לגבי 2מספר שאלות פשוטות
1. האם יש עוד בורסות ביפן פרט למדד הנייקי ? 2. לקנות קסם שורט 25 לשנתיים זה רעיון טוב ? האם ירידה משער 800 ל 400 באמת יתן 50% רווח ? תודה
ההיסטוריה מראה על מחזוריותלגבי 2
לקנות קסם שורט 25 לשנתיים אומר שאתה צופה לשוק עתיד שחור משחור. מגמת השוק לטווח ארוך היא עולה, לכן מכשירי שורט, בדרך כלל, לא יכולים להוות השקעה לטווח כזה.
הגיוניההיסטוריה מראה על מחזוריות
נראה כי אנחנו בערך בסוף הגאות נשמע הגיוני ?
יפן ושורטמספר שאלות פשוטות
1. האם יש עוד בורסות ביפן פרט למדד הנייקי ? 2. לקנות קסם שורט 25 לשנתיים זה רעיון טוב ? האם ירידה משער 800 ל 400 באמת יתן 50% רווח ? תודה
אל תתבלבלמספר שאלות פשוטות
שמעתי שה TOPIX "נחשב" יותר מהנייקיאל תתבלבל
בורסה היא בורסה ומדד הוא מדד. לא נראה לי שמעניין אותך באיזו רצפת מסחר מחליפות מניות ידיים, אלא המדד. הניקיי 225 הוא מדד המניות המייצג והצר יחסית של השוק היפני. השוק הרחב יותר, מיוצג על ידי מדד הנקרא TOPIX. ישנם מדדים נוספים אך הם לא ממש ידועים ורוב העולם עוקב אחרי הניקיי והטופיקס.
קישור ועוד כמה מיליםשמעתי שה TOPIX "נחשב" יותר מהנייקי
אני לא מוצא את המדד הזה בשום אתר, איפה אפשר לראות אותו ?
תיקון קטןקישור ועוד כמה מילים
באמת אין הרבה באינטרנט באנגלית עליו: http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=TPX:IND http://en.wikipedia.org/wiki/Topix לשאלתך: הטופיקס הוא אינדקס בסגנון "total market", הוא כולל את כל המניות ברשימה הראשית של טוקיו, ויש למעלה מ-1700 כאלה. במובן זה הוא דומה לאינדקסים כמו הוילשייר טוטאל מרקט, או הנאסדאק קומפוזיט. פשוט ערימה של כל המניות הנסחרות, לטוב ולרע. לעומתו הניקיי 225 כולל 225 חברות (דה), ואלו מן הסתם החברות הגדולות ביותר. הוא בר השוואה ל- S&p 500, או למעו"ף. הברירה בין השניים היא הברירה בין התרכזות ב"לארג' קאפ" לשוק בכללותו. זה לא עניין של "נחשב".
שיטת הבחירהתיקון קטן
בניגוד למעו"ף, ה-S&P500 והניקיי אינם 500 ו-225 המניות הגדולות ביותר. 500 המניות ב-S&P500 נבחרות ע"י חברת הדירוג S&P, ו-225 המניות ב ניקיי-225 נבחרות ע"י עיתון ששכחתי איך קוראים לו, אבל הקיצור שלו זה Nikkei. ובאותו הקשר, גם הדאו הוא מדד של מניות שנבחרות ע"י חברת דאו ג'ונס באופן כללי, וע"י עורך הוול סטריט ג'ורנל באופן פרטי.
אף פעם לא מאוחר ללמוד משהו חדששיטת הבחירה
סטנדרד אנד פורס בוחרים את ה-500, ככל הידוע לי, לפי שווי שוק. אמנם יש עוד כמה קריטריונים, אבל בגדול נכון לאמר שאלו 500 החברות הציבוריות הגדולות ביותר. לגבי הניקיי, אני לא בטוח מה המתודולוגיה, אבל מעבר רופף על הרשימה מראה שמדובר פחות או יותר בחשודים הרגילים, וכל ההונדות והטויוטות למיניהן נמצאות שם.
