"מספר" שאלות

"מספר" שאלות ../images/Emo13.gif

לאחר סיבוב בשילב, במוצצים ובפורומים, וקבלת מסמכי אקסל מחברים, התגבשה רשימת קניות ראשונה לפני הלידה, הרוב מובן, אך ישנם מספר מוצרים שלא כ"כ ברור לנו מה כמה ולמה
נשמח לשמוע דעתכם ונסיונכם, גם לחלק מהנושאים כמובן
ברור שלא מדובר במדע מדוייק, והכל אפשר להשלים תוך כדי תנועה, אבל בינתיים, למרות הרשימה הארוכה, נשמח לקרוא תגובות, גם חלקיות
: 1. חיתולים : 10 חיתולי טטרה, 5 חיתולי פלנל - מה זה טטרה, מדוע גם פלנל ? 2. טיטולים - האם בנוסף לחיתולים ? האם הכוונה לפמפרס / האגיס ושות' ? 3. 8 חזיות טריקו תינוק - נוח יותר ? עדיף משהו אחר ? 4. 6 רגליות טריקו לתינוק - מה זה ?
5. חליפה ראשונית, 3 בגדי גוף ארוכים, 3 אוברולים ראשוניים - זה לא הכל אותו דבר ?
6. מגש טיפולים - למה משמש ? לשידת ההחתלה ? 7. מיקומון, טפלי, אל זז, דפני - מהן מילות הקוד הללו ?
8. בקבוקים - ארבע גדולים וארבע קטנים : האם מספיק ? יותר מידי ? איזו חברה ? MAM ? 9. מוצצים : שניים מספיק ? NIP ? 10. פיטמות לבקבוק - איזה גדלים ? כמה ? 11. מברשת לניקוי בקבוקים - דרוש ? לא פשוט שוטפים במים ?
12. מייבש בקבוקים, מחמם בקבוקים - יש צורך ?
13. מכשיר אדים - חמים ? קרים ? גם וגם ? איזה חברה מומלץ ? 14. סטרליזטור - איזה סוג וחברה מומלצים ? 15. מוניטור נשימה + אינטרקום - החלטנו כן לרכוש, בייביסנס ? אנג'ל קר ? אחר ? 16. סוגי מזרן - ראינו שזה עולם ומלואו, יש המלצה ו/או קישור למאמר הסבר טוב ? 17. אמבטיה, מעמד ותומך אנטומי - לא בסה"כ גיגית קטנה ?
18. כרית הנקה - משהו סטנדרטי ? יש משהו מומלץ ? 19. שעוונית למזרן המיטה ולמזרן שידת ההחתלה - דרוש או שהמזרנים אטומים ? 20. תודה רבה !!!

