מספר שאלות

H i l u s h

New member
מספר שאלות ../images/Emo41.gif

שלום למתאמנים ולמתאמנות
אני בת 17,מתאמנת קרוב ל-3 חודשים זאת התוכנית שלי: ---------------------------------------------------------
ארובי: 45 דקות אופניים, רמת התנגדות ומהירות גבוהה
מכשירים: (לא בסדר הזה) פושטי ברכיים 3*10 36 ק"ג כופפי ברכיים 3*10 48 ק"ג מוט W 12*2 12 ק"ג כופפי מרפק 3*10 24 ק"ג נראה לי קוראים לזה משיכה לאחור 3*10 24 ק"ג "לג פרס" 3*15 66 ק"ג לחיצת חזה בישיבה (במתקן) 3*10 42 ק"ג פרפר 10*3 24 ק"ג כפיפות בטן 30*3 ובטח יש עוד כל מיני דברים ששכחתי...
הליכה מהירה 20 דקות ------------------------------------------------------- המטרה שלי היא להוריד במשקל. ולשאלות: 1. כל פעם שזה נהיה לי קל במכשירים אני שמה עוד פלטות למשקל, האם זה אומר שבעצם אני עושה את התהליך של "להתנפח"? כי זה ממש לא מה שאני רוצה .. התוכנית הזאת זה מה שהמאמן במכון אמר לי לעשות, הירידה במשקל תהיה יותר מהירה אם אני אוריד את הפעילות האנ-ארובית? 2. עד עכשיו ב3 חודשים האלה הורדתי 4 קילו...זה נראה לי קצב איטי מידי, אני צודקת? 3. היום בבוקר היה לי משעמם אז הלכתי למכון מוקדם, אבל גם בערב הלכתי כי ...זה כיף ללכת למכון
השאלה שלי היא מה הנזק מללכת פעמיים ביום למכון, מה התועלת? (בפעם השניה לא עשיתי מכשירים רק אירובי זה בערך שעה וקצת), האם זה עלול להוביל לאימון יתר? תודה מראש לכל העונים
, -הילה-

sowhatt

New member
טוב אז ככה:

אני אענה לך לכמה מהסעיפים, דבר ראשון, עבודה במכשירים השונים לא ירזו אותך.[אני מדבר על מכשירים ומשקולות], כדי להוריד מסת שומן בגוף, צריך לעבוד על אירובי, שזה אומר, ריצה/הליכה ארוכה/סקי/מדרגות וכדומה. דבר שני, העבודה שאת עושה בכל המכשירים היא עבודה למטרת ניפוח. כשאת מבצעת 3 סטים של 10 או של 12 חזרות, את מבצעת תוכנית עבודה "ניפוח", לכן התשובה היא כן, את מבצעת את תהליך "הניפוח" שהזכרת. לבנות שלא רוצות ל"התנפח" עדיף לעשות חזרות רבות במשקל נמוך. חזרות רבות נעות בין 20-30 חזרות, במשקל נמוך. דבר שלישי, בלחיצת חזה בישיבה במכשיר את עושה 42 ק"ג??? את בטוחה?? נראה לי מוזר לגמרי. לגבי ה4 קילו שהורדת. האם את אוכלת נכון?

H i l u s h

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif

אתה נראה לי מבין מאד ...תודה רבה! אממ...בנות בכלל יכולות להתנפח? המחשבה על זה קצת מצמררת... זה מעצבן לעשות חזרות רבות במשקל נמוך כי יש לי הרגשה שאני יכולה הרבה יותר... ובקשר ללחיצות חזה, אני מקווה שבאמת ככה קוראים לתרגיל הזה, יש לך תמונה של התרגיל שאני אהיה בטוחה? ושוב, תודה רבה לך. -הילה-

sowhatt

New member
תודה על המחמאות ../images/Emo13.gif

למרות שאני לא מבין מאוד =), השאלות ששאלת בסך הכל הן שאלות שאני יודע את התשובה עליהן
. NUT שם תמונה בקישור של לחיצת חזה. 42 ק"ג בלחיצת חזה זה הרבה מאוד לבת. משקל נמוך אני לא מתכוון לכך שתעשי 10 ק"ג. אבל אם אתה עושה לדוגמה בפרפר במכונה 25 ק"ג 3 סטים של 12 חזרות. תורידי את המשקל ל-15 ק"ג ותעשי 25 חזרות בכל סט.

