מספר שאלות...

TIK TUK

New member
מספר שאלות...

שלום אסתר, קודם כל רציתי לומר שאת עושה פשוט מעל ומעבר בפורום הזה,ויש לך תמיד תשובות מקצועיות ואף פעם לא מתנשאות - אני ממש נהנית לקרוא את תשובותייך. אני מראש מצטערת על כמות השאלות... אני מניקה מלא תאומים בני 10 שבועות. אסף עולה יפה במשקל והוא שוקל כעת בערך קילו וחצי יותר מאלון. הקושי איתו שהוא מכניס את הפטמה לפה כאילו הוא מוצץ קשית. אחר כך זה מסתדר אבל השניות הראשונות איתו תמיד כואבות. איך אפשר ללמד אותו לפתוח פה גדול? אלון עולה במשקל בערך 200 ג' בשבוע אבל נשאר רזון וקטנטון, הוא שוקל כעת בערך 3800 ג' (נולד 2220 ג' וירד הרבה בימים ראשונים) הוא מוצץ יחסית חלש ונראה תמיד רעב. אני לא יודעת אם אולי הוא לא מצליח להוציא ממני מספיק חלב. האחות בטיפת חלב אמרה לי לשקול לתת לו תוספת בקבוק פעם או פעמיים ביום ואני מתלבטת בעניין. אין לי כל כך זמן לשאוב מכיוון שמעבר להנקה מלאה של התאומים יש לי עוד ילדה קטנה בבית.. רציתי גם לשאול לגבי פליטות - כשאסף פולט זה בדרך כלל נראה כמו קוטג' נוזלי, כשאלון פולט יוצא לו חלב צמיגי מאוד - האם זה נורמאלי או אולי יש בעיה בעיכול (אני מחברת מספר תסמינים - רזון, תחושת רעב, ופליטות צמיגיות) אשמח לקבל תשובות, וסליחה על הבלגאן בשאלות - הפסקתי באמצע בערך 5 פעמים כדי ללכת לתינוקות... תודה - איריס

Thank you ../images/Emo9.gif

Let's start with Assaf: the best way to get him to open his mouth is when you bring him to the breast, touch the area under his nose with the nipple. This will make him put his head back and open his mouth wider. You can use the nipple to brush the lower lip down, or use your finger to lower his chin. NOw, Alon: if his suck is weak, then he may not be getting as much of your milk as he should. I would suggest two things; breast compression which is squeezing your breast when he stops sucking, as if you are squeezing an orange to get he last bit of juice out. Start from the back of the breast, and move your hand forward toward the nipple. After each feed, squeeze out at least 10 large spoons of your milk as a dessert for him. If you have to give supplements, this is one way. I would also suggest a visit with a yoetset hanaka who may be able to improve the latch. Tell me where you live so that I can refer you.​

justmom

New member
תרגום: תודה לך

בואי נתחיל מאסף. הדרך הטובה ביותר לגרום לו לפתוח פה היא לגעת באזור שמתחת לאפו בפטמה כשאת מקרבת אותו לשד. זה יגרום לו להטות את הראש שלו לאחור ולפעור פה גדול יותר. את יכולה להשתמש בפטמה כדי ללטף את השפה התחתונה ולהפשיל אותה כלפי מטה, או להשתמש באצבעך להוריד מעט את הסנטר שלו. ועכשיו לאלון: אם היניקה שלו חלשה, ייתכן שהוא לא מקבל מהחלב שלך את הכמות הדרושה לו. הייתי מציעה שני דברים; סחיטת שד, כלומר מעיכה של השד כשהוא מפסיק לינוק, כמו שמועכים תפוז כדי להוציא את המיץ עד הטיפה האחרונה. התחילי מחלקו האחורי של השד והעבירי את ידך לעבר הפטמה. אחרי כל הנקה, סחטי כך 10 כפות גדולות של החלב שלך, שתתני לו כקינוח. אם את מוכרחה לתת לו תוספות, זו דרך אחת לעשות זאת. הייתי מציעה גם פגישה ם יועצת הנקה שייתכן שתוכל לשפר את התפיסה שלו. אמרי לי היכן את גרה כדי שאוכל להפנות אותך.

TIK TUK

New member
תודה על התשובה

וכמובן על התרגום... אני גרה בקרית טבעון ליד חיפה, ונראה לי שבאמת כדאי להפגש עם יועצת כי יש לי עוד אינספור שאלות...

כל הכבוד

איריס שלום! קראתי את מה שכתבת ותדעי לך שאני גאה בך על הנקה מלאה ועוד לתאומים ותינוקת קטנה בבית אניח מורידה בפנייך את הכובע נעמה

למעלה