מספר שאלות

skarlet ohara

New member
מספר שאלות

שלום לכם. רציתי לשאול שני דברים: 1. האם למישהו יש מידע על העיירה רזוב או קמיין במזרח פולין rsezow/ kamien? 2. סבתי וסבי שניהם מפולין (יש לי תעודות), ואבי נולד במחנה פליטים של אונר"א בגרמניה שנה לאחר תום מלחמת העולם השניה. האם אני או הוא יכולים להשיג דרכון/ אזרחות/זכות לימודים בפולין/גרמניה?

skarlet ohara

New member
שכחתי לציין, אולי אלו שמות מוכרים

שמות המשפחה של סבי וסבתי- שטכל sztechel ן- זיגלווקס zigielwaks

masorti

New member
הנה לך...

לדעתי את מחפשת את העיירה Kamien השייכת למחוז Rzeszow. הנה מפה המראה את המקום. Kamien היא במרכז העיגול הכחול. שימי לב שבתוך העיגול מופיע השם Rzeszow המציין את עיר המחוז. הקו הירוק המתפתל מציין את הגבול בין פולין לאוקראינה. (מה שמוכיח שאכן מדובר בדרום-מזרח פולין.) ואגב, בעברית השם Rzeszow הוא ז'שוב. (על העיר הזו יש המון חומר באינטרנט.)

skarlet ohara

New member
תודה על המידע אבל, עושה רושם

שרצית להוסיף קישור ולא הוספת.... יש לך מידע על העיירה קמיין, או מהיכן אני יכולה להשיג מידע? ושוב תודה.

masorti

New member
סליחה, אכן הלינק ברח.

כרגע אין לי זמן למצוא לך מידע חלופי. נסי לחפש באינטרנט את kamien ב-"rzeszow county".

p a l o m a

New member
מסורתי, זשוב וקראשוב (שליד CHLEM)

האם זו אותה עיירה? אם כן איך אני מגיעה ללינק המתאים?

talia olav

New member
לא... זשוב נקראה באידיש רישא.

שמות נוספים שלה: Zheshuv, Zheshev, Reichshof והמיקום במפה הרצ"ב.

Valkirie

New member
נו שוין,ויש גם בדיחה

יהודי עמיד נוסע ברכבת,ולידו מתישב יהודי עני השניים מחליפים כל רגע מבטים,עד שהעני שואל:לאן זה נוסע כבודו? העשיר מסתכל ברב חשיבות על היהודי העני ,ועונה: בהתחלה לבאדן,אחר כך לוייס-באדן ולבסוף לבאדן-באדן ולאיפה כבודו? היהודי העני חצי נעלב מהסתלבטות של העשיר,עונה: אני נוסע לרישא,אחר כך לוייס-רישא ואחר כך לרישא-רישא...

M a g n u s

New member
תשובות לשאלתך השנייה../images/Emo36.gif

אם סבך נולד אחרי שנת 1901 והחזיק באזרחות פולנית, את עקרונית זכאית לאזרחות פולנית, אבל- קודם יש צורך בבירור מעמדו של סבך- באם ובעבר נשללה ממנו אזרחותו, יש לאשר אותה מחדש, אז להעביר אותה לאביך ורק אז תוכלי את לקבלה. סבתך איננה יכולה להוריש לכם אזרחותה (בהנחה שהיא נולדה לפני מלחה"ע ה-2...). לגבי אזרחות גרמנית- חוק האזרחות הגרמני אומר (בקיצור) שאם ההורים שלך גרמנים, אזי גם את גרמניה. לידה על אדמת גרמניה איננה מקנה אזרחות גרמנית. מכיוון שהורי אביך היו פולנים ולא גרמנים, אתם אינכם זכאים לאזרחות גרמנית.

למעלה