וואו... חתיכת רשימה... מנסה לענות מנסיוני ../images/Emo13.gif

1. חיתולים : 10 חיתולי טטרה, 5 חיתולי פלנל - מה זה טטרה, מדוע גם פלנל ?
בפלנל לא השתמשתי מעולם. לעומת זאת מהטטרה קניתי 18 יחידות ותמיד השתמשתי המון עד שנגמר ואז בדיוק היתה מספיק כביסה לבנה
2. טיטולים - האם בנוסף לחיתולים ? האם הכוונה לפמפרס / האגיס ושות' ?
אני משערת שהכוונה לחיתולי פמפרס/האגיס ושות' 3. 8 חזיות טריקו תינוק - נוח יותר ? עדיף משהו אחר ?
לא אוהבת חזיות לתינוק. זה תמיד בורח מהמכנסיים וחושף את הבטן. אם כבר עדיף בגד גוף. 4. 6 רגליות טריקו לתינוק - מה זה ?
אלו המכנסיים שבתחתית יש להם סגירה דמויית גרב. 5. חליפה ראשונית, 3 בגדי גוף ארוכים, 3 אוברולים ראשוניים - זה לא הכל אותו דבר ?
בגד גוף מכסה את החלק העליו של הגוף. אוברול מכסה את כל הגוף. לי היה הכי נוח להשתמש באוברולים. 6. מגש טיפולים - למה משמש ? לשידת ההחתלה ?
מיותר לדעתי. אבל כן, זה משמש בשידת ההחתלה. 7. מיקומון, טפלי, אל זז, דפני - מהן מילות הקוד הללו ?
מיקומון - משהו שאמור לקבע את התינוק במיטה להיות על הגב או על הצד מבלי יכולת לזוז (למנוע התהפכות לבטן) - מרגיש לי מיותר. מעולם לא הייתי צריכה כזה. טפלי - אין לי מושג מה זה אל-זז - חתיכת בד מיוחדת שמניחים מתחת למזרן בשידת ההחתלה על מנת למנוע מהמזרן לזוז. לנו יש ועושה את העבודה. (דרוש כשהתינוק קצת גדל ומתחיל להתפתל כשמחתלים אותו). דפני - מושב לאמבטיה שמאפשר להורה שרוחץ שתי ידיים פנויות שכן הדפני מחזיק את התינוק. אנחנו השתמשנו בו בכל אמבט. 8. בקבוקים - ארבע גדולים וארבע קטנים : האם מספיק ? יותר מידי ? איזו חברה ? MAM ?
4 בקבוקים קטנים זה בזבוז. המנות הולכות וגדלות מאד מהר ואז אי-אפשר להשתמש בהם. ממליצה לא לקנות יותר משניים קטנים והשאר גדולים. לנו במקביל יש 6 בקבוקים בשימוש. עד 8 נשמע לי סביר. אנחנו משתמשים ב-B-FREE. למה? לא יודעת. פשוט כי אין בו ביספינול וגם כי זה מה שהשתמשנו בילד הראשון והיינו מרוצים אז גם עכשיו עם הקטנה משתמשים בזה. 9. מוצצים : שניים מספיק ? NIP ?
שניים בטוח לא מספיק אבל קודם צריך למצוא סוג שהתינוק יסכים למצוץ. אנחנו משתמשים באוונט. 10. פיטמות לבקבוק - איזה גדלים ? כמה ?
הבקבוקים הקטנים מגיעים עם פטמה עם זרימה איטית. הבקבוקים הגדולים מגיעים עם זרימה מהירה יותר. כמספר הבקבוקים שאת משתמשת במקביל כך מספר הפטמות. מתחילים בזרימה איטית ום הזמן מחליפים על פי הצורך. 11. מברשת לניקוי בקבוקים - דרוש ? לא פשוט שוטפים במים ?
לא תמיד הכל יורד ולכן ממליצה לקנות מברשת סיליקונית של חברת MUNCHKIN. היא לא מתבלה וכשצריך מנקה יופי. 12. מייבש בקבוקים, מחמם בקבוקים - יש צורך ?
לא. פשוט לקנות מתקן פשוט לייבוש בקבוקים. אני מעולם לא חיממתי בקבוק ותמיד נתתי את התמ"ל בטמפרטורת החדר. 13. מכשיר אדים - חמים ? קרים ? גם וגם ? איזה חברה מומלץ ?
אדים קרים. אם את בקופ"ח כללית יש הנחה משמעותית על מכשיר אדים של הטיפה הכחולה ללא פילטר. 14. סטרליזטור - איזה סוג וחברה מומלצים ?
לנו יש פשוט של טומי טיפי (למיקרוגל) שהיתרון בו שניתן להשתמש ל-6 בקבוקים במקביל 15. מוניטור נשימה + אינטרקום - החלטנו כן לרכוש, בייביסנס ? אנג'ל קר ? אחר ?
לנו יש את האנג'ל קר המשולב. מעולם לא היו אזעקות שווא ונחמד שיש גם מוניטור וגם אינטרקום באותו מכשיר. 16. סוגי מזרן - ראינו שזה עולם ומלואו, יש המלצה ו/או קישור למאמר הסבר טוב ?
בגיל הזה מזרן מוצק יספיק. לא להשתולל ולא להשתגע. אנחנו רכשנו של ליטף. 17. אמבטיה, מעמד ותומך אנטומי - לא בסה"כ גיגית קטנה ?
יותר נוח שיש מעמד על מנת שה"גיגית" תהיה בגובה שלא דורש להתכופף. לגבי תומך אנטומי שהוא בילט-אין לא כדאי. עדיף לרכוש דפני (מסעיף 7) בנפרד. 18. כרית הנקה - משהו סטנדרטי ? יש משהו מומלץ ?
ענין של העדפה. אני אהבתי את של מילגה אז זה מה שיש לי. 19. שעוונית למזרן המיטה ולמזרן שידת ההחתלה - דרוש או שהמזרנים אטומים ?
המזרנים אטומים
התעייפתי

בסעיף 11 המברשת היא של SASSY

התבלבלתי עם מעמד הבקבוקים שלי (שהוא של חברת MUNCHKIN)

מנסה לעזור

1. טטרה באמת הכי נוח לגבי חיתולי פלנל אני השתמשתי בהם כסדיניות על המיטה ועל מזרון ההחתלה בשידה 2. ברור 3. חזיות נוח להלביש מתחת לאוברול כשצריך שתי שכבות 4. כנ"ל לגבי רגליות - שהן מכנסיים המכסות גם את כפות הרגליים 5. אוברולים הכי נוח 6. כל סלסלה שתקבלי בה מתנות ללידה תהיה טובה לאחסן בה משחות מגבונבים וכו'.. על השידה 7. טפלי ודפני זה אותו דבר של יצרן אחר - שינהם בשימוש באמבטיה. אל זז מיותר וכך גם מיקומון. 8. לגבי בקבוקים, אם את מתכוונת להניק אז הייתי מסתפקת באחד קטן ואחד גדול אם לא אז יותר, אני משתמשת בMAM 9. בהתחלה מספיק 2 מוצצים - גם ככה כם באים בזוגות. הבייבי שלנו אהבה NIP מגומי , הראשון שניסינו.כמו 10. כמו שנאמר לך קודם הבקבוקים באים עם פטמות שצריך להחליף אותן או לאחר שלושה חודשים או שצריך זרימה יותר חזקה, תלוי בתינוק 11. גם ממליצה על מברשת סיליקון 12.מיותר השתמשנו במייבש הכלים הרגיל 13.רק שהתינוק מצונן - בחורף. 14. הנקתי עד גיל 7 חודשים אז לא יודעת. 15. אנחנו לא השתמשנו 16.מזרון בעל שני צדדים - קשה ורך. לנו יש של בייבי פנג 17. אמבטיה עם מעמד - מומלץ. עדיף דפני ולא מבנה יצוק באמבטיה 18. גם אני העדפתי של מילגה 19. למיטה לא צריך רק שתמחילים גמילה מחיתולים ואז כבר עוברים למיטת נוער. לשידה ממליצה לך לקנות מזרון פלסטיק ולא בד ולשים חיתול פלנל עליו, כי איך שמחליפים חיתול הם משתינים על המזרון. ב ה צ ל ח ה

