מספר שאלות

dvoriz

New member
מספר שאלות

שלום, אני בטיפול ראשון של IVF, אמרו לנו לקחת שבועיים גלולות, ומחר (אחרי 5 ימים מהפסקת הגלולות) אני אמורה להתחיל בהזרקות 2 אמפולות של גונל, מאז שהפסקתי את הגלולות עדיין לא קיבלתי (4 ימים), אמרו לי שצריך להיות דימום אחרי הפסקת הגלולות, אני לא רוצה להתחיל את הזריקות לפני הדימום, כי אני דתייה, ואני רוצה שהביוץ יצא אחרי הטבילה. יש אפשרות שיתנו לי לדחות עוד את ההזרקות עד לקבלת דימום? האם יש סיכוי שאני בהריון? האם כדאי לעשות בדיקת הריון לפני שאני מתחילה בזריקות? קראתי במרשם של הגלולות,שיש 10% שהם לא ישפיעו. עשיתי אולטרה סאונד אתמול ועובי הרירית היא 6. זה אומר שאין הריון?

s h i r a 3 0

New member
הי דבורי. אנסה לענות לשאלות,

למרות שהעצה העיקרית שלי היא - להתקשר לרופא ולומר לו שלא התחיל מחזור. א. לגבי השאלה הראשונה את צריכה לומר באיזה גלולות מדובר כדי שאפשר יהיה לענות. אם אני מבינה נכון את הפרוטקול שלך, אז הרופא הניח שיהיה מחזור ושתתחילי עם הגונל אחרי יומיים או שלושה של מחזור. כך שאם לא היה מחזור יכול להיות שהוא יתן הנחיות חדשות. ובכל מקרה הוא צריך לדעת ולהנחות אותך. ב. האם לא רשמו לך מדכא (דקאפפטיל או צטרוטייד או משהו אחר?). ג. ולגבי ההריון, למה לא לעשות בדיקה? אפילו אם יש 1% סיכוי עדיף לעשות אותה ולהיות רגועה. ד. אני לא חושבת שאפשר ללמוד מעובי הרירית על הריון או היעדרו ובכל מקרה אם יש הריון אז הוא צעיר מדי ואי אפשר לראות אותו באולטראסאונד. מקווה לבשורות טובות ולהצלחה בטיפול הראשון, שירה.

dvoriz

New member
תודה על העידוד

מדובר בגלולות למניעת הריון ortho-cyclen,הם מיועדות לחיזוק הביציות, האחות אמרה לי שבכל מקרה להתחיל את הזריקות למרות שלא קיבלתי ו"יהיה בסדר", רשמו לי צטרוטייד- אבל לוקחים את זה רק לפני הביוץ. תודה רבה על העידוד, מקווה שזה יהיה הטיפול האחרון.

s h i r a 3 0

New member
הי דבורי. מניסיון לא כל כך טוב אני

מאד ממליצה לך לדבר עם הרופא ולא לסמוך רק על מה שהאחות אומרת. הרופא אמור להיות נגיש עבורך במהלך הטיפול ואם יש בעיה או ספק צריכה להיות דרך לשאול אותו. קיבלתי עכשיו פרוטוקול דומה עם גלולות (גינרה אמנם אז אולי זה סיפור אחר) וההנחיה היתה לחכות ליום השני של המחזור. ושיהיה בהצלחה, שירה

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו.

