מספר שאלות:

vejita

New member
מספר שאלות:

1] העם יש באזור שלי נחשים ארסיים? אני גר בזכרון יעקב. 2] לפני כמה ימים מצאתי נחש קטן יחסית משהו כמו 10 סנטימטר חום עם קטמים שחורים הוא ארסי? ומאריזה סוג הוא? 3]מאיזה גיל אפשר לעשות רשיון ללכוד נחשים? וכמה זה עולה? 4]כמה עולה טרריום בערך? קצט פרטים... 5]תודה למי שיענה כי זה ממש יעזור לי

alsid

New member
שחור צעיר

לפי איך שזה נשמע אתה מדבר על זעמן שחור צעיר ליפני שהם מגיעים לגיל בגרות עורם בעל גוון חום ירקרק בהיר ויש עליהם כתמים שחורים מפוזרים הוא לא ארסי אבל הוא אוהב לינשוך ואני לא מאמין שאפשר לעשות רישיון לנחשים תמורת כסף בקשר לזה תיאלץ ליפנות לאירגון קצת יותר רציני מהפורום בהצלחה בכל מיקרה ואל תיתפוס נחשים שאתה מוצא ותיקח הבייתה תמיד תשחרר חזרההההה

BabaGee

New member
אתה בטוח ???

אי אפשר לעשות רישיון ללכוד נחשים תמורת כסף ?? ("ואני לא מאמין שאפשר לעשות רישיון לנחשים תמורת כסף") אז תמורת מה ? בולים ? גוגואים ? קלפים של יוגיהו ?? יש קורס של הרט"ג שמועבר פעם בשנה אם אני זוכר נכון וכדאי לך לברר אצלם (הבנתי שלא מזמן היה קורס) לפנות לארגון קצת יותר רציני מהפורום ? יש מצב אבל בפורום הזה יש מספיק אנשים שעברו את הקורס הזה והרצינות שלהם בתחום הזוחלים עולה לאין שיעור על הרצינות של הבירוקרטים שאחראים על נושא הזוחלים בארץ אז יש מצב שהוא יוכל לקבל פה תשובות דיי טובות מאנשים.

naja

New member
../images/Emo45.gif

קצת מתחיל להימאס מהקטע הזה שכל גולש שנמצא פה יומיים וחצי מרגיש חופשי להעביר ביקורת על הפורום, במיוחד כשהוא אפילו לא טורח(כנראה) לעבור על הודעות מהימים האחרונים.

alsid

New member
אוקי אוקי חחחח

אל תיתכוף אותי כשאמרתי שאי אפשר לעשות רישון תמורת כסף לא היתכוונתי לזה אלא לזה שלא ניראה לי שאפשר פשוט ללכת לאיזה אירגון לתת להם 300 שקל בשנה ולקבל רישיון במקום חחח הרי ברור שיש דברים נילווים שצריך לעשות כמו הקורס שאמרת ודברים כאלה חחחח ןוחוץ מזה אתה אומר שיש בפורום הזה אנשים רציניים אני מאמין בזה אבל עד היום כל פעם שמישהו שאל משהו בנושא ישר ניערו אותו ואמרו לו לצלצל לאלה ולחפש אצל אלה מעטים היו המיקרים שמישהו טרח לבאמת לענות לו ולשלוח אותו לדרך הנכונה זאת דעתי אתה לא חייב להאמין בא או להסכים איתה אבל אתה לא יכול לישלול אותה

BabaGee

New member
פה אתה טועה

אני כן יכול לשלול אותה ! מהסיבה שלא מדובר פה על דעות אלא על עובדות והעובדות אומרות (וגם ההכרות האישית שלי עם האנשים) שרוב האנשים פה יעזרו לך (אני מדבר על הוותיקים, המנהלים והמומחים) ,גם אם זה אומר שהם רק "יגישו לך את המזון בלי ללעוס בשבילך" (אף אחד לא אוהב לענות על אותם שאלות 20 פעם אז ישלחו אותך לחיפוש בלי לחשוב פעמיים). הדבר היחידי שאני יכול להגיד לך הוא שכשאנשים עכשיו יראו שאלה עם הניק שלך ליד אז הם ירשו לעצמם "להתמהמה" עם התשובה כי אף אחד לא אוהב כפויי טובה

vejita

New member
דווקא הוא נראה כמו שלוון כתמים

או שלוון האזורים.. אבל מצאתי אותו בבצפר שלי אז לא יודע.. עם לא בכסף אז איך עושים זה לא כמו רשיון נהיגה משהו כזה?

vejita

New member
עוד שאלה חשובה

האם אפשר לגדל נחש באקווריום לא בטרריום?

אני מכיר מישהו שעשה את הקורס

רק אתמול הייתי אמלו וראיתי את התעודה ושאלתי אז לפי מה שהיה כתוב זה היה ב21-22.4.04 16 שעות והוא אמר לי שזה עלה לו 500 שקל... לגבי האקווריום אפשר אבל צריך לראות עם יש מקומות שהנחש יכול לברוח ממנו..

vejita

New member
מאיזה גיל אפשר לעשות את הרשיון?

ומה צריך לעשות בשביל שהנחש יוכל לחיות באקווריום? ובקשר לרשיון.. אני לא צריך ללמוד כי את זה דוד שלי יכול ללמד אותי [הוא לוכד נחשים במקצוע] אני רוצה לדעת רק על ה"טסט" עצמו....

אם דודך הוא לוכד נחשים מקצועי

הוא לא יכול לזהות את הנחש שמצאת? נ.ב ברגע שבטרריום יש מצע בלי מים הוא הופך אוטומטית לטרריום. רק שיש טרריומים שניבנו כטרריומים ויש אקווריומים שמיועדים לדגים.

vejita

New member
כן דומה....

לא הראתי אותו לדוד שלי כי לא תפסתי את הנחש ולקחתי הביתה רק תיצפתתי עליו. בקשר לרשיון.. אין פה מישהו שיכול לתת לי פרטים? ועוד שאלה... איך מבדילים הבין זעמן שחוק לבין פתן שחור?

uncle litchi

New member
איך מבדילים בין פתן לזעמן שחור

זה נורא פשוט, תן לו לנשוך אותך, עם זה כואב קצת ויש הרבה סימני שיניים סביר שזה זעמן שחור, עם זה מאוד כואב, היד מתנפחת, יש שני סימנים מובהקים של שיניים ועוד כהנה וכהנה אז רוב הסיכויים שזה פתן.....

alsid

New member
חחחח דיי לא יפה

חח בדרך כלל אני מזהה אותם על ידי כך שפתן שחור נוהג לינשוף הרבה כאשר הוא ניתקל באויב חוץ מיזה אני מניח שעם הזמן חוץ מזה שלא כזה פשוט להיתקל בפתן שחור לעומת זעמן שחור כל עוד לא טטיל יותר מידי באזורי הדרום אני חושב שאין לך הרבה מה לידאוג חחח ניראה לי לפחות חחח

פתן שחור תמיד שחור לעומת זאת

זעמן שחור משחיר באופן מוחלט רק בגודל מסויים (1.2-1.5 מ')

vejita

New member
שאלה שאני יודע אל התערבתי

עם חבר שלי מי צודק. איך נחשים מזדווגים?

למעלה