מספר שאלות

מספר שאלות

א)איך אומרים באנגלית "כמה זה עולה " ? האם זה how much does it cost ? ולמה משתמשים בmuch ? הרי מדובר פה בשם עצם שניתן לספור אותו , לא? ב)איך אומרים "המוצר הנמכר ביותר" ? הרי אפשר להגיד the product that is sold the most , אבל אני מתכוון לאיך זה יופיע בפרסומת ,למשל , כשזה מנוסח בצורה קצת יותר יפה.... תודה

בדרך כלל משתמשים ב

Best selling product כדי לתאר את המוצר הנמכר ביותר... בקשר לא, אתה צודק... זה How much does it cost... אל תשאל אותי למה Much.... Rogue מאיץ חלקיקים

AndreaCorr ©

New member
כסף זה לא דבר ספיר.

אתה לא יכול לומר שילמתי על החולצה הזאת שלושה כספים. מטבעות, דולרים, שקלים etc. אלו דברים ספירים. בגלל זה אומרים much.

אי אפשר לספור "כסף"

לכן משתמשים ב much. אפשר לספור שקלים, או דולרים, או ינים, אבל לא את שם העצם המופשט "כסף"

בקשר לmuch...../images/Emo94.gif

זה בגלל שאתה רוצה לדעת כמה זה עולה{כסף}. אי אפשר לספור כסף{הכוונה ל- 1 כסף, 2 כספים..
}.

כן אבל....

כשאני שואל : How much money does it cost? התשובה תהיה : it costs two euros נכון? אז למה שואלים "כמה כסף" ועונים "X שקלים/יורו " ? הרי שואלים משהו אחד ועונים משהו אחר.. למה לא ישר לשאול : How many euro does it cost ? נ.ב "מה הגובה שלך ?" זה How high are you ? תודה

AndreaCorr ©

New member
זו כבר לא שאלה על השפה האנגלית

זו שאלה על השפה הכלל עולמית. גם בעברית בדרך כלל לא תשאל "כמה שקלים זה עולה?", נכון?

נכון אבל...

כששואלים שאלה על how much התשובה צריכה להיות לפי השאלה שכוללת שם עצם לא ספיר.. וכששואלים על how many יענו לי תוך ציון הכמות.. לא יודע, ככה ההגיון שלי עובד

בגלל שיש סוגי מטבעות שונים

שואלים בדר"כ בכלליות על MONEY, כסף, ועונים במטבע המקומי, אבל אפשר לשאול גם למשל HOW MANY SHEKELS DOES IT COST?...בכל מקרה, דבר נוסף, ניתן לענות גם על מחיר בצורה בלתי ספירה- IT COSTS A LOT וכדומה...

לא How high אלא How tall

High מתייחס לגובה יחסי... Tall זה גובה של עצם כלשהו (אדם, שולחן, חתול ירוק עם שלוש עיניים) יש מבין? Rogue מאיץ חלקיקים

למעלה