מספר שאלות :)

orly85

New member
מספר שאלות :)

שלום לכולם, אני קוראת ספר פנג שווי, ונתקלתי בכמה בעיות (או לפחות כך אני חושבת :) ) 1.כדי לחזק את הקריירה יש להציב אלמנטים של מים בצפון הבית, כן? ובכן, אנחנו גרים במעין דירת סטודיו , והקיר הצפוני היחידי הוא בחדר השינה. ונאמר שלא ממולץ להכנס אלמנטים של מים לחדר שינה, מה עלי לעשות? מלבד חדר השינה יש לנו רק חדר אמבטיה ומטבח, ושניהם בצד הדרומי של הבית. 2. נאמר שהאזור הדרום מערבי של הבית זהו אזור של מערכות יחסים. אבל האזור הזה בביתנו הוא חדר האמבטיה, וכתוב שאף על פי שזהו האזור הדרום המערבי של הבית, עדיף לא לפעול שם ולהגביר את האזור הדרום-מערבי של חדר השינה או הסלון. מה שרציתי לשאול, האזור הדרום מערבי של חדר השינה שלנו, הוא גם האזור המערבי של הבית כולו, האם אין איזושהי התנגשות? נניח אני אכניס אלמנטים של אדמה לאזור הדרום מערבי של חדר השינה, אבל למעשה זהו האזור המערבי של הבית, ככה שזה אזור של ילדים. אני מקווה שהבנתם מה פשר הבלבול שלי :) אם תרצו אצרף שרטוט של הבית תודה רבה! :)

רק כמה בעיום? אשרייך...

לא מדויק. כדי לחזק את הקריירה אפשר לשים אלמנטים של מים בצפון/ לטפל במערכות יחסים/לחזק את השפע ועוד....זו לא עבודה אוטומטית... לכל חדר יש קיר צפוני, חוץ מהקיר הצפוני של כל הבית. מעבר לכך אין "קיר צפוני"....לכל קיר יכולים להיות לפחות שני כיוונים עד שלושה.אם הקיר מאוד ארוך אז גם ארבעה... נו, עכשיו זה כבר מסתבך... יש הרבה התנגשויות. הרבה מאוד. אולי, כדי לעזור לך בכל זאת, מקדי את השאלה שלך לנושא אחד בלבד, העלי שירטוט של כל הבית עם ציון מדויק של הצפון, בחץ ממרכז הבית, בלי חלוקה נוספת לכיוונים ו... החליטי על פי איזו שיטה את רוצה לעבוד - כיוונים או אזורים. מעבר לכך, פאנג שוי, כמו כל מקצוע, עושים עם איש מקצוע. אם את רוצה לעשות בעצמך, קחי בחשבון הרבה "התנגשויות" ואי הבנות....

orly85

New member
תשובות :)

היי תודה רבה על המענה. רציתי לשאול אם נניח רציתי לחזק תחומי קריירה + מערכות יחסים, באיזה אזורים בביתי היה עליי לפעול? תודה

orly85

New member
אין חלק ציבורי

זוהי דירת חדר אחד. שהיא כמו סטודיו כזה. אין סלון. החדר בגודל של כ-18 מטר רבוע. מערכת היחסים בסדר, אני רק שואלת כי אני מנסה ללמוד קצת, אז תהיתי איך הייתי אמורה לפעול :) אני סקרנית איך פועלים במקרה של דירות סטודיו ? כשהחדר המרכזי הוא בעצם חדר שינה, שלא ממולץ לפעול בו יותר מדי (נניח לחיזוק עושר או תהילה וכו')?

דירות סטודיו הן דירות

שאינן בנויות על פי רוח הפנג שוי מאחר ובד"כ המחיצות, החללים אינם ברורים או לעיתים אף חסרים כמו במקרה שלך. במקרה של חדר שינה, חיזוק מערכת היחסים יכול להיעשות ע"י שני נרות או שתי אבני רוזקוורץ, או שני חפצים שמסמלים אהבה או קשר טוב, בזוג. התיקון הקלאסי הוא שני ברווזי מנדרין. וכמובן, כל דירת סטודיו והכיוונים/אזורים/חומרים/והזוג שבו מדובר. אין התיחסות כללית לשום דבר. תמיד אפשר למצא פתרונות אבל...אי אפשר להתעלם לעולם מהמבנה שהוא בעצם הבסיס להכל. כשאין סלון, שהוא המקום החברתי של הבית, מן הסתם זה אומר שמערכות היחסים אינן מפותחות ויהיה קושי להרחיב אותן במידה ורוצים. זה לא אומר שכל הדירות האלה תהיינה בעלות אותה השפעה על דייריהן באותה המידה אבל...יש להתחשב בכך.