adidimom

New member
מנסה גם לענות מנסיוני

דבר ראשון, כל הכבוד שאתם שואלים. אני בילד הראשון לא חשבתי לשאול (חוץ מסבא-סבתא כמובן, והידע שלהם כידוע קצת מיושן) ועשיתי כל מיני שגיאות ורכישות מיותרות. אבל לומדים מניסיון. אז לתשובות: 1. חיתולים : טטרה זה החיתולים הרגילים, פלנל הם יותר רכים, עבים ונעימים אבל גם מחממים. אני קניתי כ-5 פלנל, ועם הזמן הצטברו לי כ-20 טטרה. הפלנל שימש אותי כשמיכה קיצית דקה לעת מצוא וככיסוי נעים למשטח החתלה (חוסך כביסות). הטטרה משמשים כסופג פליטות ושאר מרעין, והם שימושים בכמויות בשנה הראשונה. 2. טיטולים: צריך פשוט לנסות כמה חברות עד שתגיעו לסוג שהכי נוח לכם (לכיס ולתפעול) ולבייבי (מבחינת מבנה גוף, נזילות וכד'). אני לקחתי את ערכת הדוגמיות המגיעה לכל יולדת מהסופר פארם, שם יש דוגמיות של חיתולים מכמה חברות וניסיתי. הכי טוב לנו היה פמפרס. אבל זה מאוד אינדיבידואלי. 3. 8 חזיות טריקו תינוק: אני יותר אהבתי בגדי גוף, הם לא יוצאים מהמכנסיים והתינוק לא נשאר חשוף. לחודשים הראשונים יש בגדי גוף חזיה (שנפתחים מקדימה ואז מלבישים כמו חולצה עם כפתורים מהידיים ולא מהראש, הם לא אוהבים את זה בהתחלה...) 4. 6 רגליות טריקו לתינוק: פשוט מכנס דק עם רגל סגורה 5. חליפה ראשונית, 3 בגדי גוף ארוכים, 3 אוברולים ראשוניים: אוברול זה לכל הגוף, בגד גוף זה בלי רגליות, חליפה זה שני חלקים. אני מאוד אהבתי את האוברולים (פתרון כולל) 6. מגש טיפולים: אני השתמשתי בו לאחסון חיתולים, מגבונים, משחה לטוסיק במרוכז על שידת ההחלתה. עניין של נוחות אישית. 7. מיקומון, טפלי, אל זז, דפני: אני מכירה רק הדפני, זה מעמד לאמבטיה שבו משכיבים את התינוק והוא מונע התהפכות של התינוק. 8. בקבוקים - ארבע גדולים וארבע קטנים : 2 קטנים, 4 גדולים. חברה, שוב זה עניין של נוחות שלכם ושל הבייבי. אני השתמשתי בבי-פרי בהתחלה (יש להם פשוט המון חלקים וזה מעיק לשטוף אותם, אבל חוץ מזה הם מעולים לתינוקות קטנים). כשהוא גדל החלפתי לאוונט ואח"כ למאמ. לדעתי מאמ הכי טובים. בילד הבא אני אקנה אותם מההתחלה. 9. מוצצים : בהתחלה שניים בהחלט מספיק. סוג, שוב עניין של בחירה. הבן שלי אהב ועדיין אוהב רק את המוצצים של טומי טיפי. פשוט סרב לכל סוג אחר. 10. פיטמות לבקבוק - זה בד"כ בא עם הבקבוק. יחד. מתחילים משלב 1 (זרימה איטית) ואח"כ ממשיכים עם הגיל לפי דרישת הילד. כשרואים שהתינוק רוצה לשאוב יותר ולא מצליח מחליפים לבא בתור (יש עד 4). 11. מברשת לניקוי בקבוקים: דרוש מאוד, קשה לנקות בלי. אני אהבתי את של נובי. 12. מייבש בקבוקים, מחמם בקבוקים: מייבש קניתי, נוח לייבוש בקבוקים ושאר החלקים. אבל היום אני פשוט שמה אותם עם המייבש כלים הרגיל עם כל שאר הכלים. נמאס לי מהמקום שתופס על השיש. מחמם לא קניתי ולא ראיתי צורך. 13. מכשיר אדים: קניתי קרים. כשהילד מקורר, מנוזל, משתעל, זה מקל על הנשימה. אני קניתי של קאז בהנחה של כללית מושלם. 14. סטרליזטור : לא קניתי מעולם, ולא ראיתי צורך. נראה לי התעסקות מוגזמת. הרתחתי את הבקבוקים והמוצצים פשוט בסיר גדול בפעם הראשונה לפני השימוש. ואח"כ חזרתי על כך אחת לתקופה (כמה שבועות, חודשים, תלוי בגיל). אני לא רואה צורך להתעסק בזה כל יום. 15. מוניטור נשימה + אינטרקום: קנינו אנג'ל קר ומאוד מרוצים. באינטרקום משתמשים עד היום לפעמים (בית גדול). 16. סוגי מזרן: קנינו בשילב מזרן קשיח עם תו תקן. לא התעסקנו עם זה יותר מדי. 17. אמבטיה, מעמד ותומך אנטומי: אמבטיה ומעמד זה נוח כי לא צריך להתכופף לאמבטיה. תומך אנטומי, אם יש דפני, לא צריך. 18. כרית הנקה: לא הנקתי הרבה, אין לי תובנות. 19. שעוונית למזרן המיטה ולמזרן שידת ההחתלה: למזרן המיטה כדאי, בהתחלה לפעמים החיתול בורח, מתמלא, יש פליטות. את המזרן קשה לנקות. למשטח החתלה לא שמתי, אין בעיה לכבס אותו בלי סוף. אבל כאמור למעלה כיסיתי אותו בחיתול פלנל לחסוך כביסות. לידה קלה וגידול ילדים נעים!!!

