מספר שאלות

בוזו

New member
מספר שאלות

1. רצוי להפריד בין קוקוטייל לדררות? יש לי 3 כלובים: אחד קטן (1*0.5*0.5) לפינקים, אחד בינוני ל-2 דררות (1*1*1) ואחד גדול לאהבה+קוקוטיילים+גמדי (2*3*2). הדררות יציקו לקוקוטיילים אם אני אשים אותם יחד? 2. איזה משחקים כדאי לשים לתוכים? 3. איזה אוכל טוב לדררות? 4. כבר כמעט שנתיים שהפינקים שלי לא התרבו. יש לי 2.5 זוגות (זכר אחד מת לי שלשום מהקור...): נקבה חומה, זוג לבן וזוג לבן עם כרבולת. יש רעיונות? 5. איך אפשר להגן על התוכים מהקור של החורף (בעיקר בלילות)? תודה רבה

big mama 2

New member
מספר תשובות

1.בהחלט להפריד. אני אישית לא בעד לערבב סוגים. וביחוד לא דררות עם קוקטלים. הדררות עלולות להיות קצת תוקפניות לאחרים. 2.משחקים - אפשר לשים נדנדה, מראות, חבלים, פעמונים. 3.מזון לדררות - תערובת דוחן,גרעיני חמניות, בוטנים, אגוזים, פירות. 4.לגבי התרבות הפינקים - איפה הם נמצאים ? בבית ? בחוץ ? 5.לגבי הקור כל עוד יש הגנה מפני רוחות וגשם לא צריכה להיות בעיה. מאיזה אזור את בארץ ???

eari

New member
דררות...

אין לי נסיון אישי אתם, אבל לא מזמן הייתי בקניון מלחה בירושלים ויש שם פינת חי קטנה עם כמה סוגי תוכים וארנבות, יש שם דררות וקוקטילים יחד וראיתי כמה פעמים איך הדררות רבות עם הקוקטילים כשלפעמים הקוקטילים חסרי אונים לגמרי מולם ומאד עצוב לראות אותם כך): לכן אני לא הייתי ממליץ לערבב אותם יחד.

זה לא משנה

מוחתמים זה הרגל לבני אדם לא לתוכים אחרים לדעתי דררות וקוקטיילים יכולים ללמוד להסתדר באופן פסדר..

eari

New member
מי אמר?

שזה אותו דבר? לדעתי מוחתמים רגועים יותר מפראיים! וחוץ מזה תמיד יש יוצא מן הכלל, אצלך הם מסתדרים יופי ואילו אלה שאני ראיתי לא מסתדרים בכלל, יש ויש.

big mama 2

New member
חומד שלי

זה בהחלט משנה אם הם מוחתמים או לא. ובכלל לדררה שלך הנהדרה אין התנהגות אופיינית של דררה

עידוק

New member
כמה נסיונות לתשובות,

1)אני לא יודע... אתה יכול לשים תמונה של הכלוב הגדול? סתם מעניין אותי לראות
2)לתוכים שמים כל מיני משחקים,בובות פרווה,סולמות,חבלים,וכו'. בכל חנות חיות יש משחקים לתוכים,רק הבעיה שזה לא זול. אתה יכול ללכת לראות ולנסות לבנות לבד כאלה גם
3)לא יודע 4)לא יודע 5)יש כמה אפשרויות, תראה, בעצם כל עוד לא פוגע ישירות בתוכים הגשם,הוא לא מפריע, מה שמשאי 2 דברים לטפל בהם, רוח וקור. רוח: ע"מ להפטר מהרוח,תצפה את כל הכלוב במשהו,למשל ניילון כזה של מלחמות. זה לא צריך להיות סגור הרמטית,רק שלא יתנופף עם הרוח. אני שמתי פרספקס [סוג של פלסטיק]וזה מספיק. זה גם ימנע מקור להכנס. אבל! אל תשכח שהתוכים צריכים לנשום,אז תשאיר "חלון",קטן במקום שהםא לא נמצאים בו הרבה,ומשם יכנס אוויר. אם יש לך 2 דלתות [מה שכנראה יש],אל תצפה את הדלת הפנימית. תצפה רק את ההיקף של הכלוב, ואת הדופן,שבין הדלתות תשאיר פתוחה, ככה תכנס רוח,אבל לא תגיע ישירות לתוכים. קור: הפתרון היחידי שיש לי-זה לשים את המנורה המחממת. אולי אפילו במקום המנורה שיש שם כבר, כי גם המנורה המחממת עושהב קצת אור. אם תשים תמונה של הכלובים,יהיה אפשר לראות יותר טוב מה ואיך לעשות עידוק

בוזו

New member
אצלי יש דלת כניסה אחת

כל הכלוב סגור בניילונים, חוץ מהדלת כניסה. לפעמים, אחרי לילות ממש קרים מצאתי גוזלים מתים. למה אתה מתכוון ב"מנורה מחממת"?

big mama 2

New member
יש בחנויות נורות חימום מיוחדות

מאיזה אזור אתם בארץ שכל כך קר אצלכם ? באמת אפשר לשים מנורת חימום או לבני חימום.

עידוק

New member
דלת כניסה אחת???

איך? איך התוכים לא בורחים? זה לא דלת כפולה? וכדאי לכסות גם את הדלת כניסה, כדי שלא יכנס רוח, אתה יכול להשאיר "חלון" בניילון,או להשאיר פס קרוב לרצפה כדי שיכנס אויר. מנורה מחממת, זאת מנורה שמפיצה חום, בצבע אדום. אם תלך להום סנטרותבקש בטוח יסבירו לך יותר טוב. הרעיון של המנורה, שהיא לא עושה המון אור, אבל היא מפיצה חום. השאלה אם לא יהיה שם חם מידי [גם סגור וגם חימום],לא יהיה מחניק,ולא ימסו הניילונים,שזה סיכון בפני עצמו. וגם אם אתה שם מנורה כזאת,אתה צריך איך שהוא למנוע מהתוכים לגעת בה ישירות, כי אז הם יקבלו כוויה. את הכל יסבירו לך בחנות

1מריאנה

New member
בענייני משחקים

אפשר לתלות להם כל מיני קליפסים לשער, חבלים בעובי שונה עם או בלי קשרים, חוט עם כל מיני פקקים (בגדלים שונים) אפשר לעשות להם כמו גשרים תלויים כאלו בין כל מיני מקומות כמו מגרש משחקים. עטפתי חתיכת עץ בבד ועליו תפרתי רוכסן כפתורים גדולים (חזק שלא יפרקו ויבלעו חלילה) מן כזה כפתור של סרבל זכה ליחס האהוד ביותר - אגב.. לא יודעת מי נהנה יותר התוכים שלי לשחק או אני בלהכין את הדברים :)

למעלה