אם אנחנו כבר במסיבת קוקטיילאף פעם לא מאוחר ללמוד משהו חדש
למרות שזו סתם פיסת טריוויה (=עובדה שאפשר לשלוף במסיבות קוקטייל ולהראות שאתה ממש, אבל ממש מבין בשוק ההון, ומצד שני, לא יכולה לעזור לך במאום להרוויח כסף). S&P בוחרים את החברות שלדעתם משקפות את הכלכלה האמריקאית. מן הסתם, רוב החברות האלו יהיו חברות גדולות, אבל שווי שוק הוא לא קריטריון עיקרי, למשל החברה צריכה להציג 4 רבעונים רצופים רווחים. למעשה מבחינת שווי שוק, S&P מגבילים את עצמם לחברות מעל 4 מיליארד דולר (שווה בדיקה, לא בטוח במספר). בין השאר ה S&P דואגים לפיזור לפי מגזרים, כך שאם חברת ברזל יוצאת מהמדד, כנראה יחליפו אותה בחברת מתכות אחרת. סקטורים זו מילת המפתח בניסיון להבין את המדד. S&P מנסים לזהות מגמות לפי מגזרים, ולכן בסוף שנות ה-90 נכנסו חברות טכנולוגיה רבות למדד, למרות שלא היה להם שווי שוק גבוה (ולמרות המחירים הגבוהים). נכנסו רק החברות שהצליחו להראות רווחיות. S&P יכולים להחליט (והם עושים זאת מדי שנתיים בערך) שבשנים הבאות מגזר הבריאות יצבור תאוצה, ואילו המגזר הפיננסי יאט, ולכן הם יכולים להוציא 2 חברות פיננסיות ולהכניס 2 חברות בריאות פנימה. בנוסף, S&P500 לא בוחרים חברות לא אמריקאיות, למרות שהן נסחרות בארה"ב ובעלות שווי שוק/השפעה על המשק האמריקאי. חברות כמו נוקיה למשל, בחוץ. הם גם לא מתלהבים לבחור חברות אחזקה (לא יודע אם זה קריטריון מוצהר), אז חברות כמו ברקשייר גם בחוץ. ואם בא לך קצת מספרים לסיום, יש 200 חברות עם שווי שוק בין 4 מיליארד ל-5.7 מיליארד, ואילו ב-S&P500 יש 50 חברות עם שווי שוק בתחום הנ"ל. אפשר באותו אופן לחתוך תחומי שוק אחרים, אבל נראה לי שמיצינו את המסיבה והקוקטיל שלי נגמר. אתה מזמין את הבא?
אם אנחנו כבר במסיבת קוקטייל
אז שכחת לאמר שהם גם משמיטים קרנות סגורות (CEF) וחברות שלא עומדות בתנאי סחירות, דרישות FLOAT מינימליות וכן הלאה. לגבי דרישת ה"ארבעה רבעונים של רווח", היא דרישת כניסה בלבד, ולאחר שחברה נכנסת למדד, כבר לא מוציאים אותה משם רק בגלל שהיא מפסידה. הטיעון שלי הוא שאחרי כל הקוקטיילים האלה, התמונה הגדולה היא שהס"פ500 מייצג את מגזר הלארג'קאפ האמריקאי נאמנה. עובדתית, רוב קרנות הלארג'קאפ האמריקאיות משוות את עצמן למדד הזה (למען ההגינות, חלקן מעדיפות את הראסל 1000). מעניינים הקוקטיילים האלהאבל כמו שאתה אומר אף אחד עוד לא הרוויח שקל מכל הידע הזה.![]()
2) ייתן 80% רווח, בגלל המינוףמספר שאלות פשוטות
הנוסחה הזאת משתנה מידי פעם ?2) ייתן 80% רווח, בגלל המינוף
היום 1300-800 זה 500 אם יהיה 400, השער יהיה 900 (חלקי 10) 50 ל 90, זה 80% רווח. בשביל 50% רווח מספיק שהמדד יירד ל550 .
הנוסחאהנוסחה הזאת משתנה מידי פעם ?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.