efratga

New member
עונה

1. חיתולים : טטרה זה בד כותנה דקיק שבכביסה ראשונה מקבל ריבועים כמו פיקה, משתמשים כשמרימים התינוק לגרפס שיפלוט על זה, כששמית בטיפת חלב על משקל וכו'. פלנל בד עבה יותר, משמש לאותם צרכים. תקני משנייהם ותראי מה יותר נוח לך. 2. טיטולים - הכוונה לחיתולים חד פעמיים כמו מה שציינת. 3-5 בגדים לתינוק - בהתחלה מלבישים להם שתי שכבות, תחתונה ועליונה. יש מגוון פתרונות המוצעים ברשתות. המלצתי על פי נסיוני האישי - שכבה תחתונה גופיית חזייה בצורת מעטפת, שלא צריך להלביש מעל לראש ונסגר עם תיקתקים. קניתי את כל הגופיות בצבע לבן. שכבה שנייה אוברול (שגם נסגר בתיקתקים) קניתי אוברולים צבעוניים. כך תמיד שכבה ראשונה לבנה וחיצונית צבעונית. לא רכשתי שום סוג בגד אחר, והיה לי 7 מכל סוג. אצלי הילדים פולטים כל הזמן אז החלפתי כ- 3 מערכות בגדים ביום, היתה עוד מערכת תמיד בתיק החתלה. 6. מגש טיפולים - מה שמניחים על השידה כדי לא להניח את התינוק ישר על המשטח. יש מעוצבים מבד, אני קניתי מספוג מצופה ניילון ועליו הנחתי כל יום חיתול בד חדש. נראה לי יותר הגיוני ממשטח בד מעוצב שיראה כמו סחבה לאחר כמה כביסות ( או לא לכבס ואז עוד יותר נורא..) 7. מיקומון, טפלי, אל זז, דפני - מהן מילות הקוד הללו ? עוזר באמבטיה. קניתי ולא השתמשתי. החזקתי את התינוק כל הזמן בידי, ותמיד מאוד נהנו באמבטיה. 8. בקבוקים - תלוי אם את מתכוונת להניק או לא. אם לא מניקה תיקון צריך כ- 8 בקבוקים במשך היות בהתחלה, אח"כ 6-7. אבל בד"כ מנקים אותם לפחות פעם ביוןם אז מספיק 4-5 בקבוקים. בקבוקים קטנים לדעתי בזבוז כי לאחר כחודש כבר אוכלים 120-180 סמ"ק פורמולה כך שצריך גדולים. אני ממליצה על אוונט , יש חדשים ללא ביספינול. 9. מוצצים : אחרי שתמצאי את הסוג שאוהבים תקי יותר משניים. אני משתמשת ב- MAM 10. פיטמות לבקבוק - בהתחלה הגודל הכי קטן, בדרך כלל זה שמגיע עם הבקבוק, מומלץ בכל מקרה להחליף כל 3 חודשים את הפטמות (והמוצצים) 11. מברשת לניקוי בקבוקים - וודאי שדרוש - איך תגיעי לתחתית הבקבוק בלי מנקה? 12. מייבש בקבוקים, מחמם בקבוקים - לנוחות בלבד.לדעתי עדיף להרגיל את הילד לאוכל בטמפרטורת חדר מלקנות מחמם. 13. מכשיר אדים - רק אם לילד נטייה לאסטמה. חכי לחורף. 14. סטרליזטור - אני השתמשתי בכלי למיקרו של אוונט 15. מוניטור נשימה + אינטרקום - אני קיבלתי אנג'ל קר, לא ממש השתמשתי, ובכלל לא בילד השני. 16. סוגי מזרן - אין לי קישור אבל היה לי מזרן דו-צדדי של עמינח ובגיל חודש כשנמאס לי שישנים טוב רק במיטה שלי העברתי לצד הרך (שאמור להיות רק מגיל שנה) בקיצור - המזרן הכי נוח לתינוק זה המזרן שלך. 17. אמבטיה, מעמד ותומך אנטומי - לא בסה"כ גיגית קטנה ? נכון אבל כדי שלא ישבר לך הגב כדאי שהגיגית הזו תהיה במימדים נוחים לתינוק ובגובה שלך. תחשבי על מיקום כך שתוכלי למלא בקלות ( עם הטוש) ולפתוח לניקוז בלי לסחוב אמבטיה מלאה בכל הבית. 18. כרית הנקה - בד"כ יש במחלקות היולדות לנסיון, אני לא השתמשתי כלל, לקחתי כרית רגילה. ככל שההנקה שלך תתבסס על עזרים רבים יותר כך הסכוי שתפסיקי להניק גדל (מה, תצאי מהבית עם כורסת ההנקה, הכרית, מגיני הפטמות, החולצה המיוחדת וכו'). אם תתרגלי בלי יהיו לך חיים הרבה יותר קלים. 19. שעוונית למזרן המיטה ולמזרן שידת ההחתלה - דרוש או שהמזרנים אטומים ?המזרן לא אטום אך שעוונית מאוד לא נוחה, ומכיוון שהחיתול אטום בד"כ אין צורל גם בשעוונית. היום כמעט לא גומלים ילדים בגיל שהם עוד במיטת התינוק כך שהקנייה מיותרת. לגבי השידה אמרתי שקניתי מזרן מכוסה ניילון עליו הנחתי חיתול בד נקי. אם קונים מזרן מעוצב מה ההגיון לכסות אותו בשעוונית? תקני פשוט מניילון ולא תצטרכי. לידה קלה.

