדויק... (כי כבר ענו לך)... האם ברגל שבה דורכים על דוושת הבלם, דורכים גם על הדלק ? כן. מדוע בירה משפיעה יותר על היכולת של הנהג מאשר אלכוהול ? יש כל מיני סיבות... אממ.. יש שחושבים שאם תשתה בירה אז אחוז האלכוהול יותר גבוה מאשר שתשתה קוקטייל... או שבירה זה מנה יותר גדולה... כל מיני. את זה צריכים פשוט לזכור ולא להבין. מהו מרחק עצירה ? סך כל המרחק שיעבור הרכב מהרגע שהנהג ראה את הסכנה ועד שהרכב עוצר לגמרי. אז מדוע כשהייתה עוד תשובה ממש דומה " סך הזמן של מרחק התגובה ובלימה " - מדוע היא לא נכונה זה בול אותו הדבר.. ממש מכשיל. מרחק הבלימה הוא סך כל המרחק שיעבור הרכב מהררגע שהנהג בלם ועד לרגע שהרכב עוצר לגמרי. לכן התשובה שלך לא נכונה.

lsd600

New member
מרחק עצירה=

מרחק תגובה + מרחק בלימה. זמן עצירה= זמן תגובה + זמן בלימה. עכשיו זה מובן? השאלה ממש לא מכשילה. פשוט צריך לקרוא אותה ולא להסתכל עליה!!!!

RanMor2

New member
תודה לכולם ../images/Emo70.gif ועוד משהו

מה קורה אם לוחצים על הברקס ללא הקלאץ
מה קורה לאוטו?

blasi

New member
כלום

כדי להאט את יכולה ללחוץ על הבלם ללא קלאץ. קלאץ זה רק לעצירה מוחלטת(למשל לפני רמזור,תמרור,חנייה וכו')

RanMor2

New member
לזה התכוונתי ש..

מה קורה אם לא לוחצים על קלאץ' גם בעצירה מוחלטת?

אם תלחצי על הברקס בלי הקלאצ'

האוטו פשוט יכבה לך....כמו שאת זורקת את הקלאצ' והאוטו נכבה ככה זה אם את נותנת ברקס לשם עצירה ללא קלאצ'....

למעלה