מספר שאלות

moogy1

New member
מספר שאלות

לזיוה וכל באי הפורום שלום רב ושבוע טוב, להלן מספר שאלות אשר נשאלתי בימים האחרונים במרכז הלמידה אותו אני מנהלת. מכיוון שאיני יודעת או מכירה במידה מספיקת את תחום הפרעות הקשב והריכוז אני מפנה את השאלות אליכם בציפיה לקבל לא רק תשובות של משפט שניים, אלא גם הפניה למקורות מקצועיים רציניים מהם אוכל להעמיק את הידע המקצועי שלי. מודה מראש לכל המתייחסים / ות. בברכה אלמוג 1. מהו כדור האדרונקס? מהן השפעותיו ולאיזה מטופלים הוא מתאים? מהן הפרעות הקשב המרכזיות שבעטיין הוא מומלץ לשימוש? מהן תופעות הלוואי שלו אם יש כאלה? 2. האם שימוש בכדור הקונצרטה מומלץ לשימוש למי שסובל או סבל בעבר הלא רחוק מתופעת טיקים? האם יש כדור אחר אשר מומלץ לשימוש במקרים אלה? 3. מהו מקור המושגים מגע טקסטילי ומגע פרופיוצפטיבי? מהו פירושם של מונחים אלה ובאיזה הקשר הם ניתנים / מדוברים? אשמח לקבל תשובות מלאות או חלקיות שוב תודה אלמוג

zivadina

New member
תשובות על שאלות

שלום רב אלמוג. 1. אדרונקס- זהו כדור מתחום בריאות הנפש אשר דומה לסטרטרה, המשמשת כתרופה לטיפול ב-ADHD. את האדרונקס נוהגים לתת למבוגרים עם הפרעת קשב. אצל ילדים הוא לא נחל הצלחה לטיפול בהפרעה. האדרונקס מסובסד ואילו הסטרטרה לא, ומחירה כ-700 ש"ח. 2. הקונסרטה היא ריטלין אשר ארוז בתוך משאבה אוסמוטית. האריזה מאפשרת שחרור מבוקר וממושך למשך עד 12 שעות של ריטלין. לעומת החששות על הקשר בין ריטלין לטיקים בעבר, כיום רק במעט מקרים הריטלין מגביר טיקים, וברובם הוא מחליש אותם. לכן ההמלצה המעודכנת היא לתת ריטלין לטיפול בהפרעת קשב גם כאשר יש טיקים, תוך מעקב על הילד כדי לראות אם יש התגברות של הטיקים בזמן ההתרגלות לתרופה. 3. מגע טקטילי ופרופיוצפטיבי הם מושגים מתחום הריפוי בעיסוק. אני מקווה שהמרפאה בעיסוק שלנו, שרון, תתפנה לענות לך. יש ילדים עם הפרעת קשב שחוסר הויסות האופייני להפרעה פוגע להם גם בתחושתיות. אני שמחה לראותך בינינו. זיוה

מגע טקטילי ומגע פרופריוצפטיבי

שלום אלמוג, המונחים מתייחסים לשתיים ממערכות החוש: מערכת המגע הקל, הנקראת "המערכת הטקטילית"(tactile) שקולטניה נמצאים עם פני העור וקולטים כאב, טמפרטורה ו... מגע קל כמובן. ומערכת התחושה העמוקה, הנקראת "המערכת הפרופריוצפטיבית", שקולטניה נמצאים בשרירים ובגידים, ומספקים לגוף מידע לגבי תחושת מגע עמוק, מגע לחץ, מיקום הגוף בחלל וביחס לעצמו (ללא הסתייעות בראיה) ועוד. לגרייה של מערכת זו יש השפעה מווסתת ומארגנת על מערכת העצבים כולה, ונעשה שימוש בהנחה זו בבנייה של מערכים טיפוליים בריפוי בעיסוק. פעמים רבות המערכת הטקטילית מושפעת מהגנתיות סנסורית,(= בעיה בעיבוד גרייה, הבאה לידי ביטוי במערכת תחושה אחת או יותר). ב- 75% מהמקרים של הגנתיות סנסורית, ישנו ביטוי של הגנתיות סנסורית במערכת הטקטילית. בדרך כלל מסבירים על המערכות הללו כשיש חשד לבעיה כלשהיא בויסות סנסורי, כחלק מתהליך ההבאה למודעות של הבעיה, והצעות של כיווני טיפול. בברכה שרון

moogy1

New member
תודה רבה! שמחה להכיר

שרון, קודם לכל תודה רבה על התייחסותך. אשמח אם נהיה בקשר גם בהמשך לטובת תלמידיי והוריהם במרכז הלמידה אותו אני מנהלת שוב תודה בברכה אלמוג

למעלה