מספר שאלות:

עינב1כ

New member
מספר שאלות:

שלום רב לכולם נדמה לי שזו הודעה ראשונה שלי בפורום של BE_2 היקרה. אני בד"כ קוראת פסיבית. יש לי מספר שאלות, אשמח לתשובות והסברים (אודה שחלק מהשאלות מצחיקות.. אבל אשמח לתשובה מדעית עליהם) תודה רבה רבה עינב עינב

עינב1כ

New member
שאלה על שקית מים וגפרור:

ובכן השאלה היא: מדוע אם לוקחים שקית מים ומדליקים גפרור/מצית מתחת לשקית, השקית לא תבער? הרי המים מכילים חמצן וזה נחוץ לבעירה? ברור שהמים יכבו את האש.. אבל אשמח להסבר מדעי.. מדוע בכמות מסויימת מים למשל יכולים ללבות אש, ובכמות אחרת האש תכבה? אשמח להסברים תודה רבה רבה רבה עינב

redox

New member
תשובה

קודם כל, מים אינם יכולים ללבות אש בשום כמות. לשאלה עצמה. הדבר הקובע כאן היא האנרגיה של המערכת. קחי מימן וקחי חמצן, תכולת האנרגיה שלהם גבוהה יותר משל מים שזה חמצן שקשור למימן. לכן ניתן להדליק מימן שיוצר מים בשריפה. התהליך ההפוך אינו מתרחש. לגבי השקית, היא לא תבער כי היא לא תתחמם מספיק. החום יעבור למים שיכולים לספוג כמות נכבדה של חום.

הסבר נוסף

גם אני בד"כ קורא פסיבי, אבל אשמח לפרט כאן. מים לא יכולים ללבות אש, אלא הם יכולים ליצור פיצוץ וזה במקרה שהחום של השריפה עובר נקודה מסויימת, שזה המים מתפרקים לחמצן ומימן, ומתפוצצים. לשאלה השנייה שלך, בשביל שתהיה בעירה צריך להתקים שלושת הדברים: חום, חומר , חמצן. בנוגע לשקית אם המים צריך חום רב בשביל לפוצץ את השקית (כי הרי מים לא דולקים :)) וגפרור לא מפיק כזה חום.. אם משהו לא מובן , תשאלי ואני אסביר

עינב1כ

New member
שאלה על ציפור וחוט תייל:

ובכן אודה שששאלתי שאלה זו בפורום "שאלה קטנה" אבל התשובות שקיבלתי לא ממש מובנות. השאלה היא: מדוע ציפור שעומדת על חוט תייל לא מתחשמלת? כתבו לי על הפרש פוטנציאליים (מושג בחשמל) ומרחק וכל מיני דברים שלא ממש הבנתי. אשמח להסבר קליל ומובן נ.ב: השחלת שאלה נוספת, האם רק ציפור לא תתחשמל? למשל עורב, עייט, נשר ושאר עופות טורפים אם יעמדו על חוט תייל יתחשמלו בעומדם על חוט תייל? תודה רבה רבה רבה עינב

אני חושב ש..

אני לא חשמלאי אבל.. אם הציפור עומדת עם שני הרגליים על חוט חשמל אז הזרם עובר דרכה או משהו כזה, ואם היא שמע רגל על חוט אחד ורגל על חוט שני אז הפרשי הפוטנצייאל (כנראה הזרמים בכל חוט חשמל שונה מהשני) נוצרים בגופה והיא מתחשמלת בשמחה. אותו כנ"ל אני מניח לשאר העופות עם כי עיט , נשר וכו' שמנים מידי לחוט דק ואולי הם נשענים על שני חוטים ומתחשמלים. למשל ראיתי עורבים מחושמלים. אולי גם אם אדם יעשה מתח על חוט חשמל לא יתחשמל ואם יחזיק בשני חוטים יתחשמל בריבוע

redox

New member
וואלה

נראה לי גם שהחוטים עצמם מצופים בחומר מבודד. אם זה נכון אז יכול להיות כי גם אם נוגעים בשני חוטים לא קורה כלום.

