מספר שאלות

מספר שאלות

לצערי אין לנו את הפריבילגיה להתעניין אם פונדקאות היא הדרך כן או לא, זו הדרך היחידה עבורינו. ההתלבטות היא לגבי הדרך, דיברנו עם המון אנשים, רופאים,אחיות ואנחנו די מגובשים בעמדתינו, בכל זאת יש לנו מספר שאלות. כמה זמן לוקח התהליך מהרגע שאנחנו מתחברים עם מרכז לפונדקאות ועד שנחתום בוועדה? שאלה שניה, ביום שחותמים בוועדה מקבלים אישור לטיפול או שזה מגיע בדואר? יכולים לפסול אותנו ביום של החתימה? תודה רבה על התשובות שתענו לי, אשמח לשמוע את חוות הדעת שלכם וקצת פרטים מהנסיון שלכם בפונדקאות.

mondani5

New member
לזוג שמתעניין

ברוך בואכם לאתר. גם אני עברתי הליך פונדקאות ונולדו לי תאומות מקסימות לפני 5 חודשים. לשאלותיכם: אתם אמורים לאתר פונדקאית ולעבור הליכים מסויימים גם אתם וגם הפונדקאית וזה תלוי בכם,ישנן מס' בדיקות רפואיות,איבחון פסיכולוגי,ומס' מסמכים שעליכם לארגן. במידה וסיימתם את הטופסולוגיה הוועדה קוראת לכם אולי פעם פעמיים כדי ליישר קו בנושא שאלות כל שהן ,והחוזה. לבסוף קוראים לכם לחתימה וזה השלב הסופי,וזה נעשה בפני הוועדה בדרך כלל ליד בית ידיעות אחרונות ולא נשלח בדואר,אתם אמורים לחתום בפניהם. אין זמן מוגדר ,זה יכול לקחת מחודשיים ומעלה תלוי בכם. אכן יש אפשרות של פסילה ביום החתימה.למשל באם אשתך תגיד להם שהיא עושה זאת רק למענך אז יפסלו אותכם,או שאחד הצדדים פתאום מתחרט,או שנגלה לוועדה משהוא קריטי שמשהוא הסתיר . אני מאחלת לך ולאשתך הצלחה. אני הגשתי לוועדה את הטפסים ב-2.12.2001 ,קראו לי לאישור ב-22.5.02 ותשעה חודשים אחרי האישור נולדו לי שיר ורון ואני מאחלת לך ומדביקה אותך בהצלחה שלי. ישנם מקרים שמרגע הגשת הטפסים ועד האישור לוקח פחות זמן ממני וגם יותר זמן הכל תלוי בכם. צא לדרך חבל על הזמן. בידידות אירית

מירבי*

New member
ברוכים הבאים לפורום../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

אירית היקרה שלנו ענתה לכם על כל השאלות, אני שמחה שהחלטתם להצטרף לפורום שלנו, תוכלו לקבל כאן הרבה מאוד מידע מזוגות שנמצאים בתהליך וגם מכאלה שכבר סיימו אותו וחובקים עכשיו ילד משלהם. בהצלחה

תודה רבה

הייתי שמח לקבל מידע מאלה מכם שעברו את התהליך או שעברו לפחות את השלב הבירוקרטי שכפי שהבנתי הוא המסובך. תודה לכולם ויום טוב ארז נ.ב. אני מודה למי שהיפנה אותי לפורום הזה, נוח מאוד לשאול שאלות ולקבל תשובות אמינות אף על פי שכרגע אנחנו מעדיפים לא לחשוף את עצמנו.

בנדה1

New member
בקר טוב למתעניינים, אנסה לענות ...

אז ככה, ברגע שאתם מחליטים על פונדקאות אתם צריכים דבר ראשון לקבל אישור מהוועדה. אתם פונים לאביבה 5681275-02, היא מרכזת הוועדה מטעם משרד הבריאות. אליה צריך להפנות את המלצת הרופא שאין לכם ברירה אלא פונדקאות... תבקשו ממנה שתשלח לכם את הטפסים הרלוונטים לתהליך. וכשיש אישור מתחילים... מאתרים פונדקאית. אתה דברת על פניה למרכז המתמחה בכך עם זאת אפשר לעשות זאת לבד. פניה למרכז - כמו כל תיווך אחר עם כמובן שימת דגש על רגישות הנושא. כשמציגים לכם פונדקאית היא כבר אחרי כל בדיקות ההתאמה. מלווים אתכם לכל אורך התהליך הבירוקרתי עד החתימה בוועד. וזה כרוך מן הסתם בתשלום. לגשת לבד - מאתרים בחורה בד"כ ע"י פרסום בעיתונות (רצוי במקומונים). משאירים מס' טלפון, רצוי כזה שלא נמצא בשימוש יום-יומי כי אחרת יתפסו אתכם בסיטואציות לא נוחות, עדיף שישאירו הודעה. נפגשים עם הפוטנציאליות ומאתרים את המשהי שמתאימה לכם. אחרי שסוגרים איתה על הפרטים השונים מבקשים שתביא אישורים שונים (לפי בקשות הוועדה) מהרופא שלה ואם הכל בסדר שולחים אותה לראיון ומבחנים עם פסיכולוג (גם אתם צריכים לעבור). כשיש את כל האישורים ממשיכים לעו"ד מסכמים חוזה וממשיכים הלאה. התהליך לא צריך לקחת זמן, אבל בד"כ מרגע שמתחילים בהליך ועד שיש אישור של הוועדה זה יכול לקחת בין חודשיים לשלושה (בהנחה שמאתרים משהי מתאימה). זה לא מסובך זה רק מורכב. תתחילו צעד צעד, ראשית תפנו לאביבה בוצר. טוב, יש לכם מספיק עבודה לבינתיים. אנחנו פה לסייע, לייעץ ונשמח לעזור.

