הרב גל הקדים את הסלולאר
השם רב גל ניתן לשיטת התקשורת המכונה Trunking בחברת מוטורולה תקשורת ישראל. משמעות שיש מספר אפיקי תקשורת כמו שיש במערכות מיקורגל או בקוי תמסורת כאשר אפיק תמסורת פנוי אז הבקר מקצה את האפיק למטרה ביקשת: דיבור או נתונים. ההסבר שקיבלת מזוקיק נכונה ואני אפרט עוד. לשיטה זו אין משמעות ישירה באיזה תדר מותר להשתמש אלא רק על פי רשיון משרד התקשורת שקיבלה המערכת. לדוגמה: רבגל בתחום 150 מה"ץ רבגל בתחום 450 מה"ץ רבגל בתחום 860 מה"ץ וכו". למכשיר הקשר צורבים את האפיקים שהוא יחפש את תדר הבקרה למערכת שלו לדוגמה אם היה בתדרי חובבים: 145775, 145675, 145650 (3 אפיקי בקרה ) כל אפיק יש בנייד תדר שידור ותדר קליטה ששונים ב 600 קה"ץ שאלו ממסרי חובבים בארץ) אם המקלט היה קולט את האפיקים אז, בשעת שידור של המשתמש לתדר הכניסה של הרבגל האזורי, שידור כולל נתוני המכשיר ואם הוא מורשה במערכת אז, הבקר "אומר" לו לאיזה אפיק פנוי ו"ידבר שם" לדוגמה 145250. הנייד היה קולט ממסר המחובר למערכת זו שקיבל "רשות" לדבר מערכת מינימאלית "רבגל" באתר כוללת לכן שני ממסרים = 4 תדרים. זה היה תחילת הניצול המיטבי בספקרום למירב האפשרי של משתמשים. מערכות כאלו כללו עד 21 ממסרים אשר נתנו מענה לשרות של אלפי משתמשים אזורית שכן לא כולם דיברו בו זמנית. שים לב שאני מציין אפיק ולא תדר. אפיק מכיל תדר קליטה ותדר שידור. מקמ"ש צבאי: אני לא יכול לעזור לך. מוט 264