מספר שאלות....

lorel

New member
מספר שאלות....

קראתי בליקוטי עצות את הקטע הבא ואני מאוד אשמח שיסבירו לי: 1) רָאשֵׁי הַתַּאֲווֹת שֶׁכָּל הַתַּאֲווֹת נִמְשָׁכִין אַחֲרֵיהֶן הֵם תַּאֲווֹת אֲכִילָה וּשְׁתִיָּה: 2) הָרְשָׁעִים אֵינָם מְבַלְבְּלִים אוֹתָנוּ מֵעֲבוֹדָתֵנוּ בָּעֲבֵרוֹת שֶׁעוֹבְרִים כְּמוֹ שֶׁמְּבַלְבְּלִים אוֹתָנוּ בַּמִּצְווֹת שֶׁהֵם עוֹשִׂים, בִּשְׁבִיל זֶה גּוֹי שֶׁשָּׁבַת חַיָּב מִיתָה: 3) עַל־יְדֵי תַּאֲווֹת שֶׁאָדָם תָּאֵב וְאֵין מַשִּׂיג אוֹתָם עַל־יְדֵי־זֶה בָּא עַצְלוּת וְהוּא הַדִּין לְהֵפֶךְ: עַל־יְדֵי זְרִיזוּת מֵסִיר אֶת הַשֵּׁנָה וּמְחַיֶּה אֶת הַמֹּחִין: 4) ה´ יִתְבָּרַךְ גָּדוֹל מְאֹד וְלִגְדֻּלָּתוֹ אֵין חֵקֶר, וְאֵין יוֹדְעִים כְּלָל כִּי נַעֲשִׂים בָּעוֹלָם דְּבָרִים נוֹרָאִים, מַעֲשִׂים רַבִּים לְאֵין תַּכְלִית, וְשִׁנּוּיִים וְחִדּוּשִׁים רַבִּים וְנִפְלָאִים וְאֵין יוֹדְעִין כְּלָל, וְאִי אֶפְשָׁר לְדַבֵּר בָּזֶה, רַק כָּל חַד כְּפִי מַה שֶּׁמְּשַׁעֵר בְּלִבֵּהּ, יָכוֹל לְהָבִין מֵרָחוֹק שֶׁאֵין יוֹדְעִין כְּלָל:

BaaMan

New member
אז ככה:

בס"ד 1) לענ"ד שכל התאוות קשורות בתאוות אכילה ושתייה 2) לענ"ד שרשעים לא מבלבלים אותנו בעבירות שהם עושים כי אנחנו כבר רגילים שהם עושים עבירות וכאשר הם עושים מצווה זה יכול ליצור רושם מוטעה ושגוי וזה יכול לנו לגרום להתקרב אליהם ולחשוב שהם צדיקים( כמובן לא כך רשע שעשה תשובה שזה מקרה אחר לגמרי) 3) אין לי מושג מה כל כך לא ברור...כי המשפט כתוב בשפה מאוד ברורה אבל אני יכול לשכתב אותו: לענ"ד שכשאדם תאב תאוות ולא משיג אותם(למשל: הוא מאוד רוצה לאכול שוקולד שזה נכלל במסגרת תאוות אכילה) ולא משיג אז זה גורם לעצלות. וזה הדין להפך ז"א ואם אדם עושה ההפך אז האפקט הוא הפוך... עכשיו אני פחות או יותר הבנתי מה לא הבנת... הכוונה היא שכשבנאדם נהיה מעצמו זריז מיוזמה אישית ולא בגלל שהוא השיג את תאוותו אז הוא זוכה שהוא מסיר את השנה וכו´ וזה לא נכון לחשוב שאם בנאדם משיג את תאוותו הוא זוכה בלהסיר את השינה וכו´ 4)לענ"ד שהקב"ה עושה הרבה מאוד מעשים בעולם וכל אדם יכול לנתח את מה שקורה לו ולהבין מה שהקב"ה עושה ו בהתאם למעשיו עבירותיו וכו´. שמח אם עזרתי במשהו

למעלה