מספר שאלות.

pinkrobot

New member
מספר שאלות.

שלום! יש לי כבר חודש כלבה מעורבת, בת כמעט 5 חודשים.רציתי לדעת באיזה גיל כדאי כבר לעקר? מתי המחזור הראשון שלה (הייחום הוא במהלכו?) ולכמה זמן הוא נמשך? שנית, בשבועיים הראשונים הכלבה כמעט לא השירה שיער (חשבתי שזכיתי בלוטו...
) . ואז פתאום החלה הנשירה בכמויות אדירות- אני ממלאה יאה ביום בערימה פרווה שלא יאומן שבאה ממנה- (היא עדיין קטנה יחסית!!שוקלת 11 ק"ג). יש לציין שהפרווה שלה קצרה,ואני מברישה אותה אך ללא הועיל.כל פעם שאני מעבירה עליה יד, היד מתמלאת שיער.כמו כן החלו להופיע "כמעט" קרחות- אזורים קטנים שהפרווה כבר הדלדלה בהם ומתחילים לראות את העור. אין לה קרציות או פרעושים, והעור שלה נראה בסדר, אין שום גירוי. מה יכולה להיות הסיבה? אני אקח אותה כמובן לוט', אבל רציתי לדעת האם זה נורמלי שהנשירה תתחיל כה בפתאומיות ובכמויות כאלה. תודה מראש על התשובות.

מספר תשובות

1. הייחום הראשון מופיע בכלבות בגיל שבין חצי שנה לשנה וחצי. הטווח הוא גדול יחסית, אבל לרוב כלבות מגזע קטן מקדימות להתייחם, וכלבות מגזע גדול דוחות את הייחום. יש גם שונות גדולה באורך הייחום, אך הממוצע הוא שבועיים וחצי. הייחום הראשון פעמים רבות נמשך פחות זמן. אני אישית מעדיף לעקר לפני הייחום הראשון, ולרוב אני עושה זאת בערך בגיל חצי שנה. 2. הנשירה תלויה בצפיפות הפרווה ואופיה, יותר מאשר באורכה. שנאוצרים ובעלי שיער מקורזל נוטים פחות לנשירה מאשר כלבים אחרים. אם יש הדלדלות של הפרווה עד כדי הקרחה, הדבר בהחלט עלול להעיד על מחלת עור, לא כולן מלוות בגרד. בהחלט כדאי לגשת לרופא לבדוק את העניין

תתחדשי

לגבי השאלות: הייחום הראשון בכלבות מפויע בדרך כלל בגיל 7-8 חודשים, אבל יש גזעים בהם זה מופיע יותר מאוחר. ההמלצה שלי היא לעקר לפני הייחום הראשון - זה מוריד מאד את הסבירות לגידולי עטין בעתיד, וזו מחלה מאד נפוצה אצל כלבות. מה שאנחנו קוראים מחזור בנשים הוא מקביל לייחום בכלבות, רק שאצלם המערכת קצת שונה, לכן אי אפשר לגמרי להשוות. למשל - הדימום אצלם הוא לפני הביוץ ומסמל את השלב הראשוני של הייחום, בעוד שבנשים שלב הדימום הוא סוף התהליך והביוץ מתרחש מוקדם יותר. בנוסף, כלבות מתייחמות בערך פעמיים בשנה, ונשים כל חודש.. לגבי ההתקרחות - האם יש גרוד? התופעה שאת מתארת לא נורמלית, ויכולה להיות על רקע של גורמים שונים, מאלרגיות ועד טפילים ובעיות הורמונליות. גיל ההופעה המוקדם וחוסר גירוד מורידים את הסבירות לאלרגיה, אך כפי שכבר אמרת - זה דורש בדיקה מלאה ומסודרת שתהיו בריאות ארז

pinkrobot

New member
המון תודה על התשובות המהירות!

כל הכבוד על הפורום הזה, המשיכו כך..
לגבי הגירוד- אין כמעט גירוד, אך נבדוק עם הוטרינר בכל מקרה- אני אקח אותה מחר.רציתי רק סוג של הכנה, לדעת למה לצפות, מה גם שאני לא בטוחה לגבי איכות הוטרינר הספציפי הזה. עיקור נעשה לה עוד חודש חודשיים, שתסיים קודם עם חיסוני הכלבת. יום נעים לשניכם!

pinkrobot

New member
עדכון ושבת שלום

הלכנו לוטרינרית החדשה שלנו- מקסימה -שלקחה לה סוג של משטח גרד ובדקה במיקרוסקופ.כרגע כנראה מדובר בטפיל שנקרא דמו...משהו, הספקתי לשכוח. הטפיל לדבריה מתרבה כשהגוף בסטרס- אך הכלבה שלי לא היתה בשום סטרס!החיים כרגיל, ממש לא ברור לי ממה זה יכול לנבוע. בקיצור נתחיל טיפול ונקווה שהמצב ישתפר בקרוב- אם כי היא קצת הפחידה אותי, כשאמרה שזה עלול להתפשט לכל הגוף ואז בכלל הטיפול מסתבך..

אסף י 1

New member
דמודקס

מצורף דף מידע על הדמודקס. יש לזכור כי הטפיל אופייני לחיות צעירות, כך שאת/ה לא צריך לחפש סטרס מיוחד. דבר חשוב נוסף הוא נושא העיקור. יש השפעה ברורה של המחזור המיני בנקבות על התפשטות הטפיל. בגיל של הכלבה שלך יתכן שזה גורם הסטרס. מאוד מומלץ לעקר כלבה הסובלת מדמודקס משלושה טעמים: 1. קשה לשלוט במחלה ללא עיקור. כלבה שסובלת מדמודקס מפושט סביר שתחלה שוב סביב הייחום הבא. 2. הרגישות לדמודקס היא תורשתית, סביר שגם הגורים שלה יהיו רגישים. 3. זה בריא לכל כלבה.

pinkrobot

New member
הכלבה בת 5 חודשים..

היא לא בייחום עדיין.בהחלט נעקר אותה, לאחר סיום החיסונים.אבל הוט' כלל לא הזכירה את נושא הייחום...

pinkrobot

New member
תודה, קראתי את דף המידע

כנראה שהמחלה מפושטת אצלה, הטיפול שקיבלנו כולל רחצה וגם תרופה. האם יתכן שכלבה בת 5 חוד' כבר מיוחמת, ושהוט' לא שמה לב? אוף יש לה כזאת נשירה נוראית...מסכנה
תוך כמה זמן אמורים לראות שיפור? ושוב תודה על כל התשובות..

ייחום

א. יתכן שכלבה בגיל 5 חודשים תהיה מיוחמת. ב. יתכן שהוטרינר לא שם לב. לא תמיד נראה מה עובי הבושת כאשר כל מעיינינו נתונים לבעיית עור. זה ממש לא אסון. חוץ מזה, אם היא היתה מיוחמת סביר שגם אתה היית שם לב. ג. בהמשך לסעיף הקודם. ישנה השפעה הורמונלית על הטפיל, אך זה לא מחוייב המציאות שזה בגורם. חוץ מזה, חלק מהתהליכים ההורמונליים מתרחשים לפני הייחום שנראה. ייחום בגיל כזה, אם קיים, יכול גם להיות "ייחום שקט", שלא ניתן להבחין בו לרוב. בקיצור, אין מה להלין על הוטרינר, אלא לברך אותו על הזיהוי המהיר של המחלה, והטיפול בה.

למעלה