מספר שאלות

מספר שאלות

גם אני רוצה להפסיק להיות סקפטי בנוגע לעולם הרוחות אך לפני כן יש לי מספר שאלות שמפריעות בנוגע לתפיסה שמוצגת בפורום. 1) דבר ראשון,בני אדם מאז ומתמיד היו מאמינים, אם זה האמונות הפגניות של תחילת האנושות, או החידוש של האמונה החדשה באל אחד, בני אדם תמיד אחזו באמונה שיש משהו חזק מהם. האמונה בעולם הבא ורוחות, נראית לאדם שעומד בצד כמין שכנוע עצמי, שהכל נצחי ושבסוף הכל יהיה בסדר. האם הכל הוא שכנוע עצמי? או שיש משהו מאחורי זה? 2) אם נאמין בתורת האבלוציה, הרי שכל תפיסת העולם הבא מתפוררת. הרי אם לא היינו ראשונים, והכל מטפיזי אז הרי שהתפתחות שלנו היא לנארית, ולא קשורה לשום כוח עליון. זאת ועוד שכדור הארץ הוא לא נצחי, האם לפי תפיסתכם כדור הארץ הוא כמו הגוף סתם חומר? 3) למה רוב האנשים כאן הם בני נוער, נראה לי שרוב האנשים כאן בשלב של חיפוש עצמי, ולכן מתעסקים עם העולם הבא, אדם מבוגר כבר משלים עם הנושא. תודה, יש לי עוד שאלות אבל נחסוך זאת מכם. יום טוב

אין סתירה בין המדע לבין העולם שמעבר

" 1) דבר ראשון,בני אדם מאז ומתמיד היו מאמינים, אם זה האמונות הפגניות של תחילת האנושות, או החידוש של האמונה החדשה באל אחד, בני אדם תמיד אחזו באמונה שיש משהו חזק מהם. האמונה בעולם הבא ורוחות, נראית לאדם שעומד בצד כמין שכנוע עצמי, שהכל נצחי ושבסוף הכל יהיה בסדר. " באותה המידה יכולה להיות באמונה ברוחות ובעולם הבא מן היאוש והכאב התהומי שמלווה את זה שחפץ לסיים את שהותו במציאות זו . "האם הכל הוא שכנוע עצמי? או שיש משהו מאחורי זה?" לא אשאל זאת בציניות כי אם ביושר - בתור מה אתה שואל אותנו ? האם אפשר באותה הישירות לבוא לאדם דתי ולשאול אותו על שכנוע עצמי ולצפות לתשובה ? 2") אם נאמין בתורת האבלוציה, הרי שכל תפיסת העולם הבא מתפוררת. הרי אם לא היינו ראשונים, והכל מטפיזי אז הרי שהתפתחות שלנו היא לנארית, ולא קשורה לשום כוח עליון. זאת ועוד שכדור הארץ הוא לא נצחי, האם לפי תפיסתכם כדור הארץ הוא כמו הגוף סתם חומר?" אין סתירה בין המדע לבין אמונה בדבר מה מאטפיסי , שכן רב הנסתר מן הנודע , גם במדע : ותמיד אפשר לטעון שהצד הטבעי והמדעי הוא רק צד אחד בקוביה המהווה חלק מהמציאות . 3") למה רוב האנשים כאן הם בני נוער, נראה לי שרוב האנשים כאן בשלב של חיפוש עצמי, ולכן מתעסקים עם העולם הבא, אדם מבוגר כבר משלים עם הנושא. " מבוגרים משלימים עם המציאות ? אני בספק . עובדה היא שמיסטיקנים רבים יותר הם בקרב המבוגרים . שאלה טובה , למה בפורום זה בניגוד למשל לפורום " פאגאניזם בישראל " מדובר ברב של בני נוער . על זאת לא אדע לענות . אל תחסוך ממני את שאלותיך . אם משהו מטריד אותך , אנא שאל .

שאלת שאלות ותשובות לא נתת

על כל דבריי החזרת באותו מטבע,פיזרת ערפל על משהו שהוא כבר מטושטש. כל הנושא הנ"ל מנקודת מבטי היא משאלת לב אנושית שמקורה בפחד הפסיכולוגי של סוף בלתי נמנע. ויש אכן סתירה בין המדע לבין האמונה, אמונה היא משהו בלתי מוסבר משהו בלתי רציונלי לחלוטין, לעומת זאת המדע הוא הטלת הספק שימוש בדברים שהם חומריים למען גילוי הלא מוסבר. המדע הוא בעצם הסבר למה שהאמונה קוראת לו נשגב, המדע קורא חומרי, רציונלי. שאלתי האם יש הוכחות, או שהכל השערות? האם יש אדם אחד בעולם כולו שיכול להוכיח את דברי הפורום?

למעלה