עונה גם, שיהיה מגוון :)

קודם כל וחשוב להדגיש, לא רק שלכל אדם באופן כללי יש דעה שונה על דברים, אז בוודאי שכשמדובר באמא ובתינוק אי אפשר לצפות לתשובות אבסלוטיות. ילד אחד אוהב משהו והשני שונא. אמא אחת חושבת שמשהו זה נוח והשניה לא. בסופו של דבר תצטרכו להחליט מה נכון וטוב עברוכם ולא מה טוב עבור אחרים. מהסיבה הזאת גם לא כדאי להעמיס בקניות של ציוד לפני הלידה, אלא לקנות את המינימום ההכרחי כדי לצאת מבית חולים ולבלות לילה-שניים בבית, להכיר את הילד ולראות למה הוא זקוק. זה לא קשה לקפוץ לשילב או לסופרפארם ולהשלים. בכל מקרה, 1. חיתולים : 10 חיתולי טטרה, 5 חיתולי פלנל - מה זה טטרה, מדוע גם פלנל ? אלו חיתולי בד. חיתולי טררה דקים יותר ואריריים יותר, חיתולי פלנל עבים ומחממים. שניהם משמשים לניגוב פליטות, לפרישה על משטח ההחתלה/ספה, לכיסוי אם התינוק נרדם במזגן וקצת קריר... יש מי שאוהב להשתמש בטטרה לניגובים ובפלנל לפרישה כי הם עבים יותר. זה לא קריטי. אפשר לקנות רק טטרה. אבל איזשהו סוג של "סמרטוט" אתם חייבים. 2. טיטולים - האם בנוסף לחיתולים ? האם הכוונה לפמפרס / האגיס ושות' ? כאן הכוונה לחיתולים חד פעמיים. אלה שסופגים קקי/פיפי. אל תגזימו בקניית חיתולי ניו-בורן כי לפעמים ילדים נולדים גדולים או גדלים מהר והחיתולים הללו כבר לא עולים עליהם. 3. 8 חזיות טריקו תינוק - נוח יותר ? עדיף משהו אחר ? עניין של העדפה. חזיה מלבישים כמו ז'קט, בלי להעביר דרך הראש. יש מי שמפחד להלביש תינוקות קטנים דרך הראש ומעדיף חזיות. לי זה לא היה נוח. בגלל זה 8 זה המון. מספיק שתקנו 4 להתחלה. 4. 6 רגליות טריקו לתינוק - מה זה ? זה מכנסיים. קוראים להם רגליות כי יש להם מין גרב שמכסה גם את כף הרגל. 5. חליפה ראשונית, 3 בגדי גוף ארוכים, 3 אוברולים ראשוניים - זה לא הכל אותו דבר ? לא. בגד גוף זה כמו בגד בלט. מלבישים מהראש וזה מכסה את החזה והבטן ונסגר בתיקתקים בין הרגליים. הרגליים נשארות ערומות. אוברול זה חולצה ומכנסיים מחוברים. זה מכסה את כל הגוף. בד"כ מלבישם כזה על בגד גוף, כדי ליצור שתי שכבות. חליפה ראשונית זה בגד מפואר יותר שאיתו אתם יוצאים מבית החולים. למה? כי זה נחמד למטרות שוויץ. אני לא קניתי חליפה מיוחדת בשביל להוציא את הילד מבית החולים. 6. מגש טיפולים - למה משמש ? לשידת ההחתלה ? כן. ממש לא חובה לדעתי. זאת פשוט סלסלה שבה תשימו את הדברים השימושיים ביותר להחתלה וטיפול ביד בהתחלה, עד שתתרגלו. אם יש לכם שידה כל הדברים האלה בשקט יכולים להיות באחת המגירות. אם אין לכם שידה ואתם מתכוונים להחליף על המיטה אז נחמד שיש מגש זמין שהכול בו מוכן ולא צריך להתחיל לחפש מגבונים או משחה לטוסיק באמצע ההחתלה. 