מספר שאלות

almonit23

New member
מספר שאלות

שאלתי את זה כבר , ו3583 (או משהו כזה..:)) ענה לי, אך אשמח לשמוע דעות של אחרים , כרגע אני יותר רוצה לעבור את הטיפול של CTI כי הבנתי שאחרי טיפול בהדסה הדיבור נשמע מאד לא טבעי, וגם כרגע הדיבור שלי לא טבעי אז מה הרווחתי? השאלות הן- 1.האם בשתי שיטות הטיפול (הדסה ו CTI) יש גם התייחסות לביטחון העצמי? כלומר התמודדות עם מצבי דיבור שונים גם ביום-יום? האם טיפול קבוצתי יותר אפקטיבי מבחינת ביטחון או שזה לא קשור? 3.האם קיימים מקומות נוספים או קלינאי תקשורת באזורים אחרים המטפלים בשיטת CTI ? תודה לעונים!

b e ll

New member
לא נכון שהדיבור נשמע מוזר

את רגילה לשמוע עצמך מגמגמת כל יום ולכן כל שינוי בדפוס הדיבור שלך נשמע לך מוזר. הדיבור בסיום הקורס בהדסה נקרא "נורמלי-איטי" וכשמו כן הוא - נורמלי(!) איטי. משהו כמו שיצחק רבין ז"ל דיבר. שמעת את דן חלוץ הרמטכ"ל הנכנס מדבר? מאוד לאט. כשסיימתי את הקורס וחזרתי ללימודיי, באחת הביקורות בהדסה אחת הקלינאיות אמרה לי שאני נשמעת סמכותית. עבורי זו היתה מחמאה ענקית. אפילו קיללתי נהג בכביש בנורמלי-איטי. בקשר לביטחון העצמי - את לא מתחילה ישר מהרצאה באולם לפני 200 אנשים. את מתחילה מלייזום שיחות טלפון קצרות למקומות שלא מכירים אותך, את פונה לאנשים זרים ברחוב ושואלת אותם מה השעה, נכנסת לחנות ומבקשת אינפורמציה. את בונה את הביטחון שלך לאט לאט. ככל שעובר הזמן את בטוחה יותר בטכניקה ומסוגלת להשתמש ביותר מצבי דיבור. את בונה תהליך. ככל שתתמידי בתרגולים כך תהיי מסוגלת להשתמש במשימות שתלמדי ביותר מצבי דיבור ותדעי להשתחרר מבלוקים. ככל שיעבור הזמן, תתרגלי לצורת הדיבור החדשה ופתאום תשימי לב שגם לך זה לא נשמע מוזר שאת שוטפת. זה מדהים - אנשים שגדלתי איתם, שוכחים שגימגמתי בילדותי כל כך קשה. בקשר ל- CTI, אין לי מושג.

stkachov

New member
בקשר לדיבור איטי

שמתי לב אצל הרבה אנשים יש דיבור מעט איטי... אבל אני לא חושב שהם גימגמו פעם, אלא זה פשוט הדיבור שלהם. ומבינים אותם מצויין כך שזה לא אמור להיות שיקול מבחינתך. בקשר ל CTI וטיפול קבוצתי, אז עכשיו הטיפול בCTI הוא פרטני, ולא בקבוצות. בקשר לבטחון עצמי... ברגע שאת מתחילה להוציא את השיטה החוצה וליישם אותה בחיי היום יום, זה מה שנותן לך אוטומטית את הביטחון העצמי.

3583

New member
תיראי הדברים לא כל כך פשוטים

אם היתה שיטה שהיתה עוזרת באופן אבסולוטי אז לא היית צריכה להתלבט גם אם מדברים טיפה שונה זה לא משמעותי ועדיף מלגמגם הבעיה שהשיטות בעייתיות ולא תמיד מצליחות ויש צדדים לכאן ולכאן מה שאני יכול לומר הוא שהקופות כמו שציינתי מסבסדות רק פעם אחת טיפול כזה ןלכן כדאי לחשוב טוב איזה טיפול לוקחים ואני יכול להוסיף שמעולם לא שמעתי מטופל בהדסה שעבר לאחר מכן קורס ב cti ואילו להיפך יש הרבה מיקרים (אבל אולי זה לא בשיטה שברברה עובדת היום) תקנו אותי אם אני טועה

למעלה