H i l u s h

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif

אין לך מה להצטנע...אתה מבין הרבה, וזה יפה מאד! אכן זה התרגיל ... התחלתי ב6 קילו ופשוט כל פעם שזה נהיה קל העלתי פלטות (אני מתאמנת כל יום)...עד לפני כמה ימים שהעלתי ל42, ואגב, זה בדיוק מה שמטריד אותי שאני עושה משקלים יותר גבוהים מבנים שמתאמנים שם ורוצים והתנפח. המון תודה,
-הילה-

Einatm

New member
סחתיש על המרץ, אבל כל יום???

אם אני לאטועה כתבת שאת מתאמנת לפעמים גם פעמיים ביום? יקירתי, אם את לא רוצה להגיע למצב של אימון יתר, תעברי לאימון של 4 פעמים בשבוע ובכלל, התוכנית שלך נראית לי ארוכה מדיי. גם לא ברור לי למה פעמיים אירובי באימון? את צריכה אימון של 40-45 דק´ משקולות ולסיים אותו בעוד 30-45 דק´ של אירובי. לא יותר משעה וחצי של אימון כולל הכל (חימום לפני ומתיחות בסוף). אימון פעמיים ביום לא תורם שום דבר, אלא אם את ספורטאית מקצועית שעובדת עם תוכנית מיוחדת לשיפור הישגים. השריר זקוק ללפחות 24 שעות מנוחה בין אימון לאימון כדי לבנות את עצמו אחרי ש"פגעת" בו באימון (בכל אימון משקולות את כאילו וקורעת את השריר. המנוחה מאפשרת לו להתאחות וזה בעצם תהליך הגדילה, החיטוב).

Einatm

New member
כמה תיקונים

עבודה על המכשירים השונים בהחלט תתרום להרזיה. ההסבר: הגדלת מסת השריר -> הגברת קצב חילוף החומרים גם בזמן מנוחה. בנוסף, עבודת משקולות מחטבת את השריר, כך שגם אם רזית "כולה" 4 ק"ג ב-3 חודשים, אני מניחה שאת רואה תוצאות במידת המכנסיים. תביני, בעבודת משקולות את בעצם מעלה במשקל אבל מעלה משקל טוב, ככה שאם ירדת 4 ק"ג זה כאילו ירדת 6 או 8.. והכי חשוב שתדעי - ירידה של 4 ק"ג ב-3 חודשים היא מעולה!!! זה בדיוק הקצב הנכון (750 גר´-1 ק"ג לחודש), דבר שיבטיח לך הצלחה בשמירה על המשקל לאורך זמן. העבודה שאת עושה היא בהחלט לא למטרת ניפוח. את אשה וככזו רמת ההורמון הזכרי (טטוסטרון) שאחראי ל"ניפוח" נמוכה אצלך, אז הסירי דאגה מליבך. 30 חזרות??? בטוח???

sowhatt

New member
כמה תהיות ותיקונים

האם זה משנה שהיא אישה? עבודה של 3 סטים 10-12 חזרות בכל סט במשקל גבוה - האם זה לא למטרת ניפוח?? הרי זה מה שהיא עושה, המשקלים שהיא מרימה גבוהים יחסית לבת, ומספר החזרות הוא לתוכניות ניפוח! לבנות , לסיבולת, מומלצת עבודה של 20-30 חזרות, לא כך?. לא התכוונתי שעבודה במכשירים לא תתרום לכלום, פשוט הבהרתי שעבודה רק ע"י מכשירים/משקולות- זה לא המתכון להרזיה טובה, אירובי ותזונה נכונה חשובים יותר רק למטרת הרזיה, הרי זה לא שהיא רוצה להתנפח. ואגב, אני מציע לה לא להסיר את הדאגה מהלב, כי אני כבר שמעתי על אחת שעשתה כפי שזו עושה ו"התנפחה" וקיבלה תוצאות שלא רצתה, והיא נאבקת כדי להוריד את "הניפוח"...