המסמכים כבר אצלנו

אנחנו כבר אחרי אביבה, קבלנו את ערמת המסמכים וכל שנותר לנו זה להחליט על הדרך בה נבצע את התהליך. האם לדעתכם נכון לקחת פונדקאית שגרה במרחק של יותר משעה נסיעה? מה היתרון של זה? ומה החסרון? ארז

miri71

New member
שלום, לדעתי יש בעיה עם מרחק

(כל אחד, כמובן, קובע מה הוא מסוגל לשאת). יש משמעות ליצירת קשר אישי ויציב עם פונדקאית ויש הרבה תהליכים משותפים שעליכם לעבור איתה - ועדה, טיפולים, בדיקות וגם ימי הולדת, חגים... אם יש לה ילדים קטנים, חשוב שיהיה לה נוח. אנחנו חיפאים והפונדקאית גרה בקריות, לוקח לנו כחצי שעה להגיע אליה וזה נראה לנו די בסדר. המון בהצלחה

mondani5

New member
ארז יקירי!!!

עיניין המרחק לא משנה כלל,העיקר שיהיה זיווג טוב בינכם ,וההשרשה והקליטה תהיה מהירה ,הריון בריא והבאת נסיכים לעולם. הפונדי שלי היתה גרה במרחק שעה נסיעה מכאן,בשלבים שהיינו לפני אישור הוועדה ,התאהבה במקום שאני מתגוררת וגרה כיום ממש ממולי,בתחילה היו לי חששות בגלל הקירבה ומה יגידו,היום כלל לא מעניין אותי הקירבה להפך,אני גאה בבנות,ולא מתביישת לאמר לכולם שזה מהליך פונדקאות והולכת בגאווה עם הפונדי והבנות "בשכונה". אם תדפדף בארכיון של האתר היו לי התלבטויות ואף חשבנו לעבור,היום הכל מאחורי. אז עזוב את עיניין המרחק מצידי שתגור בארצות הברית העיקר התוצאה. זה אמור להיות קו החשיבה שלך. בהצלחה. אירית

בנדה1

New member
מרחק של שעה? ../images/Emo12.gif

תראה, אם יש כימיה, כמו שאירית אמרה גם אוקיינוס לא יפריד בניכם. נכון שכשצריך להגיע לבדיקה מוקדם בקר ויש פקקים... השעה הופכת לשעתיים והעצבים ... אבל השיקול הראשון חייב להיות אם יש התאמה. אח"כ כל שיקול לוגיסטי אחר. אני לא רואה איזה יתרון מעשי בלגור רחוק, נכון, יש את הקלישאה של הניתוק אחרי אז מרחק יקל על הנתק, אבל אני לא מוצאת את זה הכרחי. הרבה יותר קל להעביר את ההריון המשותף בלי לנסוע שעות כדי להרגיש את הילד/ה/ים/ות בועטים בבטן.

מירבי*

New member
ציצינה הגדרת את זה נהדר...

מכיוון שכל התהליך ממילא מורכב, אני חושבת שמגורים בקירבת מקום יכולים מאוד להקל על התהליך, כבר בשלב הטיפולים צריכה הפונדקאית לבוא מספר פעמים לבית החולים שבדרך כלל קרוב למקום המגורים של ההורים, נסיעה ארוכה לבדיקת דם פשוטה בבוקר יכולה להתיש הרבה פונדקאיות נחושות מאוד בדעתן. במהלך ההריון יכולות להתעורר בעיות שמצריכות הגעה תכופה לביקור בבית חולים ומה אז? לטרטר את הפונדקאית שעתיים נסיעה בכל פעם? לסיכום, איפה שאפשר להקל צריך להקל, אין טעם להקשות בכח, זו דעתי.

תודה על התגובות

שנינו חשבנו מלכתחילה שעדיף פונדקאית שגרה בקרבת מקום, תודה שחזקתם את דעתנו. ארז

למעלה