7. מיקומון, טפלי, אל זז, דפני - מהן מילות הקוד הללו ? אלה דברים שונים. מיקומון זאת מין כרית שבה מניחים את התינוק כדי שישן על הצד ולא יוכל להתהפך. בהתחשב בעובדה שההמלצה היא להשכיב על הגב, אתם לא צריכים את זה ולא תצטרכו עד שתגלו (אולי) שהילד לא מוכן לישון על הגב. אל זז זה משטח להנחה מתחת למשטח ההחתלה על השידה כדי שלא יחליק. בהנחה שהשידה עשויה עץ ומצופה בלכה, משטח החתלה מצופה בשעוונית עלול להחליק. אז המציאו שכבת ביניים. קודם תראו אם מחליק או לא ואז תקנו. דפני וטפלי הם מעין מושבים, אם אפשר לקרוא לזה כך שהתינוק לא יושב אלא שוכב, שמיועדים למאמבטיה. שמים את זה באמבטיה, שמים את התינוק בפנים, ואז יותר נוח לרחוץ. אני מאוד אהבתי, יש מי שלא אוהב. 8. בקבוקים - ארבע גדולים וארבע קטנים : האם מספיק ? יותר מידי ? איזו חברה ? MAM ? יותר מדי להתחלה. התינוק עשוי לא לאהוב בקבוקים מסוימים או שאתם לא תאהבו. אגב, למה בקבוקים? מה עם הנקה? אני אהבתי את מאמ, אבל יש מי שלא. הם לא שקופים כך שקשה לראות כמה אוכל נשאר וגם הפירוק והניקיון לא קלים. בקבוקים קטנים זה חמוד אבל תוך חודשיים - שלושה כבר אין בהם צורך. עדיף לקנות גדולים כבר מההתחלה. נסו לקנות בקבוק-שניים ממה שנראה לכם ותראו מה הילד חושב על זה. 9. מוצצים : שניים מספיק ? NIP ? בתור התחלה אפילו אחד מספיק. הילד לא מאבד אותו בגיל יומיים. מה גם שיש תינוקות שלא אוהבים מוצץ או שצריך לנסות איתם עשרה סוגים עד שמוצאים את מה שהם אוהבים. 10. פיטמות לבקבוק - איזה גדלים ? כמה ? בקבוקים באים עם פטמות. הנה חסכתי לכם התלבטות. 11. מברשת לניקוי בקבוקים - דרוש ? לא פשוט שוטפים במים ? דרוש. מכירים את משל החסידה והשועל? בקבוק, מהגדרתו, הוא צר וארוך. אם רוצים לנקות את הבפנים שלו צריך מברשת. האוכל הוא שמנוני, מים זה לא מספיק. 12. מייבש בקבוקים, מחמם בקבוקים - יש צורך ? מחמם לטעמי לא צריך. מתקן לייבוש זה חביב, אבל רק אם יש אקסטרה כסף ומקום על השיש. זה ממש לא חובה. 13. מכשיר אדים - חמים ? קרים ? גם וגם ? איזה חברה מומלץ ? עד שהילד לא חולה ולא צריך את זה - בשביל מה לקנות? 14. סטרליזטור - איזה סוג וחברה מומלצים ? אין לי מושג, לנו אין מיקרו :) 15. מוניטור נשימה + אינטרקום - החלטנו כן לרכוש, בייביסנס ? אנג'ל קר ? אחר ? וואטאבר, לא רואה הבדל ביניהם. 16. סוגי מזרן - ראינו שזה עולם ומלואו, יש המלצה ו/או קישור למאמר הסבר טוב ? הוא צריך להיות קשה, זה כל מה שאני יודעת להגיד לך. נראה לי שאתם מסתבכים שלא לצורך. 17. אמבטיה, מעמד ותומך אנטומי - לא בסה"כ גיגית קטנה ? גיגית קטנה, כן, אבל כשתתכופפו לגיגית הקטנה בלחץ להרים תינוק קטנטן וחלקלק מסבון, תבינו שאולי עדיף שהגיגית הקטנה תהיה על מעמד ("רגליים") כדי שיהיה יותר נוח. וחודשיים אחרי הלידה כשהתינוק כבר לא נכנס לגיגית הקטנה תבינו למה עדיף אמבטיה בגודל נורמלי. התומך האנטומי הוא אותו דפני/ טפלי. לא חובה. אפשר. 18. כרית הנקה - משהו סטנדרטי ? יש משהו מומלץ ? רגע, אז כן הנקה או לא הנקה? אם מתכננים על הנקה לא צריך את כל ציוד הבקבוקים. בכל מקרה כרית הנקה לא חייבים לרכוש מיד אלא לראות מה נוח לך. בבית חולים יש כל מיני סוגים, תנסי ותראי מה את מעדיפה. 19. שעוונית למזרן המיטה ולמזרן שידת ההחתלה - דרוש או שהמזרנים אטומים ? גם וגם. יש אטומים ויש שלא. אם קניתם אטום אז לא צריך שעוונית וליהפך. תיהנו. :)

