מספר שאלות

Aviya Cohen1

New member
מספר שאלות

אני שוקלת לימודים אקדמאים בחו"ל (כיוון ארה"ב) ורציתי לדעת כמה דברים. 1. מה הם התנאים ההכרחיים כדי להתקבל לאוניברסיטה בחו"ל 2. מבחינת היהדות זה בעייתי או שיש פטרונות? (מבחינת כשרות, שבתות וכו')

22ק ו ס ם

New member
התנאים מופיעים בכל אתר של האוניברסיטה

משתנים ממקום למקום וכתלות בתואר. יש מבחנים שצריך לעבור, הצהרת כוונות וכו'. ממליץ לך לקרוא שירשורים בנושא בפורום. מה הכוונה בעייתי? אין שום בעייה לשמור כשרות למשל למי שרוצה. זה יגביל אותך באיפה את יכולה לאכול כי רוב המסעדות לא יהיו כשרות כמו בארץ אבל אין בעייה למצוא אוכל כשר (יש גם מקומות עם יותר יהודים שם יש גם יותר מסעדות כשרות).

22ק ו ס ם

New member
לגבי שבת אגב, ברוב המקומות לא לומדים ביום הזה

אם כי לפעמים יש כנסים גם בשבת.

Gidi Shemer

New member
לגבי הכשרות קוסם ענה

לגבי השבת, רק תוספת אחת. במידה ואת מתכוונת לתואר ראשון יש מבחני סוף סימסטר גם בשבת. אני מניח שברוב האוניברסיטאות אפשר לקבל דחייה בזכות אמונתך, אבל זה משהו שאפשר לבדוק באוניברסיטאות הספציפיות. גם ימים כמו יום כיפור (בהנחה שנופלים על אמצע השבוע) הם ימי לימוד רגילים.לפחות אצלנו הסטודנטים שמעוניינים להיעדר מקורס/מבחן פשוט צריכים להודיע שבועיים מראש.

אצלנו היה בכיפור כמו שהסברת על שבת

הסטודנטית היהודיה קיבלה דחייה של המבחן שנפל על יום כיפור, בלי יותר מדי שאלות.

22ק ו ס ם

New member
תמיד אפשר לקבל דחיות על רקע דתי

אבל לפעמים זה יכול להעיק על המרצים וגם הסטודנטים שצריכים לעשות השלמות.

נכון, בהתחשב בעובדה שזה היה סמינר קטנצ'יק

היה קשה להן (למרצה והסטודנטית) לתאם השלמה, אבל היא העדיפה את זה על לבוא להבחן בצום. בשנה אחרי זה אם אני זוכרת נכון (מדובר על התואר השני בנ"י, כבר מזמן) היא אכן בחרה לא לדחות כלום כי זה היה בלאגן.

Flat Club

New member
תשובות

1. בתור התחלה - לדעת אנגלית (או את השפה במדינה שאת נוסעת אליה). לכל אוניברסיטה ולכל תחום באוניברסיטה יש דרישות נפרדות. אם תתני רעיונות מה ללמוד ואיפה - אשמח לעזור עם הדרישות המוקדמות. 2. בדר"כ לא לומדים בשבת, אבל אני מכיר מקומות שיש מבחנים בשבת. בכל מקרה, תמיד יתנו לך פתרון וימצאו אלטרנטיבה למועד אחר. יש סטודנטים יהודים כמעט בכל אוניברסיטה בעולם.

Julia Gor

New member
Jewish life on US campus

Hi, I would assume that you are planning to apply for an undergraduate degree. The requirements change from program to program, but in general, you need to take the following exams: SAT, TOEFL, and maybe SAT subject tests. You would also need to request an application package from the university of your choice and put ALOT of work and good thinking into crafting the best application you can. The package would include the personal essay/s, CV, recommendations. Good luck, Julia Gorodetsky [email protected] the-way-in.com

למעלה