מהניסיון שלך כמה זמן לוקח לגוף שלך להגיע לביוץ עם גונל F (האם בכלל הזרקת בעבר?) אולי בכלל אין מקום לדאגה? אם אמרו לך לקחת את הזריקות גם לפני הדימום אז כנראה יש סיבה לכך מה שאפשר לעשות זה להוסיף זריקות לעיכוב הביוץ (צטרוטייד או דקא)

נועם@בת

New member
אם עוד לא קיבלת סביר שלא תקבלי אחרי

שתתחילי להזריק גונל, כי אז ההורמונים יתחילו לבנות רירית לא להרוס. אבל כדאי שתתקשרי שוב למחלקה ותשאלי. בכל מקרה כדאי לך להתייעץ עם אחד הרבנים במכון פועה. בהצלחה נועם

עינת ב6

New member
../images/Emo140.gifהי לך דבוריז

ברוכה הבאה!
אני מקווה שזה הטיפול הראשון והאחרון שלך יקירתי...
לגבי המחזור-כדאי לך לדבר עם הרופא שלך למרות שבהחחלט קורה שאין דימום ולמרות זאת כדאי שתעשי בדיקת הריון אולי תופתעי לטובה?!?! (אמן!!!)
לגבי הטבילה דברי עם מכון פועה הם מדהימים ומבינים הרבה בעניין לגבי עובי הרירית-אני אומר משהו שיכול קצת לאכזב אולי אבל אל תסמכי עלי בלעדית: רירית של 6 היא בד"כ דקה מדי בכדי שהריון ישתרש בה (אבל כבר היו הפתעות!) ולכן אין לך מה לדאוג כי כל הרעיון של פרוטוקול הטיפול הוא גם לעבות את הרירית עוד יותר ולתמוך בה ! המון המון בהצלחה ותעדכני אותנו בהמשך! להתראות בפורום השכן!!!

dvoriz

New member
קיבלתי היום דימום

קיבלתי היום דימום, ואני מתחילה היום את הזריקות, מקווה שיהיה בסדר, הקפאנו זרע למקרה שיצא לפני הטבילה או שלא נצליח להביא, אבל בזרע שהקפאנו היו זרעונים בודדים ואמרו לנו שבכל זאת הזרע טוב, אתמול שאלנו אם אפשר להסתמך על זה אם לא יהיה זרע אחר, ואז אמרו שלא בטוח שישרדו זרעונים ויספיקו לכל הביציות שישאבו, רצינו להקפיא היום עוד אחד לגיבוי, אבל קיבלתי מחזור ולכן לא הקפאנו, אני לא רוצה שיזרקו לי ביציות לפח, אם אין עם מה להפרות אותם, אני מקווה שהכל יהיה בסדר, והמועד יהיה אחרי הטבילה, ונצליח להביא זרע טוב. תודה רבה לכולכן על העזרה.

blessed

New member
דבוריז

אני מאוד מקווה שהכל יסתדר לך והביוץ יצא אחרי הטבילה ובכלל שזה יהיה הטיפול האחרון. אבל אם בכל זאת הביוץ יצא לפני הטבילה אני ממליצה לך מאוד לדבר בכל זאת עם מכון פועה או עם רב אחר שאת סומכת עליו. נדמה לי שקראתי איפשהו שאם אין ברירה נותנים היתר לגבר להוציא זרע בעצמו, זאת משום שמבינים שכל הענין כרוך גם ככה בהרבה סבל לבני הזוג ולא רוצים להוסיף סבל מיותר (למשל של ביטול טיפול). כמו כן בכל מקרה תדברי עם הרופא שלך ותסבירי לו את הענין כי אולי הוא יוכל לדחות לך קצת את הביוץ. בהצלחה!

נועם@בת

New member
אין בעיה להכין מנת זרע

גם כשאת נידה. כלומר יתכן ויש לכם בעיה טכנית (אמרה נועם וידעה על מה היא מדברת
), אבל אין בעיה הלכתית. וזה בודאי עדיף על הקפאת זרע (גם מבחינה רפואית וגם מבחינה הלכתית). חוזרת על מה שכולן אמרו, תתקשרי למכון פועה ותקבלי תשובות הלכתיות מדויקות. חבל להחמיר במקום שמותר להקל, שלא נדבר על להקל בטעות כשצריך להחמיר. מספר הטלפון של מכון פועה הוא 026515050, הייעוץ ניתן חינם. נועם

למעלה