orly85

New member
תודה רבה על התשובות

יש לי עוד מספר שאלות אם לא אכפת לך :) 1. אם ארצה להפעיל את הדרום בבית, ההכרה ותהילה , אצטרך לעשות זאת במטבח? אבל במטבח יש כבר אלמנט אש מאוד חזק מעצם היותו מטבח
אז להוסיף עוד אש? 2. אם ארצה להפעיל את הדרום-מזרח בבית, העושר, אצטרך לעשות זאת בצד של המטבח. האם אלמנטים של עץ (בשביל עושר) ילבו את האש במטבח ? 3. איפה בכל זאת ניתן להפעיל תחומי קריירה בביתי? שוב תודה :)

תפסת מרובה...לא תפסת

אני חושבת שהכי חשוב להבין שבדירה הזו האפשרויות מצומצמות... ובהתאמה גם כך בחיים.זה שלב ראשון. כשאת בוחרת מרחב מחייה הוא משפיע על האפשרויות שלך ומרחב זה שבו אנחנו מדברים...מדבר בעד עצמו. אפשר מה שאפשר...ואי אפשר מה שאי אפשר. לא הייתי מלבה את האש במטבח בשביל התהילה וגם לא הייתי מוסיפה עץ כדי ללהבות את האש... איזה תחומי קריירה את רוצה להפעיל? אני חושבת שחסרים נתונים בסיסיים ביותר כמו למשל: המצב נכון לעכשיו בכל התחומים שבהם את רוצה הפעלה. מה הסיבה שאת רוצה את ההכרה והתהילה? יש לך/ם עסק? עובדים? שכירים? מובטלים? מה עם העושר? מדובר בעוד כסף שאת/ם רוצה/ים? דרום מזרח אינו רק אזור של כסף...שפע לפעמים זו רק תחושה פנימים, לא בהכרח ממון ונכסים למרות שזה בכלל לא רע. מה מכל מה שאת מדברת עליו הכי הייתי רוצה להפעיל? מה תאריך לידתך? איזה גוונים/חומרים יש באמבטיה/חר שינה שלך? מה התחושה שלך כשאת בבית? היכן את הכי אוהבת לשבת? מה מטרת השאלות שאת שואלת?

orly85

New member
תשובות

אני שואלת כדי לדעת מה האפשרויות בביתי, לאו דווקא כי אני רוצה להפעיל משהו עכשיו. כרגע אני לא מתכוונת לשנות דבר, אולי מלבד התהילה. לגבי התהילה וההכרה שאלתי כי בעלי מוזיקאי, אז זה די רלוונטי לגביו. מספר הקואה שלו הוא 9.

או קיי

אז כמו שאמרתי ביתכם אינו מאפשר הרבה... האם יש לבעלך מקום בבית שאפשר להכריז עליו כעל ה"מקום שלו"? האם יש לו תעודות לימודים/הסמכה/הוכרה? האפשרויות בביתך יגדלו כשאת תחליטי שהגיע הזמן לעשות ולא רק לדעת.

orly85

New member
אני מניחה

שהאזור "שלו" הוא במערב החדר, שם הוא מנגן הרבה ושם גם נמצאים כלי הנגינה שלו. אין תעודות. אבל יש הרבה כתבות מעיתונים וכו' אם זה עוזר.

שתי שאלות

1) האם יהיה נכון לומר שמקום שלו נמצא במערב או צפון מערב? 2) כיצד מסתיים המזדרון? האם יש שם משהו בקצה? ריהוט? תאורה? חלון? משהו?

orly85

New member
תשובות

1) אני חושבת שזה מערב, הוא יושב במערב החדר כשהוא מגנן, פונה למזרח, אולם כלי הנגינה שלו הם לצידו והם בחלקם בצפון מערב החדר. אם לחלק את החדר ל-9 ריבועים אז הייתי אומרת שהוא במערב וגם בצפון מערב. בפינה הכי צפון מערבית של החדר יש ארון של 2 דלתות (קטן, לא רחב) שגם פונה למזרח, אז שם מסתיים ה"אזור שלו". 2) המסדרון מסתיים בקיר שאין בו דבר, באמצע המסדרון תלוי מנורה מהתיקרה. המסדרון נקי לחלוטין למבד מספר זוגות נעליים. אני חושבת שכשהאור לא דולק שם יש הרגשה מעט חשוכה שם משום שהרצפה - רצפת שטיח כחול.

או קיי

האירו את המסדרון כמה שיותר ובמיוחד את סופו. השטיח הכחול לא משהו....אפשר להחליף? תלוי את התעודות/פרדומים/מאמרים/הכל שיש לו על הקיר המערבי, כך שיוכל לראות אותם. זהו. בהצלחה.

למעלה