מספר שאלות..

ButterflyKiss

New member
מספר שאלות..

שלום, בשל עייפות וחולשה כללית ביצעתי בדיקת דם והתגלתה תת פעילות של בלוטת התריס (השימוטו) , לאחר כחודש וחצי ביצעתי בדיקת דם נוספת ונשלחתי לאנדוקרינולוגית שטענה שהבלוטה מאוזנת ואין צורך לטפל בה אבל הפרולקטין גבוה ולכן ביצעתי CT ראש שיצא תקין וכעת הפנו אותי לבדיקת MRI , ליתר ביטחון. רציתי לשאול כיצד יתכן שהבלוטה התאזנה מעצמה? וכל כמה זמן צריך לבדוק שהמצב נשאר מאוזן? העייפות עדיין נמשכת אז מה עוד צריך לבדוק? ושאלה אחרונה חביבה - כיצד מתבצעת בדיקת MRI והאם מעורבות בה מחטים? תודה מראש, ליאת.

תת פעילות ופרולקטין

שלום לך נשיקת בפרפר, לא ציינת מה היו הערכים. חריגה קלה בערכה TSH בהחלט יכולה להסתדר מאליה. יש הרבה פעמים כניסה ויציאה מתחום הנורמה. לגבי הפרולקטין, שוב השאלה מה רמתו. אם היה גבוה בצורה משמעותית, קשה להסביר זאת עם תת פעילות גבולית ולכן רצה האנדוקרינולוג לבדוק נוכחות של אדנומה. זה שלא ראו כלום ב-CT לא אומר דבר אם מדובר באדנומה קטנה. יתכן מאד שלא יראו כלום גם ב-MRI. הבדיקה עצמה לא שונה הרבה מ-CT, את שוכרת בצינור שעושה המון רעש בחדר קפוא.. ומזריקים חמר שנועד לשפר את יכולת האבחנה של הבדיקה. למחר קוראים גדוליניום, אים איתו פעיה של אלרגיה כפי שקיימת ליוד שבמחר ניגוד ב-CT. אבל, אכן מזריקים אותו לוריד.

ButterflyKiss

New member
ערכים

שלום שוב, ותודה על התשובה.. רציתי רק לציין ערכים - בבדיקה הראשונה שביצעתי התקבל TSH 6.47, ולאחר חודש וחצי בשתי בדיקות במרחק של כשבוע ביניהן התקבלו הערכים TSH 2.72 ופרולקטין 1557 ולאחר מכן TSH 4.3 ופרולקטין 1881. חשוב לי לציין שיש לי פחד בלתי מוסבר ממחטים שממש גורם לי לתופעות פיזיות של הזעה וסחרחורות, והבנתי שהפחד יכול לגרום לפרולקטין לעלות.. לכן רציתי לדעת אם יש אפשרות לבצע את בדיקת ה MRI ללא צורך בזריקה? או שקיימת איזשהי בדיקה חלופית? תודה רבה, ליאת.

א ת י 10

New member
תשובה מידע ונסיון אישי

בתור מי שעוברת בדיקות MRI תקופתיות, ובכלל טסטים ובדיקות למיניהן, גם אני הצטרכתי להתגבר על פחד נוראי ממחטים, שליווה אותי מילדות. אצלי הדבר קרה בהריונות, שהיו בסיכון גבוה ומלווים באישפוזים ובבדיקות. באשר ל-MRI, למיטב ידיעתי, כאשר מחפשים מיקרואדנומה בהיפופיזה, חשוב מאד לקבל את ההזרקה, שכן היא מאפשרת להבחין בפרטי פרטים של הבלוטה הזאת. אני חושבת שאת לא מעריכה מספיק את העובדה שקיבלת אישור ל-MRI, אף על פי שלא נמצא ממצא ב-CT. בדיקת ה-MRI היא בדיקה שאינה מבוססת על קרינת רנטגן לחלוטין (העקרון הוא תהודה מגנטית - עשיתי על זה "דוקטורט"), היא מדוייקת הרבה יותר, בטוחה יותר וגם החומר שמוזרק הוא ללא תופעות לואי, בהשואה לחומר שמוזרק ב-CT ולקרינה הרבה שיש בהן. בנוסף, אם ימצא ממצא כלשהו - הרי שה-MRI הזה יהיה בסיס להשואה לבדיקות נוספות מן הסוג הזה, אם ידרשו. קופות החולים בד"כ מסרבות לאשר בדיקות MRI בשל מחירן הגבוה, אלא לאחר לחץ בלתי מתון בעליל - כמו שאני תמיד צריכה להפעיל. באשר לפחד ממחטים - יש בהחלט מה לעשות. שוחחי על כך עם רופא המשפחה שלך. יש שיטות טיפוליות קצרות טווח מועילות מאד.

ButterflyKiss

New member
שלום אתי,

תודה על התגובה. קודם כל, אני באמת מאוד מעריכה את העובדה שאישרו לי את ה MRI, אני מודעת ליתרונות הבדיקה ובאמת שלא ציפיתי שזה יקרה תוך כמה ימים ובלי הפעלת לחץ. הפחד ממחטים מלווה גם אותי מילדות ובכל בדיקת דם הכי קטנה תמיד האחות מכניסה לי "מה תעשי כשתרצי ללדת?" ולמרות שאני עדיין צעירה ולא רואה צאצאים באופק אני לא יכולה לדמיין את עצמי עומדת בזה.. אני בהחלט אתעניין בטיפולים ובהתמודדות עם הפחד.. תודה רבה. ליאת.

פחד ופרולקטין

שלום ליאת, קבלת הסבר ממצה על MRI מאתי. רציתי רק להוסיף משהו בקשר לפרולקטין ולסטרס. זה אכן יכול להיות. העליה כאן כי משהו כמו פי 3-4 הגבול העליון של הנורמה, שזה קצת הרבה בשביל לחץ, אבל כדאי לברר זאת לפני MRI. זה"כ בעידן שלנו של קיצוצים וצימצומים, כשכל כך קשה לקבל אישור ל-MRI עבור פציינט שממש זקוק לזה, עדיף לדעת אם יש או אין פרולקטין מוגבר לפני שהולכים על MRI שאולי מיותר. אז ככה, מה שהייתי מציעה זה לעשות עקומת פרולקטין עם הכנסת פרפית לוריד (מתאים לניק שלך לא?). מה שעושים בזה הוא שאמנם דוקרים אותך פעם אחת, אבל לא מסתמכים על הדגימה שיוצאת ברגע הראשון. משכיבים אותך, את נרגעת, וכל כמה זמן (כל 15-20 דקיות), שואבים קצת דם דרך הפרפרית. הפעם אין כבר דקירה נוספת, זה לחלוטין לא כואב, ואם הפרולקטין עלה בגלל פחד, במשך הזמן הוא ירד. זה מה שהייתי עושה לפני ה-MRI. אם הפרולקטין יוצא לגמרי תקין, חסכת לך עוד בדיקה, ועוד דקירה וגם פתרת את הבעיה. אם לא ערוכים לעשות לך את זה בקופה, תבקשי הפניה למכון אנשוריני שיכול לעשות לך את הבדיקה בתנאיים אלה.

למעלה