מספר שאלות

פאבל007

New member
מספר שאלות

יש לי המון שאלות בנוגע לחמוסים אבל כמה מרכזיות : 1.חמוס אחרי סירוס (זכר) עד כמה הוא באמת מסריח? 2.אם החמוס יסתובב בחדר סגור,הוא שולט בצרכיו ועושה אותם במקום קבוע ולא בכל מקום? 3.שוב,אם הוא בחדר סגור,מה הוא יכול לכרסם ולהרוס לי? (חוטי חשמל,ניירות,בגדים וכו') 4.כמו שאני יודע עכשיו זו עונת החמוסים,עונת הרבייה או איך שלא קוראים לזה,מאיפה הכי כדאי מבחינה כלכלית ומבחינת "טיב" החמוס לקנות אחד?

פאבל007

New member
שאלה נוספת

איך אני יכול למצוא מגדל חמוסים באיזור הצפון? (נהריה והסביבה עדיף)

WTR

New member
חיפוש מהיר באינטרנט

באתרים כמו yad2 אפשר למצוא. תנסה לעשות חיפוש בגוגל על "חמוס למכירה" ותראה מה תמצא. אתה יכול לבדוק אפילו בלוחות הפורום (לחצן למעלה) תיקח בחשבון שאם הם גרים רחוק, כדאי בכל זאת לנסוע ולראות את הבית של החמוס.

mikonww

New member
היי

1- מכיר את המשפט על טעם ורייח אין מה............ 2- אם החינוח נכון, אז סיכוי סביר שכן יעשו את מרבית הצרכים במקום, למרות שקורה ובורח להם ! 3- כל מה שניתן להרוס הוא השמח להרוס !, חוטי חשמל ועד ניירת חשובה. 4- חמוס אחד קונים ממגדל, שני חמוסים קונים ממגדול, אבל שלוש חמוסים קונים גם ממגדל, בקיצור מגדל פרטי.

Sweet Fantasy

New member
תשובות

1. יסריח הרבה פחות מחמוס לא מסורס, אם אתה צריך קנה מידה, הוא יריח כמו נקבה. 2. אי אפשר לדעת, חמוס אוהב לעשות בדר'כ בפינות (אך יש יוצאי דופן) אם שמים להם ארגז חול מסודר הם לומדים ששם צריך לעשות, אבל אם זה חדר גדול והארגז רחוק החמוס לא יתאפק כ"כ הרבה. לכן רצוי לפזר כמה ארגזים. 3. הכל
כל מה שבהישג יד ופה, לכן חשוב למקם הכל גבוה ולחשוב על גישות שיש לו לשם ,(כסר, מיטה, שולחן וכו'...) 4. ממגדל, וכדי למצוא אחד באיזור שלך תצטרך לחפש במודעות באינטרנט. ממליצה לקרוא את כל המאמרים פה בפורום + שאלות נפוצות, ולא לקנות חמוס עד שאתה יודע הכל טוב טוב, תזהר עושים פה מבחן

הממ אצלי

הם בחיים לא נגעו בחוטי החשמל של המחשב.. וואלה אני עכשיו חושבת על זה ולא מבינה למה.
כי החוטים ממש ב"הישג יד" שלהם.. חעחע

Sweet Fantasy

New member
תאמת שגם שלי לא

אבל לכי תדעי, עדיף בטוח מאשר להצטער, כמו שאומרים.

פאבל007

New member
מממ

אני ישים מיגון כזה לחוטים.. אבל לדוגמא גיטרה חשמלית...הוא יכול לגרום לה נזק?

Sweet Fantasy

New member
הוא יכול להפיל אותה

לשרוט וכו'.. אבל גיטרה אפשר לתלות על הקיר, זה מה שהכי פחות היה מטריד אותי.

פאבל007

New member
בקשר לכלוב..

עדיף שהוא יהיה פתוח ומאוורר (עם רשת לולים) או שאפשר גם לקחת מלונה ענקית (האלה מהפלסטיק) ולשים גג מרשת?

Sweet Fantasy

New member
מומלץ לקנות כלוב שמתאים לחמוסים

הם כבר ירדו המון במחיר, וזה עולה כמו לבנות כלוב לבד, ראיתי כלובים גדולים ממש בזול. פחות 600 שקל, שזה זול, לי עלה בזמנו קרוב ל1000. לא לשים במלונה. תקרא בבקשה מאמרים ושאלות נפוצות, יש שם תשובות להרבה שלאות, במידה ויהיו לך שאלות אחרי שתקרא, אתה מוזמן לשאול.

