מספר שאלות

מספר שאלות../images/Emo53.gif

1. אני מחפשת סבון לפנים, שמתאים לפנים הסובלות מסבוריאה. כיוון שיש לי סבוריאה, לא כל סבון מתאים לי, ואני חוששת להשתמש בסבון פשוט. האם יש סבון מומלץ? 2. נקודות מתחת לעיניים- בחצי שנה האחרונה, צצות לי נקודות קטנות ובהירות/צבע העור מתחת לעיניים. הייתה השערה שאלו הם פיצעי לחץ. מה זה לדעתכם? האם יש לזה טיפול? 3. יבלת- יבלת בכף היד, לאחר שרופאת עור דקרה את היבלת, האיזור סביב היבלת התנפח, הפך לאדום, וכרגע הוא בגוון סגול הנוטה לשחור. האם זה טבעי? זה מציק מאוד, מכוער מאוד, ונראה הרבה יותר גרוע מהמראה של היבלת קודם לכן. האם זהו תהליך טבעי- שבוע לאחר הביקור אצל הרופאה? האם ניתן לפוצץ את אותה נפיחות בצורה עצמאית? תודה מראש.

מספר תשובות

1. איננו נוהגים להמליץ בפורום. פני לרופא עור. 2. יש אפשרויות רבות מאד. זה יכולים להיות גידולים בתפולות השער. דלקת עור למגע לאחד התכשירים הקוסמטיים, קסנטלזמות כמו אצל אנשים הסובלים מיתר שומנים בדם ויש עוד אפשרויות רבות רבות רבות שוב אין מנוס מלבקר את רופא העור שלך. 3. מדובר בתגובה צפויה לצריבה של היבלת עם חנקן נוזלי. ממליץ לא לפוצץ את הבועה באם היא לא מאד מפריעה לך.

תשובה

שים כמה ימים משחה אנטביוטית או יוד עד שהאזור מתיבש ולא מפריש בהמשך תוכל לראות אם אמנם היבלת נרפאה. בברכה.

למעלה