מספר שאלות

Ezra Shani

New member
מספר שאלות

ערב טוב לכל הדייגים ולחברי הפורום,

אני מנסה להיכנס קצת לתחום הז'ירזור ולראות עד כמה מעניין שם,
מספר שאלות ברשותכם:

1. האם המז'רז'ר הממוצע יעדיף לחבר את הדמויים לחוט הראשי בעזרת סיכה נוחה או שמא לקשור חוט ישירות לדמוי ואת החוט לחבר לראשי עם סביבל, מה שאומר שהוא יחזיק מספר ריגים מוכנים מראש עם חוט ודמוי בקצה.
אני בטוח שישנם דמויים מסוימים שלא יעבדו טוב עם סיכה אבל השאלה שלי היא באופן כללי ולא לגבי אותם דמויים מסוימים, עד כמה הסיכה תשפיע על השחייה? כיצד אתם מעדיפים לעבוד?

2. בומבט- הומצא על מנת להעיף דמויים ממש קלים למרחקים. האם הוא מתאים גם עבור דמויים כבדים יותר (7-10 גרם), ראיתי שישנן חכות שמצוין עליהם משקל זריקה עד 60 גרם ללא מספר מינימלי. אם כך אני יכול כמובן להשליך את הדמוי לבדו אבל גם אם אבחר לעבוד עם בומבט זה עדיין בטווח המשקלי זריקה. האם זה משנה? האם הבומבט יפחית את הסיכוי לתפוס דגים?

3. בהנחה שעדיין אין לי סרבל נחמד ונוח שמאפשר לי להכנס למים ולריפים מיוחדים, האם יש טעם לנסות לעבוד מהחוף? הרי הדמוי לא יגיע רחוק מדי..

4. אני מחפש המלצה לפלאפל נחמד לטרגט בעיקר סרגוסים. יש לי עוד כמה דמויים מעניינים אבל פלאפל מעולם לא היה לי. לא משנה לי לקנות אותו בארץ או בחול.

אשמח לקבל חידודים ותובנות
עזרא

shragam

New member
ברוך הבא לנושא הז'רז'ור
זה תחום בהחלט

מעניין.
הנה כמה תשובות:
1. לא מחזיקים ריגים עם דמויים מוכנים מראש. (החוטים יסתבכו אחד בשני עם הקרסים של שאר הדמויים) את הדמויים שמים בקופסא של דמויים ובכל פעם שולפים אחד שרוצים להשתמש בו באותו הרגע. החיבור של הדמוי יוכל להיות ע"י קשירה או ע"י סיכה.
2. הבומבט לא מפחית את הסיכוי, לפעמים דווקא מגדיל. החסרון שמדי פעם החוט עם הדמוי מסתובב סביב הבומבט ויש יותר סיכוי לפלונטרים. עם בומבט של 30 גרם, אין בעיה להעיף דמוי של 7-10 גרם.
חכה שכתוב עליה עד 60 גרם, יכולה להעיף ללא בעיה גם דמוי של 7-10 גרם. הכל תלוי בסוג החכה, עובי החוט וגודל השפולה.
3. כל עוד שלא קר לך, אתה יכול להכנס למים ולטפס על הריפים. בהחלט שיש טעם לעבוד מהחוף. רוב העבודה היא מקסימום הרטבת הרגלים.
4. לגבי הפלאפל, לא יכול ממש להמליץ
בהצלחה

למעלה