עונה מנסיוני

1. חיתולים : 10 חיתולי טטרה, 5 חיתולי פלנל - מה זה טטרה, מדוע גם פלנל ? חיתולי טטרה משמשים להמון דברים: ניקוי פליטות, כיסוי הנקה מזדמן, כיסוי העגלה משמש, כיסוי החלון של האוטו לצל אמיתי, כיסוי התינוק כשחם ורוצים משהו ממש דק ועוד... עדיף יותר מ - 10. חיתולי פלנל - גם 2/3 מספקים לטעמי. אני משתמשת בהם לכיסוי הריפוד של העגלה או פורסת על שידת ההחתלה. 2. טיטולים - האם בנוסף לחיתולים ? האם הכוונה לפמפרס / האגיס ושות' ? נראה לי שכן. 3. 8 חזיות טריקו תינוק - נוח יותר ? עדיף משהו אחר ? עדיף בגד גוף חזיה, כלומר כזה שנסגר כמו חזיה, אבל יש לו גם סגירה בחלק של המפשעה. ככה לא יברח מהמכנסיים. 4. 6 רגליות טריקו לתינוק - מה זה ? אלה מכנסיים + כיסוי לכף הרגל (כמו גרביוני, רק לא צמוד כמובן...) 5. חליפה ראשונית, 3 בגדי גוף ארוכים, 3 אוברולים ראשוניים - זה לא הכל אותו דבר ? בגד גוף ארוך להבנתי זה בגד שיש לו שרוולים ארוכים לידיים, אבל מסתיים בקו המפשעה. אוברול זה לכל הגוף. 6. מגש טיפולים - למה משמש ? לשידת ההחתלה ? אני משתמשת עד היום בסלסלת קש שהיתה לי בבית והנחתי על השידה עם כל מה שנחוץ. 7. מיקומון, טפלי, אל זז, דפני - מהן מילות הקוד הללו ? מיקומון= מעין כרית משולש שמצמידים לגב התינוק בשכיבה, כדי שימוקם במקום אחד ולא יזוז יותר מדי בשינה. לא היה לי מעולם. דפני= מעין משכב פלסטיק אלכסוני ששמים בתוך האמבטיה של התינוק, ומשכיבים אותו עליו. לרחצה קלה יותר מאשר להחזיק את התינוק ביד ולפחד שיחליק. יש היום גם מצע בד-ספוג לדפני ע"מ שהתינוק לא ישכב ישר על הפלסטיק אלא על משהו קצת יותר נעים. 8. בקבוקים - ארבע גדולים וארבע קטנים : האם מספיק ? יותר מידי ? איזו חברה ? MAM ? אם את לא מתכוונת להניק 4 קטנים בהחלט יספיקו. 8 נשמע לי המון, אלא אם את מתכוונת לעשות שטיפה רק פעם ביום, בסוף היום ואז אולי באמת צריך 8. בהתחלה הכמויות שאוכלים לא גדולות אז מספיקים הבקבוקים הקטנים. אני מציעה לא לקנות הרבה בקבוקים בהתחלה כי אולי הילד לא יאהב את הפטמה ותרצי להחליף בקבוק, ואז... להחליף את כולם נשמע לי יקר מדי. אני אישית לא אהבתי את MAM המתפרקים מלמטה, תמיד נזלו לי. אנחנו עם בי-פרי (קצת יותר חלקים לניקוי) 9. מוצצים : שניים מספיק ? NIP ? שניים לפחות , אם את לא מאבדת סידרתית. אצלנו אוהבים את אוונט. שוב , מאד אינדיבידואלי. קיבלתי המלצות חמות מאמהות לילדים שסירבו לכל מוצץ כמעט גם על נוק 10. פיטמות לבקבוק - איזה גדלים ? כמה ? מתחילים מהגודל הכי קטן. בד"כ זה מגיע עם הבקבוק ולא צריך לקנות בנפרד. תסתכלי מה רשום על האריזה - האם מגיע עם הפטמה הכי קטנה או גודל אחר (מה שהרבה יצרנים נבזיים עושים כדי לאלץ אותנו לקנות עוד מוצר שלהם - פטמה קטנה יותר). 11. מברשת לניקוי בקבוקים - דרוש ? לא פשוט שוטפים במים ? נחוץ בהחלט. ממליצה להשקיע קצת כסף במברשת טובה (אוונט מומלצת!) ולא בפושטיות שכל חודש מתפרקות... 12. מייבש בקבוקים, מחמם בקבוקים - יש צורך ? מייבש - כן, עליו תולים את הבקבוקים והחלקים ששטפנו. אם את שוטפת במדיח אז אולי אין צורך. מחמם - לי לא היה. חיממתי בקערית עם מים חמים. 13. מכשיר אדים - חמים ? קרים ? גם וגם ? איזה חברה מומלץ ? כל אחד עושה משהו אחר נדמה לי. החמים מומלץ כשיש בעיה עם דרכי הנשימה העליונות והקרים עם התחתונות (ואולי בעצם להפך??? לא בטוחה). בכל מקרה חמים- לנו יש של ליפסקי. פשוט וטוב. קרים - לא זוכרת את שם החברה. בכל מקרה לא חייבים לקנות מיד. הרבה פעמים יש מבצעים בקופ"ח או בסופר/ניו פארמים ואז משתלם לקנות. 14. סטרליזטור - איזה סוג וחברה מומלצים ? לנו יש של אוונט. למיקרוגל. פשוט וטוב. אפשר לעשות סטריליזציה קרה גם עם טבליות טהר-טף. טבליות שמערבבים עם מים קרים ומשרים בהם את כל הציוד. 15. מוניטור נשימה + אינטרקום - החלטנו כן לרכוש, בייביסנס ? אנג'ל קר ? אחר ? לנו יש בייבי סנס בלי אינטרקום. כשהיתה לנו בעיה איתו הגיע מישהו מהחברה אלינו הביתה ובלי בעיה החליף את היחידות התקולות . שרות מצוין. 16. סוגי מזרן - ראינו שזה עולם ומלואו, יש המלצה ו/או קישור למאמר הסבר טוב ? להקפיד שיהיה בעל תו תקן ומחומרים חסיני אש. וגם עם כיסוי מונע חדירת נוזלים 17. אמבטיה, מעמד ותומך אנטומי - לא בסה"כ גיגית קטנה ? אמבטיה - כן, מעמד, - כן. תומך אנטומי- ????? מה זה????? 18. כרית הנקה - משהו סטנדרטי ? יש משהו מומלץ ? גם כרית פשוטה מהבלון תספיק כדי להשעין עליה את היד שאוחזת את התינוק, כדי שלא יהיה כבד מדי ויכאיב בזרוע. 19. שעוונית למזרן המיטה ולמזרן שידת ההחתלה - דרוש או שהמזרנים אטומים ? לדעתי כל המזרנים היום כבר אטומים, כיסוי עליון פלסטיקי כזה. לשידת החתלה- רצוי לרכוש משהו פחותיפה ויותר פרקטי- משעוונית. וואו, זה היה ארוך! בהצלחה!