Einatm

New member
התיקונים לא מדוייקים, מצטערת.

בטח שזה משנה שהיא אשה!!! על טטוסטרון שמעת??? הוא ההבדל המשמעותי. מעבר לזה למבנה הגוף יש משמעות (להתחיל בציון ההבדלים?
) לנשים אחוז שומן גבוה יותר (מה שנחשב עודף משקל אצל גבר - 18-20% - הוא נורמה בריאה אצל אשה), ריכוזי שומן במקומות שונים מאלה של גברים, קצב חילוף חומרים בהיקף אחר, כוח פיסי נמוך יותר מזה של הגבר הממוצע. להמשיך? לסיבולת מומלץ לעבוד על הרבה חזרות במשקל שבו החזרה האחרונה תהיה קשה, כמעט בלתי אפשרית לביצוע. עבודה על משקל נמוך לא תתרום באמת לסיבולת. הרבה חזרות זה 18-20. אולי 22, לא יותר. תתפלא, עבודה על מכשירים בלבד היא בהחלט מתכון להרזיה. עבודה אירובית תגרום להרזיה מהירה הרבה יותר, אבל מי שלא יכול לבצע עבודה אירובית מסתפק בעבודת מכשירים. קילו שריר מחמצן פי 3 אנרגיה מקילו שומן, כך שגם אם הפעילות האירובית היחידה שתבצע ביום תהיה נשימה, עדיין תרזה פי 3 אם מסת השריר בגופך תהיה גבוהה. "ניפוח" מתאפשר רק אם הבחורה לוקחת הורמונים/סטרואידים או שרמות ההורמון הכרי בגופה חורגות מהנורמה. מי שחוששת שהגוף שלה "מתנפח" מהאימון, צריכה להבדק ויש לזה טיםול הורמונלי. לשאלת האגב, כן.

sowhatt

New member
אגב

האם את אותה "עינת" שהיתה בפורום לפני זמן מה? או שאת מישהי אחרת?

j i m m y

New member
ועוד תוספת הכרחית -

שהרי ידוע שבזמן דיאטה מה שיורד קודם הוא מסת השריר. ולכן חשוב לשמור על מסת השריר כשעושים דיאטה. ובשביל זה יש את אימוני ההתנגדות. ואת כל המשקולות. אל תפסיקי להתאמן, כי ישארו לך אחוזי שומן, ופשוט השירירים שלך יהיו יותר מדובללים.

פלטרון

New member
תשובה להילה + שאלה לשאר

הילה , ראשית קבלי כ ל ה כ ב ו ד ענק על המרץ והנחישות . ירדת 4 קילו - גם על זה מגיע לך כל הכבוד . רציתי גם להזכיר שקילו אחד של שומן הוא נפוח יותר מקילו אחד של שריר. המשמעות היא שאם את כבחורה, תורידי 5 קילו של שומן , אבל תוסיפי 5 קילו של שריר ( אני חושב שזה ממש הרבה לבחורה , אז לצורך הדוגמא בלבד ), במשקל לא תראי שום שינוי , אבל פתאום תצטרכי לקנות מידת מכנסיים קטנה יותר .כי השריר הוא פחות נפוח ( וזה טוב ) . מה גם , כמו שנאמר לפני-כן , העלאת מסת שריר היא טובה , כי זה כמו השקעה לטווח-רחוק . הרשי לי להסביר : קילו שריר שורף 100 קלוריות ליום , גם אם לא הזזת אותו פעם אחת. קילו שומן שורף 6 קלוריות ליום . על-כן , אם העלית קילו שריר , את כבר שורפת כל-יום כ-90 קלוריות יותר מאשר פעם . וזה 2700 קלוריות יותר בחודש - מבלי לזוז מהמיטה ... מגניב, נכון ? נ.ב. לכל השאר , קראתי כמה פעמים , וכל פעם ממקור אחר , בקשר לשריפת קלוריות יומית של שריר ( לצורך "תיחזוק השריר" , ז"א , לא כתוצאה מפעילות גופנית) לעומת שומן . מישהו מוכן לתת לי נתונים מדוייקים ? ז"א עניין ה-100 וה-6 קלוריות . המספרים שהבאתי נכונים ? תודה

