מספר שאלות

grish19

New member
מספר שאלות

*מה זה בעצם "רב-גל"? *אני רואה שכל הזמן מדברים פה על צריבת תדרים למקמ"שים,מה זה אומר בעצם? נניח המקמ"ש מוגבל לתחום 400-420 מה"ץ בצריבה משנים ל444-446 מה"ץ? *מה בגדול ההבדל בין מקמ"ש צבאי נייד לאלה שבהם אתם משתמשים? האם יש אתם עם מידע מקיף בעברית על נושא המקמ"שים?

zukik

New member
רב גל

זו שיטה של תקשורת שבה ישנו תדר מרכזי שמשדר נתונים ומקצה ערוץ תקשורת לתחנה או קבוצת מכשירים שרוצים לדבר ... לא הצלחתי למצוא הסברים בשבילך בעברית אז הנה באנגלית .... http://www.thebriarpatch.org/trunking/ לגבי צריבת מכשירים אפשר (לפעמים ) לעשות את מה שאתה כתבת פה הבעייה שלא תמיד (או ברוב המקרים) המקמש לא מסוגל לתפקד בתחומים שהוא לא תוכנן איליהם הצריבה זה בעצם תיכנות התדר של המכשיר אבל בתוך תחום העבודה שלו .... ההבדל בין מקמש צבאי נייד הוא בעיקר בתחומי התדר (ולפעמים שיטות השידור) והמקמש הצבאי ברוב המקרים יותר חזק ומוקשח ועמיד בתנאים קשים כמו חום קור זעזועים ולחות לא הצלחתי לאתר אתר בעברית עם הסברים על מקמשים ....

grish19

New member
תודה רבה על ההסברים

בשיטת "רב גל" המכשיר "מדבר" ישירות עם המכשיר השני או שהשידור עובר דרך תחנת ממסר? הרב גל מגדיל את טווח השידור של המכשיר או שאין כל השפעה? לגבי המקמ"שים הצבאיים:הבנתי,האם הם עובדים בתחומי תדרים שונים מהמכשירים הרגילים כדי לא להפריע זל זה,או שיש עוד שיקולים? ושוב תודה רבה על ההסברים.

zukik

New member
רב גל

עובד רק עיי ממסר שהוא זה שמקצה לכל הרשת את התדר (הממסר) הפנויי וכמובן זה מה שנותן לו טווח ... בתנאי שנמצאים באיזור כיסויי הממסר לגבי המקמשים הצבאיים ישנה חלוקת תדרים שמוקצת לכל סוג תקשורת כשם שבתחום טלווזיה עובדים רק משדרי טלווזיה ....

mot264

New member
הרב גל הקדים את הסלולאר

השם רב גל ניתן לשיטת התקשורת המכונה Trunking בחברת מוטורולה תקשורת ישראל. משמעות שיש מספר אפיקי תקשורת כמו שיש במערכות מיקורגל או בקוי תמסורת כאשר אפיק תמסורת פנוי אז הבקר מקצה את האפיק למטרה ביקשת: דיבור או נתונים. ההסבר שקיבלת מזוקיק נכונה ואני אפרט עוד. לשיטה זו אין משמעות ישירה באיזה תדר מותר להשתמש אלא רק על פי רשיון משרד התקשורת שקיבלה המערכת. לדוגמה: רבגל בתחום 150 מה"ץ רבגל בתחום 450 מה"ץ רבגל בתחום 860 מה"ץ וכו". למכשיר הקשר צורבים את האפיקים שהוא יחפש את תדר הבקרה למערכת שלו לדוגמה אם היה בתדרי חובבים: 145775, 145675, 145650 (3 אפיקי בקרה ) כל אפיק יש בנייד תדר שידור ותדר קליטה ששונים ב 600 קה"ץ שאלו ממסרי חובבים בארץ) אם המקלט היה קולט את האפיקים אז, בשעת שידור של המשתמש לתדר הכניסה של הרבגל האזורי, שידור כולל נתוני המכשיר ואם הוא מורשה במערכת אז, הבקר "אומר" לו לאיזה אפיק פנוי ו"ידבר שם" לדוגמה 145250. הנייד היה קולט ממסר המחובר למערכת זו שקיבל "רשות" לדבר מערכת מינימאלית "רבגל" באתר כוללת לכן שני ממסרים = 4 תדרים. זה היה תחילת הניצול המיטבי בספקרום למירב האפשרי של משתמשים. מערכות כאלו כללו עד 21 ממסרים אשר נתנו מענה לשרות של אלפי משתמשים אזורית שכן לא כולם דיברו בו זמנית. שים לב שאני מציין אפיק ולא תדר. אפיק מכיל תדר קליטה ותדר שידור. מקמ"ש צבאי: אני לא יכול לעזור לך. מוט 264

grish19

New member
תודה רבה על ההסברים

אז בעצם רב גל וסלולר עובדים על עקרון דומה?

grish19

New member
רגע

ומה קורא אם בשטח אין ממסרים? הרי המכשירים לא מדברים זה עם זה אלה השידור עובר דרך הממסר.

mot264

New member
אמת הדבר

כל מכשיר עובר "אימות" דרך הבקר. כל מכשיר סלולארי חייב להיות מאומת על ידי המערכת. לא זכור לי אם העדר "ממסר" באזור היו למכשירים היתה אפשרות אחרת. זה היה תנאי הרשיון וההיביט העסקי למניעת הפרעות של לקוחות אחרים באותו אפיק. היתה להם רק תכונה מיוחדת שבשעת תקלה לבקר באתר, למכשירים צרבו אפיק "FAIL SOFT " והשיחה התנהלה חופשית תמיד דרך ממסר -אף פעם ישיר(סימפלקס).

mot264

New member
נ.ב.

רק ברב-גל VHF או UHF צרבו אפשרות לסימפלקס. בתחום ה800 ו900 לא, בגלל תכונות המכניות של המכשירים.

kdr

New member
"המצאת" הסימפלקס

זה התחיל כאשר חברת חשמל עברו לרב גל, עובדי קווי המתח הגבוה לא הצליחו לדבר. הסיטואציה הייתה שעל העמוד עלה עובד וניסה לדבר עם העובד שעל הקרקע, מה שכן הצליח בצעקות. על הקרקע לא הייתה קליטה וזה היה מגוחך. התשובה באה ב"המצאת" הסימפלקס מחדש.

למעלה