מספר שאלות...

MחושגZ

New member
מספר שאלות...

שלום... אני בן 15.5... ולאחרונה התחלתי להרים משקולות... מדי יום בחצי שנה האחרונה הייתי עושה 50 כפיפות בטן ו- 50 שכיבות שמיכה. מאז התחלתי להרים משקולות (שבוע שעבר) הבנתי את שיטת הסטים- ומאז אני עושה 4 סטים של 15 שכיבות שמיכה ו- 4 סטים של 15 כפיפות בטן. בנוסף, אני מרים משקולות- 4 סטים של 15 הרמות (משקל של 5 ק"ג סה"כ בשתי הידיים). ובנוסף, בערב אני שוב מרים משקולות- 3 סטים של 10 הרמות (משקל של 10 ק"ג סה"כ בשתי הידיים). ובנוסף, ביומיים האחרונים עבדתי גם על הכתפיים (משקל של 10 ק"ג). לאחר ההרמות בכתפיים הרגשתי עומס באיזור הגב-כתפיים. אני מרגיש שאולי זה גרם לי נזק. 1. האם לאחר יומיים יכול להיות שגרמתי לעצמי נזק? 2. מה דעתכם על הפעילות הגופנית הנ"ל? האם אני צריך לשפר? לשנות? להפחית? להוסיף? 3. הערות נוספות יתקבלו בברכה. תודה...

MחושגZ

New member
ועוד קצת...

4. אני מרגיש שאני ממש מתחזק באיזור הזרוע... אבל בנוסף אני רוצה לעבוד על איזור החזה, הבטן והרגליים. למישהו יש המלצות על פעילויות מסויימות לפיתוח האיזורים הנ"ל??

אם כואב לך .. ../images/Emo67.gif

אם כואב לך זה יכול להיות מ2 סיבות : 1. עומס גדול מדי - התאמצת יותר מדי באימון ( כתפיים ) 2. עבודה לא נכונה ! אם אתה מעוניין לעבוד על שאר השרירים (דבר שמומלץ מאוד) אתה צריך ללכת לחדר כושר או לקנות משקולות ומכשירים לבית ! אבל לפחות בהתחלה תתיעץ עם מישהו שמתאמן או עם מדריך שיראו לך איך לעשות את התוכנית כמו שצריך ושלא תפגע בעצמך ! צריך להתחיל במשקל נמוך ולעלות לאט לאט במשקל .. בכל מקרה אם עדיין כואב לך , אל תתאמן במשך יומיים - שלושה , כדי לתת לאיזור לנוח . ובהצלחה !

Bad bull

New member
כמה אפשרויות..

אתה רק מתחיל, וכנראה שהגוף שלך מאותת לך שהתחלת חזק מדי, ןהפתרון- פשוט להוריד את העומס, ויותר מנוחה. נזק בלתי הפיך אני לא מאמין שגרמת לעצמך, אולי קצת עומס וחומצת חלב שהצטברה בשריר, ומכאן הכאבים. 10 ק"ג זה כבד מדי למתחיל לעבודה על כתפיים, ואני ממליץ לך להוריד משקלים ובעקרון לאמץ את תוכנית המתחילים שמופיעה במאמרים פה בפורום (של רמי כמובן). בעקרון, ההדרגתיות חייבת להיות עקרון מנחה חשוב בעבודה שלך כיוון שאחרת תיפצע מהר ובכך רק תפגע בהתקדמות שלך.. בהצלחה!

Bad bull

New member
ועוד משהו...

את הפעילות שלך מומלץ לך לאחד לפרק זמן אחד ולא לעשות כמה אימונים במהלך היום. כלומר, אם אתה עובד על כתפיים, ידיים, בטן ושכיבות שמיכה אני ממליץ לך לאחד את הכל לתוכנית אימון אחידה שאותה תבצע מס´ פעמים בשבוע עם מס´ תרגילים וסטים קבוע שאיתם תתקדם על פי הקצב האישי שלך...

למעלה