מספר שאלות

shimi2611

New member
מספר שאלות

שלום לכולם,

בדומה ללא מעט סטודנטים הגענו לפני שבוע לניו יורק לקראת תחילת שנת הלימודים הקרבה ויש לי מספר שאלות על דברים שלא ברורים לי.
1. אני הגעתי לתואר שני עם ויזת J1 ואשתי על ויזת J2, האם אנחנו זכאים אוטומטי ל-SSN או שקודם על אחד מאיתנו למצוא עבודה?
2. כיצד משיגים אישור עבודה לאישה? מה הפרוצדורה הכי נכונה לעשות את התהליך הנ"ל?
3. עד כמה חשוב להוציא תעודת תושב? והאם זה אומר שיש צורך להוציא רישיון מקומי?

תודה לעוזרים ושתהיה התמקמות מוצלחת ושנה טובה לכולם,
שמעון

Philip Jr

New member
תשובות

1. אתה יכול להוציא SSN מיד, לאשתך זה יהיה אחרי הוצאת אישור העבודה, EAD.

2. אכן יש פרוצדורה, והיא מפורטת במאמר טוב בפורום הזה, תחת תפריט כלים ומידע -> מאמרים.

3. בארה"ב אין חובה להסתובב עם תעודה מזהה לדעתי, אלא אם אתה הנהג ברכב. לכן, כל עוד הרישיון הישראלי תופס אתם בסדר, אבל יש נוחות מסוימת ברשיון נהיגה מקומי (למשל כדי להוכיח את הגיל כדי לשתות בלי להסתובב עם דרכון כל הזמן..)

shimi2611

New member
תודה ושאלת המשך

היי,
קודם כל תודה רבה ואני אבדוק את המאמר במיידי.
דבר שני, מה הדרך להוציא SSN? פשוט לגשת למשרדים שלהם בניו יורק?

תודה,
שמעון

aynatk

New member
שאלה

אתה בטוח לגבי SSN מייד? עד כמה שאני יודעת צריך אישור מעסיק. בטוח הבאתי מאוניברסיטה אישור שאני מועסקת אצלם אחרת לא מקבלים SSN.

Philip Jr

New member
אכן צריך

If you are a J-1 student, student intern or international visitor, you must provide a letter from your sponsor. The letter should be on sponsor letterhead with an original signature that authorizes your employment.

אולי זו הייתה טעות מצידי להניח שהאוניברסיטה תיתן לו כזה.

shimi2611

New member
לא הבנתי

צריך אישור מהאוניברסיטה שאני מועסק אצלם? האישור הזה ניתן אוטומטי או שצריך קודם למצוא עבודה? ומה אם אני לא יכול/רוצה עבודה כדי להתרכז בלימודים?
האם במצב כזה אני אקבל את ה-SSN רק כאשר אני אעשה התמחות?

תודה

Philip Jr

New member
כן, צריך מכתב אישור

והוא לא ניתן אוטומטית, אם אתה לא הולך להיות מועסק באוניברסיטה. אשתך תקבל אחד אחרי שתוציא את ה- EAD.

להסברים מפורטים יותר ועזרה אני ממליץ לך לפנות למשרד לסטודנטים בינלאומיים שלכם!

aynatk

New member
צריך אישור תעסוקה

שום דבר לא אוטומטי, אם אתה לא עובד של אוניברסיטה הם לא יזייפו לך אישור הזה.
אם אתה לא יכול/לא רוצה לעבוד כרגע אתה גם לא צריך SSN.
לקראת ההתמחות תקבל SSN.

למעלה