וואו.

. חיתולים : 10 חיתולי טטרה, 5 חיתולי פלנל - מה זה טטרה, מדוע גם פלנל ? - טטרה זה חיתולי הבד הרגילים. מאוד מאוד שימושי. לא ממש צריך פלנל. לא מזיק שיש, לא מזיק אם אין. 2. טיטולים - האם בנוסף לחיתולים ? האם הכוונה לפמפרס / האגיס ושות' ? - זאת אכן הכוונה. 3. 8 חזיות טריקו תינוק - נוח יותר ? עדיף משהו אחר ? - אני בעד חזיות ורגליות. 4. 6 רגליות טריקו לתינוק - מה זה ? - כמו מכנסיים עם הגרביים מחוברים. 5. חליפה ראשונית, 3 בגדי גוף ארוכים, 3 אוברולים ראשוניים - זה לא הכל אותו דבר ? - אוברולים = הבגדים שמכסים גם ידיים וגם רגלייםץ בגדי גוף = מכסים רק את הידיים. צריך להוסיף רגליות (ע"ע) כדי לכסות גם את הרגליים של התינוק. 6. מגש טיפולים - למה משמש ? לשידת ההחתלה ? - לכלום, לדעתי. לא מזיק אם יש, לא מזיק אם אין. 7. מיקומון, טפלי, אל זז, דפני - מהן מילות הקוד הללו ? - אביזר פלסטיק שנדבק לאמבטיה ובתוכו אפשר להניח את התינוק בזמן הרחצה. 13. מכשיר אדים - חמים ? קרים ? גם וגם ? איזה חברה מומלץ ? - מה שאת רוצה, כלום לא עוזר
16. סוגי מזרן - ראינו שזה עולם ומלואו, יש המלצה ו/או קישור למאמר הסבר טוב ? - זה לא כזה חשוב. חשוב שיהיה תו תקן, וכדאי מזרון קשה יחסית. 17. אמבטיה, מעמד ותומך אנטומי - לא בסה"כ גיגית קטנה ? - דווקא לא. הרבה יותר קל עם מעמד. לא יודעת מה זה תומך אנטומי (אולי זה כמו דפני (ע"ע)?) קשה להתכופף לגיגית, קשה לרוקן את המים. 18. כרית הנקה - משהו סטנדרטי ? יש משהו מומלץ ? - כריות רגילות מספיקות בהחלט. 19. שעוונית למזרן המיטה ולמזרן שידת ההחתלה - דרוש או שהמזרנים אטומים ? - המזרן שאני קניתי היה אטום. אני לא יודעת אם כולם כך. לשידת ההחתלה כדאי מאוד שעוונית כי תינוקות נוהגים לעשות פיפי ברגע שהם מונחים על השידה בלי חיתול

למעלה