מספר שאלות

Alter1995

New member
מספר שאלות

שלום לכולם,
יש לי כמה שאלות כלליות בעקבות שאלה ששאלתי כאן בעבר.
על מנת להקים מערכת וובית ב-PHP מה ה-FRAMEWORK המומלץ? האם זה מכיל גם כלי לפיתוח UI או שצריך פלטפורמה אחרת עבור ה-UI?
כמו כן, אני מעונין שהמערכת תרוץ על שרת בקלאוד. מה מערכת ההפעלה שרצוי לי לפתח עליה? לינוקס? אובונטו?
ושאלה כללית לגבי אובונטו - האם זו וריאציה של לינוקס או מערכת שונה לגמרי?

תודה מראש
אלתר

N i X

New member
מה זה שרת קלאוד?

בשבילי זה סתם באזז וורד, אבל מה זה בשבילך? =)

אובנטו זה הפצת לינוקס.
לינוקס הוא קרנל, רק ליבה, סביבה חברות \ אנשים בונים הפצות, שזה אוסף של תוכנות והקרנל לינוקס, אחת מהן היא אובונט.

UI ב-web בונים עם js, css, html, אז לא כל כך מבין מה אתה מצפה שהצד"ש יעשה בנידון, לא אמור להיות התפקיד שלו בכלל.

Alter1995

New member
מה זה צד"ש?

בשרת קלאוד כוונתי שהאפליקציה שאני מתכנן תשב על שרתים שמציעה לדוגמא אמזון.
לגבי פריימוורק ל-PHP, יש הצעות?
אשמח לדעת מה זה צד"ש.

אלתר

N i X

New member
צד"ש - צד שרת

ec2, אם לפשט, זה שרתים רגילים לכל דבר, היתרון הגדול שלהם שאתה משלם לפי שעה ואתה יכול להדליק ולכבות את השרתים ב API.

אבל אין פה שום קסם, האפליקציה שלך תהיה צריכה להיות כתובה כך שהיא תוכל להתפזר על מספר שרתים ו"תדע" להרים ולהוריד שרתים.
וזאת תורה שלמה.

koler

New member
אנסה לענות

לגבי פריימוורק , התחלתי לעבוד עם codeigniter והיא ממש ממש נוחה , למדתי אותה תוך כמה שעות וכבר בניתי איתה מערכת. מצד שני רק איתה עבדתי באמת.

לגבי אובונטו , זו היא הפצה של לינוקס יש לה גם גירסאת שרת , אישית אני אוהב יותר להשתמש בה כשולחן עבודה ובCentOs (הפצה נוספת של לינוקס) כשרת.

בהצלחה.

Alter1995

New member
codeigniter

תודה.
מה ההבדל בין נטבינס, אקליפס וקודיגניטר? האם כולם פריימוורק ל-PHP?
ויש גם את Yii. היש משהו מומלץ במיוחד?

אלתר

gilmad

New member
אתה מבלבל...

אקליפס ונטבינס (הייתי מוסיף לרשימה גם את PHPSTORM) הם IDE - כלי לפיתוח.

קודיגניטר הוא פריממורק כנ"ל YII...

אני אישית עובד עם YII ומבסוט עד השמיים! אבל לא יודע אם ז מומלץ למתחילים... יש עקומת למידה בהתחלה.

לגבי מה שאמרו פה על CentOS - נכון שהוא יותר מומלץ, אבל אם הניסיון שלך בלינוקס שואף לאפס (וככה זה נשמע) אז הייתי מתחיל עם האובונטו גם בצד שרת..

koler

New member
לא רואה כ''כ הבדל בין אובונטו לcentos

חוץ מקובצי קונפיגרציה שנמצאים במקומות שונים , בסופו של דבר אתה מתקין איזה חבילות שאתה רוצה.

gilmad

New member
הניסיון שלי היה על פדורה, שזה די מקביל לCENTO

לCENTOS...

בכל מקרה אני זוכר (זה היה די מזמן) שהתהליך של הרמת סביבת LAMP ולתת לה גישה לעולם היה תהליך הרבה פחות פשוט מהרמת סביבה באובונטו. בעיקר בכל מה שקשור להרשאות.

Alter1995

New member
מה ההבדל?

האם הפריימוורק לא מכיך גם כלי פיתוח? חשבתי שכן.
ז"א, גם אם אני עובד עם אחד מהפריימוורק המוזכרים, עדיין אצטרך להשתמש ב-IDE כמו נטבינס או PHPSTORM?

אלתר

gilmad

New member
כן!

הפריימוורקים המדוברים הם בסה"כ קבצי PHP שחוסכים לך כתיבה מיותרת של קוד.
הסביבת פיתוח (IDE) היא הכלי שבו אתה כותב את האפליקציה שלך...

2 דברים נפרדים

bnayal

New member
לא ציינת מאיזה רקע אתה מגיע.

האם זה במקרה מסביבת דוט-נט?
(שם היה נהוג לפחות בעבר שאת כל הפקדי UI שלהם פשוט גוררים למסך. מהרגשה שלי היום בגלישה בפורום דוט-נט אני מרגיש כאילו חלקם לא זוכרים שבסוף יוצא להם פלט HTMLי).

למעלה