מספר שאלות רפואיות

okiegirl

New member
מספר שאלות רפואיות

היי,
ידוע שהפרעות אכילה יכולות לגרום להפסקת המחזור החודשי... אבל האם נתלקתן\ שמעתן על מקרים שבהם המחזור מתקצר? כלומר מופיע בתדירות גבוהה יותר מפעם בחודש, או שיש דימומים בין וסת לוסת? הייתי אצל רופא נשים והוא אמר שהמחזור שלי לא סדיר ונתן לי מרשם לגלולות.. נראה לי קצת מוזר שהוא לא בדק את הסיבה ואם יש משהו שהוא לא בסדר שיכול להשפיע עליי בהמשך, מה גם שגלולות עלולות להשמין ואני לא יודעת מה אני חושבת על לקחת אותן כרגע..זה מכניס אותי לחרדות.

חוץ מזה לפני המון זמן עשיתי בדיקות דם והיו חסרים לי כמה דברים כמו חומצה פולית, והחלטתי לא לקחת ויטמנים או תוספים למרות שהרופא המליץ,
בקיצור הפואנטה היא שאני יודעת שהגוף שלי לא ממש בסדר אבל אני לא מסוגלת לדמיין מצב שאני יושבת מול רופא ומעלה את הנושא. בתקופה הכי קשה שאכלתי פחות מעכשיו הייתי כל הזמן במרפאה ורופאה אחת התחילה לשאול שאלה בכיוון אבל לא שיתפתי פעולה והיא עזבה את הנושא די בקלות, אני מניחה שזה בגלל שאני מעל גיל 18, ומהרגע שעוברים את גיל 18 זה כל אחד לעצמו. אני נראית בריאה מידי וגם אוכלת הרבה יותר מפעם בימים מסויימים או תקופות מסויימות. אני לא יודעת מה להגיד ומי אני שאני בכלל אאבחן את עצמי.

אז אם יש למישהי טיפים איך להתחיל לפנות בכלל לעזרה (בלי לערב משפחה או מישהו קרוב) אשמח לשמוע.

הי.

רק רציתי, בינתיים, שתדעי שקראתי - ואענה לך בערב, כאן או במסר (זאת לא את, שאלת שאלות טובות, פשוט המשמרת שלי מתחילה בעוד כמה דקות).

סליחה שלקח זמן

רופא משפחה הוא באמת הכתובת (לפחות הראשונית) לכל השאלות האלה. את צריכה לספר לו (או לה) כמה שיותר, כדי שיוכלו לעזור לך מתוך הבנה מלאה ככל האפשר של המצב הקיים.

ולגבי המחזור; גם רופאים - ואני רחוקה מאוד מרופאה - לא יקבעו שזה תוצר של הפרעת אכילה בלי לברר בירור מעמיק יותר של הסיבות. יכול להיות שהפתרון למצב יהיה החלמה מהפרעת האכילה (זה בכל מקרה לא יזיק) ויכול להיות שמדובר במשהו אחר ואז זה יהיה חסר אחריות לשלוח אותך להחלים בלי עוד בדיקות - של רופאת נשים, לדוגמה. לצורך המדגם, כשהאכילה שלי פחות מסודרת גם המחזור שלי פחות מסודר (אם קיים) אבל זה באמת לא אומר כלום.

בהצלחה!

רופא משפחה זה באמת מקום טוב להתחיל בו.

אני מבינה את הקושי לעשות את זה.
ובכל זאת, זה צעד קשה ראשון שאחריו אולי תבוא הקלה גדולה.

למעלה