H i l u s h

New member
תגובות לכולם:

דבר ראשון, תודה ענקית על התגובות, אכן הסרתם דאגה מליבי. עינת - את בטוחה בצריך רק 4 פעמים בשבוע? כי המאמן במקום אמר לי שהכי טוב אם אני אגיע כל יום. בקשר לפעמיים ביום, זה קרה רק אתמול כי הייתי משועממת
הבנתי את הקטע של "הקריעה" של השריר, אבל כמו שרשמתי, בפעם השניה עשיתי רק אימון אירובי, אז האם יכול להיות גם אימון יתר מארובי? אני לא עושה 30 חזרות רצוף, אלא 10 ואז דקה מנוחה ועד עוד 10 ..ככה 3 פעמים. שוב, זה מה שהוא אמר לי לעשות - אני כמו מתאמנת טובה עושה בדיוק מה שהוא אומר
אני לא חושבת שהגוף שלי "מתנפח", אלא יותר בכיוון של מקבל צורה יפה, בייחוד ברגליים, אני רק מקווה שגם כשאני אעלה למשקלים יותר כבדים זה לא יתחיל להתנפח... אז שוב, תודה לכולם, הבהרתם לי מה קורה פה
-הילה-

Einatm

New member
אוי המאמנים ה%$^&** האלה

ויסלח לי רמי שמדגים איך מאמן באמת צריך להיות... איפה את מתאמנת? בהולמס פלייס? מתאים להם.. גם אותי עודדו להגיע כמה שיותר, לעשות אימונים ארוכים, לגור במכון. יקירה, באוגוסט הקרוב אני סוגרת שנה בלי מכון (למעט חודש באמצע שבו ניסיתי לחזור) ועם התאוששות מעייפות כרונית, כאבי שרירים, ובעיות קטלניות בקרסול ששום דבר לא מצליח להקל עליהם (תארי לעצמך שאת לא מסוגלת לעשות צעידה של 200 מטר, כי ישר מתפוצצות לך הרגליים מכאבים). אם את מחפשת ליפול בעוד שנה-שנתיים, תמשיכי ככה. אם את רוצה להתאמן כדי להיות בריאה יותר, גשי למדריך אחר ויפה שעה אחת קודם, שיבנה לך תוכנית מאוזנת לאימון של לא יותר משעה וחצי, 3-4 פעמים בשבוע. אגב 10 חזרות לא מספיקות, תעברי ל-12-15 חזרות. שמרי על עצמך.

שרשור מענין

1. עינת צודקת אל תדאגי לא תתנפחי 2. 4 ק"ג ל-3 חודשים זה קצב מצויין 3. מינון - 3-4 פעמים בשבוע מספיק בהחלט הערה - תבצעי את אימון המשקולות לפני אימון האופניים

H i l u s h

New member
שאלה אחרונה ../images/Emo13.gif

אם כבר דברנו על לחיצות חזה, מה עוזרים שרירים בחזה לבנות? זה לא שרואים אותם או משהו,אז אולי בכלל כדאי לוותר על אימון של החזה? אשמח אם מישהו יסביר לי את הטעם באימון חזה לבנות, תודה -הילה-

zizu10

New member
למיטב ידיעתי..../images/Emo98.gif

זה מרים את החזה מכירה את הנשים האלה עם החזה הנפול אז זה עוזר נגד זה אבל לא שאני מומחה או משהו...

למעלה