מספר שאלות?

bo1234

New member
מספר שאלות?

נגשתי לפני הצבא(3 שנים) לבחינת בגרות במתמטיקה 4 יחידות(למרות שלמדתי את החומר של 5 יחידות), ואני מעונין לגשת במועד קיץ הקרוב ל-5 יחידות. השאלות שלי הם: -האם יש הבדל בחומר הבחינה של 5 יחדות לזה מלפני 3 שנים? -האם כדי ללמוד לבד למבחן או עדיף קורס או מורה פרטי? -אם אני לומד לבד מאיזה ספרים מומלץ ללמוד? -אם עדיף קורס של מי מומלץ? תודה מראש לכל התשובת.

AmitNHB

New member
עונה,

כעיקרון אין ממש הבדל, אולי במבנה המבחן, ואני חושב שהוסיפו בעיית תנועה במקום קומבינטוריקה, אבל זה יותר קל. תתקשר לתיכון שלך ותשאל את רכזת המתמטיקה, הכי פשוט ובטוח. לצערי, המגמה היא להוריד את הרמה כל שנה, (ואז אתה מגיע לאוניברסיטה ומגלה שאתה לא יודע כלום), ככה שמורה פרטי או קורס ממש לא הכרחי, אבל לכל הפחות שיעור פרטי או שניים, לראות שאתה סגור על המיקוד ומנסח את התשובות שלך כמו שצריך. ספרים ? בשביל הלמידה, היתי לוקח מהספריה בני גורן ויואל גובע, ורואה אל מי אני מתחבר יותר לפני שאני מחליט מה לקנות. בכל מקרה, בסופו של דבר, את ההכנה הכי טובה תקבל מפתירת בגרויות של שנים עברו. בהצלחה.

amit gab

New member
טוב עצותי כך

כמי שניגש לבגרות חורף 5 יח' בעוד שבוע וחצי יש הבדל קטן בין אז לעכשיו אתה כבר עשיתה בגרות לכן אתה תיבחן במתכונת החדשה שהיא שלוש שאלונים . אישית ההיתי בדעה שלך אני לפני שהתחלתי קורס למדתי לבד הבנתי את החומר אבל היה חסר לי דברים בסיסיים כמו כל מיני טריקים שרק מורים יכולים להעביר לך. וכן המורה שלי לימד אותי כלים שאין בספרים לבגרויות כדי לפתור שאלות. לכן עצתי אם אתה מהאלה שמסוגלים לשבת לבד בבית וללמוד מספר זה טוב אך בכל אופן לך למורה פרטי שיראה לך דרכים אחרות לפתרונות. ואם אתה לא מאלה אז לך לעשות קורס אם אתה מהרמרכז אז יש את יואל גבע שהם הכי טובים , ולא רעים גם זה לחמן. ואם אתה מהצפון תגיד לי יש בעיה בצפון ב 5 יח' לימוד אין הרבה מקומות שמלמדים.

למעלה