מספר שאלות

a a b b c c

New member
מספר שאלות

1)האם אפשר ללמוד במהלך שירות צבאי קרבי באוניברסיטה הפתוחה? 2)האם תואר של האוניברסיטה הפתוחה מאפשר (במידה שציון התואר גבוה) להתקבל למסלול ישיר לדוקטורט באוניברסיטאות השונות? (לדוגמא תואר ראשון בניהול,אפשרי עם מקצוע נוסף,מהאוניברסיטה הפתוחה,מאפשר קבלה למסלול הישיר לדוקטורט במנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב?) 3)אילו מקצועות מאפשרים למידת תואר שני במנהל עסקים ללא צורך בהשלמות רבות?

מענה לשאלה 3

תואר ראשון במנהל עסקים כמובן, אך אם אענה ברצינות מדובר בתחומים בהם יש קורסים חופפים למשל כלכלה/ראיית חשבון.

מספר תשובות

1. עקרונית ניתן. מעשית רק אתה יכול להעריך על פי הלו"ז שלך. 2.קבלה ישירה לדוקטורט פתוחה רק לתלמידים מצטיינים. גם אם הם למדו בפתוחה. 3.ניהול-כלכלה.

a a b b c c

New member
אוקיי

אז אני נותן את המקרה הספציפי שוב רק עם תיקון- אם אני מסיים תואר ראשון בניהול מהאוניברסיטה הפתוחה בהצטיינות-האם אני יכול להמשיך למסלול ישיר לדוקטורט במנהל עסקים באוניברסיטה הפתוחה?

מסלול ישיר לדוקטורט

המסלול הישיר לתלמידים מצטיינים - לימודים לתואר שלישי : א. תנאי קבלה כתלמיד שלב א' על תנאי: רשאים לפנות לוועדה היחידתית בבקשה להתקבל למסלול זה: (א) תלמידים מצטיינים, שקיבלו את התואר "בוגר" בציון משוקלל של 90 לפחות בתוכנית תלת שנתית, או 85 לפחות בתוכנית ארבע-שנתית. (ב) הוועדה היחידתית רשאית לקבוע בתקנונה קריטריונים הולמים אחרים לקבלה למסלול הישיר. קריטריונים אלה יכולים להביא בחשבון גם את הישגיו של תלמיד לתואר השני במסגרת לימודיו ומחקרו לקראת תואר זה. לימודי השלמה: תלמיד שלב א' על תנאי,יהיה חייב בלימודי השלמה מתוך לימודי התואר השני כפי שייקבעו ע"י הוועדה היחידתית. בחינת כשירות: תלמידי שלב א' על תנאי, שהשלים את לימודי ההשלמה לשביעות רצון הועדה היחידתית, יהיה חייב לעמוד ב"בחינת כשירות" לשם בדיקת ידיעותיו בתחום התמחותו וכושרו בעבודה מחקרית עצמאית. מועד הבחינה, היקפה, תוכנה, צורתה והרכב הבוחנים בה ייקבעו ע"י הוועדה היחידתית. ב. תנאי קבלה כתלמיד שלב א': תלמיד שלב א' על תנאי שעמד ב"בחינת הכשירות" יהיה לתלמיד שלב א'. לא עמד מועמד על תנאי ב"בחינת הכשירות", ייחשבו לימודיו במסגרת המסלול הישיר כחלק מלימודיו לתואר "מוסמך". חובות תלמיד שלב א': לקבל הסכמת חבר סגל, הרשאי להנחות תלמידי מחקר, לשמש כמנחהו. להגיש בתוך שישה חודשים מהמועד שבו נערכה "בחינת הכשירות" תוכנית מחקר בחתימת המנחה המיועד.

למעלה