מספר שאלות

Rock Bottom

New member
מספר שאלות

רק גיליתי על הפורום הזה במקריות מוחלטת, לא חשבתי שבאמת טרחו לפתוח פורום אייפוד, יוזמה ברוכה.
יש לי מספר שאלות וזה יהיה מרוכז, עימכם הסליחה
. קודם כל, רכשתי אייפוד מיני בעל נפח של 6 ג'יגה לא מזמן ואני מרוצה מאוד, אבל מספר דברים מטרידים אותי. ידע טוענת שהבטריה מחזיקה מעמד עד 18 שעות של שמיעת מוסיקה. כאשר אני מטעין אותו עד הסוף בסופי שבוע ויוצא איתו לצבא, הבטריה איכשהו נגמרת מהר מאוד מן המצופה. אני בדר"כ שומע בין שעה לשעתיים ברכבת, מכבה אותו, וכאשר מדליק בשנית אני רואה שהבטריה כבר קרובה לחציה. מדוע בכל הדלקה וכיבוי של המכשיר הבטריה מחליטה להיעלם יותר ויותר? שאלה נוספת שמטרידה אותי - חיי הסוללה הנטענת. שמעתי שהסוללה מפסיקה לתפקד אחרי 18 חודשים בממוצע ויש להחליף אותה תמורת סכום נכבד מאוד שקרוב למחיר המקורי של הנגן. האם זה נכון? אם כן, מהי העלות שידע דורשת בעבור החלפת הסוללה? שאלה אחרונה חביבה - בצבא כמו בצבא, קשה מאוד לשמור על דברים בשלמותם, אפילו אם המכשיר כל היום סגור בכיס פנימי ובתוך נרתיק שקימבנתי להגנה (עדיין לא רכשתי אייסקין). בגלל רשלנות מעפנה מצידי, לא שמתי לב שהכפתור של הכיס בחולצה פתוח וכשהתכופפתי לשרוך נעליים, האייפוד החליק מן הכיס ונחת על הרצפה, על הקצה שלו. לשמחתי הרבה לא קרה לו נזק פנימי שפוגע באופן הפעולה שלו והוא אפילו המשיך לנגן גם כשנפל, אבל הקצה שלו טיפה נדפק וזה ביעס אותי למשך כל השבוע. חברים שלי אומרים שלא רואים את זה אפילו, אבל אחרי שמשקיעים בנגן שכזה, לא ממש רוצים שיהיו בו פגמים למיניהם שהורסים (לי לפחות) את המראה החיצוני שלו. האם ניתן להחליף את המעטפת החיצונית שלו בידע תמורת תשלום? לצערי אני לא ממש בבית בימים שהם פתוחים וקצת קשה לי להגיע אליהם טלפונית, אז אם מישהו יודע, אני אשמח לקבל תשובה. תודה מראש! אשמח לכתוב כאן יותר.

LinkTree

New member
ראשית ברוך הבא

ראשית זמן הנגינה המוצהר של הנגן שלך הינו 18 שעות. חשוב להדגיש שישנם מספר גורמים שמשפיעים על זמן הנגינה ביניהם כמות הפעמים שאתה מעביר שירים / מטייל בספריות (האור דלוק) / קידוד המוסיקה שלך / גם כשה IPOD "סגור" הוא מבזבז סוללה. ולכן אם אתה חושד שיש בעיה בסוללה אתה צריך לבדוק אותה בתנאים שלפיהם הוגדרו ה 18 שעות כלומר נגינה בווליטום של כ 70% מוסיקה בכיווץ של 128KBS (אני חושב שהם בודקים ב AAC אבל גם MP3 אמור להיות דומה) וכאשר אתה לא מעביר שירים או מדליק את התאורה כל הזמן (בנוסף גם ללא EQ למיטב זכרוני). לגבי חיי הסוללה - כהגדרה הסוללה מחזיקה 500 מחזורי טעינה כאשר מחזור טעינה מוגדר טעינה מלאה ופריקה מלאה הסוללה הינה איכותית ביותר ולכן אם השתמשת בחצי מזמן הבטריה ואז טענת לא נגרם שום נזק בעיקרון "ביזבזת" חצי מחזור. כמובן שהמספר הזה 500 יכול להשתנות ולכן אם תעשה חישוב שאתה כל יום שומע מלא ומרוקן את הסוללה אז באמת בתוך שנה וחצי היא תגמר. אגב אפשר לקנות סוללה חדשה במחיר יחסית לא יקר וגם להחליף לבד - זה לא כזה יקר - ושנה וחצי זה עוד המון זמן מה גם שאני מניח שאתה לא שומע כל יום עד ריקון הסוללה?! ככה שאתה יכול לחשב כמה זמן היא תחזיק לך... לגבי השאלה האחרונה - אני באמת לא יודע - מעולם לא נתקלתי בשאלה כזו - אם אני אראה משהו אני אשלח לך.

Rock Bottom

New member
אחלה, תודה רבה על התשובות המהירות!

בתאורה אני כמעט ואף פעם לא משתמש, כך שהגורם הזה פסול. איך ניתן להחליף סוללה באופן עצמאי? זה כבר סתם לשם הסקרנות.

LinkTree

New member
בטריה

צירפתי קישור לסרט לגבי החלפה בדור 3 - נראה לי שבדור 4 זה דומה. להתרשמותך :)

Rock Bottom

New member
הכל סבבה

אבל מדובר במקרה שלי באייפוד מיני, ולא ברגיל. החלפת בטריה במיני זה נראה כמו משהו *טיפה* יותר מסובך... תודה בכל אופן.

למעלה