ailag

New member
התחשמלות

אם תתקעי יד (אל תעשי את זה!) בשקע או מקור מתח אחר, תתחשמלי. בשקע יש "פוטנציאל חשמלי" גבוה (יחסית.. יחסית.. נו, זה לא משנה פה), וברצפה אפס. העולם שואף להשוואת פוטנציאלים כשאפשר. את, מה לעשות, חוט חשמל בשם עינב. מבחינה בסיסית, חשמל יכול לעבור דרכך. העולם רואה שיש פוטנציאל גבוה בשקע, פוטנציאל נמוך ברצפה, אז הוא יעביר חשמל(זרם) דרכך כדי שיהיו שווים. אאוץ'. עכשיו, ציפור לא נוגעת ברצפה.. ציפור נוגעת בחוט מצד אחד ובחוט מצד שני (אוויר, מבחינתנו, לא מתפקד כמו חוט חשמל). אז רגל אחת של הציפור נוגעת - אויה - במתח גבוה. רגל שניה נוגעת - אויה - במתח גבוה. שתיהן נוגעות בדבר עם פוטנציאל גבוה אבל זה אותו פוטנציאל.. וחוצמזה, באמת החוטים האלה מבודדים. כדי שבמקרה חירום הם לא יפלו על מישהו שעומד על הרצפה ויחשמלו אותו. אגב, אי פעם תהית למה עדיף לעמוד עם נעליים / סנדלים כשמתעסקים בחשמל? את יכולה עכשיו לנסות להסביר את זה מההסבר שלי פה?

eli44

New member
תשובה קצת יותר מדויקת

באופן כללי התשובה שקיבלת נכונה למעט כמה הסתיגויות. ראשית כבלי החשמל העיליים אינם מבודדים !!! (זה מיקר מאוד את הכבל ולמעשה אין לבידוד הצדקה כלכלית), לכן במידה וכבל חשמל נקרע אסור בשום אופן לגעת בו !!! שנית, ההסבר לגבי ההפרשים הפוטנציאלים נכון אבל לעיתים קל יותר לחשוב בכיוון של סגירת מעגל. הציפור לא מתחשמלת כי היא נוגעת רק בכבל ! אין סגירת מעגל. אגב אויר מוליך (ברקים
לדוגמה).

ailag

New member
-=-=-

אויר מוליך טוב כמו מים או בנאדם? (וכן, מים מוליכים טוב יותר מבנאדם..)

qet1

New member
כל חומר מוליך בסופו של דבר

השאלה היא באיזה מתח...

עינב1כ

New member
שאלה על הפרייה מסוג אחר...

ובכן אודה שזו שאלה מצחיקה, אבל אשמח לתשובה מדעית עליה: ידוע שקיום יחסי מין בין בני אדם בד"כ גורם להריון--->לידה-->תינוק/ת/ים.. שאלתי היא ברמה התיאורטית: מדוע למשל אם זרע של כלב יופרה אצל אישה האישה לא תלד תינוק עם ראש של כלב וגוף של אדם? או לחילופין...זרע של אדם יפרה סוסה והיא תלד ראש של אדם עם גוף של סוס? או כל סוג אחר של חיה... או ברמה הגנטית.. אין אפשרות לקחת גנים של בן אדם וגנים של חיה מסויימת ולערבבם? (או שיש אפשרות, ופשוט מדענים לא עושים זאת כדי לא להפחיד את בני האנוש?) אשמח להסברים תודה רבה רבה רבה עינב

New member
מה שאפשרי כבר עשו

זרע של מין* אחד לעולם לא יוכל להפרות בהצלחה ביצית של מין אחר. כמדובר באותו זן אז הדבר מתרחש מידי יום כיוצרים בני כלאיים כמו בכלבים או בחיות אחרות.(ותתקנו אותי אם התבלבלתי בין "זן" ל"מין"). הסיבה היא שישנם מנגנונים שמונעים ערבוב שכזה.חלקם מונעים מהזרע של מין אחד לחדור לביצית שלא מהמין שלו וחלקם מונעים מהביצית שחדר אליה תא זרע זר לעבור תהליך של הפרייה (אין שילוב של המטען הגנטי והתא מת). לגבי גנים בודדים, ערבוב של גנים מזנים שונים קיים כבר שנים רבות, הכניסו גנים של גחלילות לתאי עכבר, גנים של אדם לחיידקים ועוד כיד הדימיון. אומנם מדובר על גנים בודדים ולא על שילוב גנום שלם (שלא ייצור יצור כלאיים זה בטוח) שהוא בלתי אפשרי. קנטאורים לא קיימים במציאות... בברכה, אבירם *מין כמובן במשמעות של Species ולא במשמעות של זויג (Gender)

atheist22

New member
לא מדוייק

במקרים רבים מאוד בעלי חיים ממינים שונים יכולים להתרבות ביניהם. מה שמבדיל אותם לשני מינים היא העובדה כי בטבע הם לא מתרבים ביניהם מכל סיבה שהיא, ולא בהכרח כי הם לא יכולים. הרבה פעמים הם פשוט לא נמשכים למינים אחרים. בגן חיות אבל טיגריסים מתרבים יפה מאוד עם אריות. לגבי בני אדם, אני פשוט לא יודע אם מישהו אי פעם ניסה. קיימים מינים של בעלי חיים עם דמיון גנטי של 90% שיכולים להתרבות ביניהם ולהוליד צאצאים פוריים. הדמיון הגנטי בין אדם לשימפנזה הוא מעל 98%. יש מתנדבים לניסוי?

2_be

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

כיף לראות אותך גם פה

למעלה