mikonww

New member
רשת לולים לא טוב

מחליד בתור התחלה, אבל חשוב מיזה כאשר החמוסים נושחים את הרשת הם נחתחים, בנוסף הרשת פוצעת אותם ושוב בגלל שהיא דקה והחמוס מנסה לישתחל דרקה. כלוב תקיין אם אפשר להגיד כך זהו כלוב שעובי כל סורג 2.5 מ"מ. גודל כלוב לחמוס בודד 40*60*40 אך זהו כלוב לשינה, ולא לעביר בו את כול שעות היום. מסכנה: הרבה שעות בכלוב = צורך בכלוב הרבה יותר גדול והרבה צעצועים. ממליץ לקנות כלוב קטן שנשאר פתוח ומשמש לשינה, אבל למגן ולסדר את החדר כך שהחמוס יוכל להיות חופשי. לסגור פתחים וחריצים לדוגמה בין קיר לארון ! או נקודות ניכוז מים עם יש. תחשוב איפה החמוסים יכול ליתקע כי סביר שאם חשבת על זה הוא יתקע שם, גם אם חשבת על מקום ואמרת אין סיכוי שהוא יתקע שם, תידה שהוא יגיע לשם
כלוב קטן נוח לנקות, להסתיר, וגם שימושי להובלות לווטרינר או לטיולים עם החמוס.

WTR

New member
מספר תשובות

1.חמוס אחרי סירוס (זכר) עד כמה הוא באמת מסריח? תלוי בבנאדם שמריח. כמו כן, הריח תלוי גם בגנים של החמוס. אם תדאג לכבס את המצעים של החמוס, לא תקלח את החמוס יותר מדי, ואם אין לך בעיה כללית עם ריח של חיות - אז בכיף. האם אתה לוקח חמוס מסורס או שאתה לוקח חמוס ולאחר מכן מסרס אותו? אני מציעה לך לראות חמוס לפני שאתה קונה אחד כזה, שתתרשם באופן אישי מהריח והאופי של החמוס הזכר. 2.אם החמוס יסתובב בחדר סגור,הוא שולט בצרכיו ועושה אותם במקום קבוע ולא בכל מקום? אם מדובר בחדר לא יותר מדי גדול, אז עקרונית - אין לו בעיה להתאפק. 3.שוב,אם הוא בחדר סגור,מה הוא יכול לכרסם ולהרוס לי? (חוטי חשמל,ניירות,בגדים וכו') כל מה שציינת בהחלט אפשרי, תלוי באופי של החמוס. אם הוא גור, סביר להניח שהוא יכרסם כל דבר (למרות שעל כרסום בגדים עוד לא יצא לי לשמוע) וצריך להזהר ולהסתיר את חוטי החשמל ולהרים כל דבר שיכול להגרם או לגרום לנזק. השאלה הגדולה האם התנהגות הכרסום תעבור בשלב מאוחר יותר בחיי החמוס, וזה כבר לחלוטין לא משהו חד-משמעי. אז זה משהו שאתה בהחלט צריך לקחת בחשבון
אצלי הם אוהבים לאכול שלטים, נעליים מגומי, להכנס לתיקים - אז אני מונעת מהם גישה לכל הדברים האלו. פשוט שמה הכל בארון או על השולחן. מה שכן, אתה צריך למגן את החדר (לאטום חורים מסוכנים אם יש, ולהסתיר חוטי חשמל ותרופות וכו'..)
4.כמו שאני יודע עכשיו זו עונת החמוסים,עונת הרבייה או איך שלא קוראים לזה,מאיפה הכי כדאי מבחינה כלכלית ומבחינת "טיב" החמוס לקנות אחד? זה נקרא עונת הרבייה. הכי טוב לך ולחמוס לקנות אחד ממגדל אחראי, מנוסה ומקצועי. כלומר - אחראי שדואג לשחרר את החמוסים שלו מדי יום, נותן להם תשומת לב, משקיע בחינוך החמוסים שלו, נותן להם אוכל איכותי וכו'. תבדוק שהפרווה של החמוס הפוטנציאלי נקייה ובריאה, שהוא לא נושך יותר מדי ולא מעביר הרגשה של תוקפנות. מאוד מאוד חשוב ללכת לבית של המגדל לראות איפה החמוס חי. ככה אתה יכול להתרשם בצורה הכי טובה.

WTR

New member
שכחתי להגיד:

לא כדאי לקנות מחנויות ומפינות חי או ליטוף. לעוד פרטים תקרא במאמרים של הפורום... (ואגב, אם עוד לא קראת את המאמרים והשאלות/תשובות נפוצות - זה הזמן)

mikonww

New member
../images/Emo127.gifכל הכבוד לך

אני אוהב את התשובות שלך הם תמיד מפורתות, ברורות והכי חשוב מדויקות לרוב. ושניה של פתחות לב: לפעמים את מעצבנת אותי בטירוף ולפעמים בא לי לתת לך פרס יקיר החיות. אוף איתך

WTR

New member
gee, thanks -.-

עד שאני מקבלת ממך מחמאה, אתה לוקח אותה חזרה בזה שאתה אומר שאני מעצבנת בטירוף

mikonww

New member
לא לא רק לפעמים מעצבנת בטירוף ../images/Emo13.gif

אבל מה זה משנה מעצבנת או לא, הכי חשוב שאני אוהב שאת כאן בפורום ותורמת המון המון מאצמך ובכלל לבעלי חיים. ושוב כל הכבוד לך

למעלה